Χανιά: Νεκρά δύο κρι – κρι από τις υψηλές θερμοκρασίες

Χανιά: Νεκρά δύο κρι – κρι από την υψηλή θερμοκρασία Facebook Twitter
Eurokinissi/Αρχείο
0

Δύο κρι κρι εντοπίστηκαν νεκρά στη νησίδα των Αγίων Θεοδώρων, απέναντι από την Αγία Μαρίνα Χανίων.

Ο δασοφύλακας της διεύθυνσης δασών Χανίων, Μανώλης Γιαννακάκης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, εντόπισε νεκρά πριν από λίγες ημέρες τα δύο ζώα, ηλικίας μόλις δύο ετών. Το ένα από αυτά σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε πέσει στη θάλασσα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ένα ζώο πέθανε την ημέρα του καύσωνα και το άλλο την επομένη, οπότε και η θερμοκρασία ήταν σε αρκετά υψηλά επίπεδα. 

Ο τμηματάρχης Προστασίας και Διαχείρισης Δασών Ν. Χανίων, Γιάννης Φωτάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, επισήμανε ότι οι Κρητικοί αίγαγροι, που ζουν στη συγκεκριμένη νησίδα βρίσκονται σε κατάσταση σοκ λόγω της κλιματικής κρίσης.

Στα Λευκά Όρη, δε, που ζουν τα κρι κρι, όπως είπε, η θερμοκρασία είναι 6-7 βαθμούς χαμηλότερη. Το νησί έχει χαρακτηριστεί από το 1963 εκτροφείο Κρητικού αιγάγρου.

Με πληροφορίες της ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Ελλάδα / Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Έκτακτα μέτρα προστασίας για εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας λόγω των επικίνδυνα υψηλών θερμοκρασιών. Πρόστιμα 2.000 ευρώ για παραβάσεις.
LIFO NEWSROOM
Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Ελλάδα / Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Η 31χρονη κατέθεσε – παρουσία ψυχολόγου – πως έπεσε πρώτη φορά θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον πατέρα της όταν ήταν 16 ετών και ζούσαν μαζί στο σπίτι της γιαγιάς της, έπειτα από τον χωρισμό των γονιών της
LIFO NEWSROOM