Η ρωσική ελίτ μπορεί να ξεμείνει από Moët λόγω Πούτιν- Αλαλούμ με αφρώδεις οίνους και σαμπάνια

Η ρωσική ελίτ μπορεί να ξεμείνει από Moët λόγω Πούτιν- Αλαλούμ με αφρώδεις οίνους και σαμπάνια Facebook Twitter
0

Η ρωσική ελίτ θα μείνει χωρίς Moët et Chandon, Veuve Cliquot και Dom Perignon; Πιθανό, αν ο όμιλος LVMH κάνει πράξη την απειλή για τέλος στις εξαγωγές σαμπάνιας, αντιδρώντας στο νέο νόμο του Βλαντίμιρ Πούτιν που βαφτίζει «σαμπάνια» του ρωσικούς αφρώδεις οίνους και το αντίστροφο.

Για την ακρίβεια, ρύθμιση του νέου νόμου ορίζει πως μόνο οι ρωσικοί αφρώδεις οίνοι θα ονομάζονται πλέον σαμπάνια, ενώ η πραγματική γαλλική σαμπάνια θα πρέπει στο εξής να ονομάζεται αφρώδης οίνος.

Η ρωσική θυγατρική του γαλλικού ομίλου LVMH που παρασκευάζει τις διάσημες σαμπάνιες Moët et Chandon, Veuve Cliquot και Dom Perignon προειδοποίησε ήδη τους τοπικούς της συνεργάτες ότι απαντά στον νέο νόμο σταματώντας τις αποστολές προς την Ρωσία.

Ο όρος «σαμπάνια» αποτελεί ονομασία προελεύσεως τον οποίο υπερασπίζεται με πάθος η Γαλλία υπενθυμίζοντας ότι η σαμπάνια πρέπει να προέρχεται από συγκεκριμένη περιοχή της Καμπανίας για να έχει το δικαίωμα να ονομάζεται «σαμπάνια».

Η απόφαση αυτή δεν θα προκαλέσει σεισμό στην αγορά, θεωρεί ο Ρώσος ειδικός του τομέα Βαντίν Ντρομπίζ, υπενθυμίζοντας ότι ο όμιλος LVMH κατέχει αρκετά περιορισμένο μέρος της αγοράς στην Ρωσία και είναι πεπεισμένος ότι οι Ρώσοι πελάτες θα βρουν ισάξια εναλλακτικά προϊόντα.

«Δεν θα υπάρξει πραξικόπημα ή αυτοκτονίες εν σειρά στους κόλπους των ρωσικών ελίτ απλά και μόνο επειδή δεν θα βρίσκουν πια Moët», ισχυρίζεται.

Την άποψή του δεν συμμερίζεται καθόλου η Άννα Τσερνισόβα, σύμβουλος αγοράς, που αναρωτιέται για τον σκοπό του νέου νόμου.

«Το τηλέφωνό μου δεν έχει σταματήσει να χτυπά, οι πελάτες μου προσπαθούν να δουν τι θα κάνουν», λέει η Τσερνισόβα, μία από τις επαγγελματικές δραστηριότητες της οποίας είναι να βοηθά τους πελάτες να συγκροτήσουν κάβες με μπουκάλια εξαιρετικού χαρακτήρα.

«Πώς θα οπισθοχωρήσουν; Πολλοί πολιτικοί αξιωματούχοι αγαπούν αυτές τις σαμπάνιες», λέει και αναρωτιέται ποιος μπορεί να είναι ο στόχος του ρωσικού κοινοβουλίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Διεθνή / «Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Η αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε στελέχη της Χαμάς στη Ντόχα προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στον Περσικό Κόλπο - Σαουδική Αραβία, Εμιράτα και Κατάρ καταγγέλλουν παραβίαση διεθνούς δικαίου, ενώ οι Συμφωνίες του Αβραάμ κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα
LIFO NEWSROOM
«Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Διεθνή / «Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Ο διορισμός της Σουσίλα Κάρκι ήταν απαίτηση των φοιτητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαφθορά και την απαγόρευση των social media.
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει εκατοντάδες περιστέρια που είχαν κατακλύσει μία πολυκατοικία

Διεθνή / Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει περιστέρια γιατί είχαν κατακλύσει ολόκληρη πολυκατοικία

Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από την οργή των ενοίκων της πολυκατοικίας, που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ζούσαν μία «κόλαση» από τα φτερά και τα περιττώματα
LIFO NEWSROOM
«Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Διεθνή / «Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Ο 34χρονος, που έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε φυτέψει «υλικά» στον εγκέφαλό του και ότι αυτοί τον «έλεγχαν» τη στιγμή της επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Διεθνή / Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Οι γαλλικές αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι οι επιθέσεις αυτού του τύπου, αν και συμβολικές, αποσκοπούν στο να ενισχύσουν τις εσωτερικές εντάσεις και να διχάσουν την κοινή γνώμη
LIFO NEWSROOM