Φιλιππίνες: Μάσκες και ασπίδες προσώπου σε βυθό για καταδύσεις- «Τις πετούν τουρίστες»

Φιλιππίνες: Μάσκες και ασπίδες προσώπου σε βυθό για καταδύσεις- «Τις πετούν τουρίστες» Facebook Twitter
0

Η επιδημία του κορωνοϊού προσθέτει ένα ακόμη ανεπιθύμητο στοιχείο στην θαλάσσια μόλυνση στα ανοιχτά της πόλης Μπαουάν, ενός δημοφιλούς προορισμού για καταδύσεις στην επαρχία Μπατάνγκας των Φιλιππίνων.

Οι τακτικοί επισκέπτες και οι ντόπιοι έχουν αναφέρει μια αύξηση στον αριθμό των μασκών και των ασπίδων προσώπου που περισυλλέγονται από τον πυθμένα της θάλασσας.

«Πιθανόν να συμβαίνει επειδή κάποιοι τουρίστες που επιβιβάζονται στη βάρκα τυλίγουν την μάσκα τους στο ένα τους αυτί με αποτέλεσμα να βγαίνει ή άλλοι απλώς δεν την πετάνε εκεί που πρέπει», λέει ο Αρνέλ Βεργκάρα, ένας Φιλιππινέζος επαγγελματίας δύτης, ο οποίος πραγματοποιεί καταδύσεις στην περιοχή την τελευταία δεκαετία.

Η Καρμέλα Σεβίγια, μια ιδιοκτήτρια ενός θερέτρου και δασκάλα καταδύσεων, λέει ότι οι μάσκες προστίθενται στις πλαστικές σακούλες και σακουλάκια, στις πάνες και στα υλικά συσκευασίας που μολύνουν τις θάλασσες της περιοχής την εποχή των μουσώνων. «Νομίζω ότι θα βλέπουμε συχνότερα μάσκες. Πιστεύω ότι θα φοράμε μάσκες για καιρό», σχολιάζει.

Από την πλευρά του ο Τζίρο Μαρανάν, ένας αξιωματούχος του τουριστικού γραφείου στην επαρχία Μπατάνγκας, δήλωσε ότι οι αρχές είναι ενήμερες για το ζήτημα και ηγούνται πρωτοβουλιών καθαρισμού. «Περισσότερο έχει πληγεί η ποικιλία της θαλάσσιας ζωής», λέει ο ίδιος.

Η Μαριάν Λεντέσμα, μια ακιβίστρια της Greenpeace στις Φιλιππίνες, λέει ότι η κακή διαχείριση απορριμμάτων από τη χώρα έχει οδηγήσει στη συγκέντρωσή τους στους παραποτάμους της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM