ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Η δραματική διάσωση ενός κωπηλάτη που με το καγιάκ του επιχείρησε να ταξιδέψει από την Καλιφόρνια στη Χαβάη

Η δραματική διάσωση ενός κωπηλάτη που με το καγιάκ του επιχείρησε να ταξιδέψει από την Καλιφόρνια στη Χαβάη Facebook Twitter
facebook/Cyril Derreumaux
0

Ο Cyril Derreumaux ξεκίνησε από την παραθαλάσσια πόλη Sausalito της Καλιφόρνια, στις 31 Μαΐου και κατευθύνθηκε προς τη Χαβάη για ένα επικό ταξίδι 70 ημερών στον Ειρηνικό με το καγιάκ του. Αλλά δεν φανταζόταν ότι το ταξίδι του θα ήταν τόσο επικίνδυνο.

Οι κακές καιρικές συνθήκες που σημειώθηκαν ξαφνικά το Σαββατοκύριακο δεν ευνόησαν τα σχέδιά του. Ο Derreumaux διασώθηκε χάρη στις έρευνες ενός ελικοπτέρου της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ που τον εντόπισε.

Είχε υποστεί πολλούς τραυματισμούς ο ίδιος αλλά και αρκετές ζημιές το καγιάκ των 7 μέτρων. Όπως δήλωσε, όταν έχασε την άγκυρα του στη θάλασσα, κατάλαβε ότι η κατάσταση θα πάει από το κακό στο χειρότερο.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook, ο Derreumaux περιέγραψε τις στιγμές καθώς το καγιάκ «μαστιγωνόταν» από κύματα ύψους 4,5 μέτρων, και το GPS του σταμάτησε να λειτουργεί.

«Καθώς μιλούσα με την ομάδα μου για να λύσουμε αυτό το ηλεκτρονικό πρόβλημα, η γενική ''συμπεριφορά'' του καγιάκ ξαφνικά άλλαξε, την οποία απέδωσα αμέσως σε μια ζημιά της άγκυρας στη θάλασσα», έγραψε. «Λίγο αργότερα το καγιάκ μου ήταν έρμαιο των κυμάτων».

Συνέχισε λέγοντας ότι: «Καθώς η νύχτα έπεφτε, ήταν σαφές ότι η κατάσταση χειροτέρευε: δεν είχα φαγητό, νερό, δεν μπορούσα να κοιμηθώ, και η  επικοινωνία με την ομάδα μου στην ξηρά ήταν δύσκολη». Μετά από συνεννόηση με το πλήρωμα, ο Derreumaux κατάφερε να ειδοποιήσει την Ακτοφυλακή το Σάββατο το βράδυ ότι βρισκόταν περίπου 70 μίλια δυτικά της Santa Cruz.

Έπειτα από έρευνες με ελικόπτερο, εντοπίστηκε και ένας δύτης κατέβηκε από το ελικόπτερο στο νερό και διέσωσε τον Derreumaux. Το σκάφος του παραμένει στον ωκεανό.

 «Ήξερα από την αρχή ότι θα ήταν δύσκολο», έγραψε ο 44χρονος ωστόσο σημείωσε ότι «το πάθος μου για αυτό το ταξίδι παραμένει και είμαι αποφασισμένος να το κάνω. Δεν θα τα παρατήσω». 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ