ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Σε κρίσιμη κατάσταση ακτιβίστρια των Black Lives Matter - Μετά από πυροβολισμό στο κεφάλι

Σε κρίσιμη κατάσταση ακτιβίστρια των Black Lives Matter - Μετά από πυροβολισμό στο κεφάλι Facebook Twitter
Η Σάσα Τζόνσον σε διαδήλωση στο Λονδίνο τον περασμένο Αύγουστο - Πηγή φωτογραφίας: Getty Images
0

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται η ακτιβίστρια Σάσα Τζόνσον του κινήματος Black Lives Matter, μετά από πυροβολισμό στο κεφάλι. 


Όπως ανακοίνωσε στα social media το πολιτικό της κόμμα Taking the Initiative, η η Τζόνσον δέχτηκε πυροβολισμό τις πρώτες πρωιν ές ώρες της Κυριακής σε ένα συμβάν που φέρεται να σημειώθηκε στο νότια Λονδίνο. 


Σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία, η 27χρονη πυροβολήθηκε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα σε συγκέντρωση στο Σάουθουαρκ. 

Το θύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα ενώ η αστυνομία απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για τυχόν μαρτυρίες που θα οδηγήσουν σε δράστη ή δράστες.


Πιστεύεται πως το συμβάν σημειώθηκε σε κοντινή απόσταση από σπίτι όπου γινόταν πάρτι, κάτι που σημαίνει πως ενδέχεται να υπάρχουν άνθρωποι που είδαν κάτι.  

Προσώρας, πάντως, η αστυνομία δεν διαθέτει στοιχεία που να υποδεικνύουν πως επρόκειτο για στοχευμένο χτύπημα ή πως η ίδια δεχόταν απειλές για τη ζωή της. 


Η 27χρονη, απόφοιτη του πανεπιστημίου Oxford Brookes, ήταν πρωταγωνιστική μορφή του κινήματος Black Lives Matter στη Βρετανία και μέλος της επιτροπή του Taking the Initiative Party (TTIP). 


«Η Σάσα αγωνιζόταν πάντα ενεργά για τους μαύρους και τις αδικίες που περιβάλλουν τη μαύρη κοινότητα. Ήταν επίσης μητέρα τριών παιδιών, μια ισχυρή φωνή της κοινότητάς μας» γράφει το ΤΤΙΡ στο Instagram. 

Σε αντίθεση, πάντως, με τις αρχές, το κόμμα της στην ίδια ανάρτηση αναφέρει πως η Τζόνσον δεχόταν απειλές για τη ζωή της που σχετίζονταν με την ακτιβιστική της δράση. 

Με πληροφορίες από Guardian/BBC

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Διεθνή / Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Ομαδική αγωγή από 51 οικογένειες έχει κατατεθεί στη Βρετανία κατά του φαρμακευτικού κολοσσού - Οι αποζημιώσεις συνολικά υπολογίζεται πως θα φτάσουν τα 100 εκατ. λίρες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα LGBTQ+

Διεθνή / Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του, κατέστησε σαφές ότι θα εργαστεί όχι μόνο για να αντιστρέψει τη ζημιά που έκανε ο Τραμπ στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά και για να τα προωθήσει ακόμη περισσότερο.
NEWSROOM