Η Αντζελίνα Τζολί φωτογραφήθηκε με μέλισσες πάνω στο πρόσωπο και το σώμα της

Η Αντζελίνα Τζολί φωτογραφήθηκε με μέλισσες πάνω στο πρόσωπο και το σώμα της Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η Αντζελίνα Τζολί κοιτά τον φακό, ενώ μέλισσες βρίσκονται πάνω στο πρόσωπο και στο σώμα της. Με αυτή τη φωτογράφιση, θέλησε να στείλει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα.

 

Η ηθοποιός, σκηνοθέτης και ακτιβίστρια πόζαρε για τον Νταν Γουίντερς και το National Geographic, προκειμένου να στρέψει την προσοχή στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, όπως και στην επείγουσα ανάγκη να προστατευθούν αυτά τα έντομα.



Ο Γουίντερς, ερασιτέχνης μελισσοκόμος και ο ίδιος, άντλησε έμπνευση από ένα διάσημο πορτρέτο του θρυλικού φωτογράφου Ρίτσαρντ Άβεντον, ο οποίος είχε απαθανατίσει έναν θαρραλέο μελισσοκόμο από την Καλιφόρνια, που πόζαρε με μέλισσες πάνω στον γυμνό κορμό του.

 

 

Η Τζολί- που ήδη ήταν ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες- πρόσφατα ορίστηκε «ανάδοχος» του Women for Bees. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα της UNESCO που θα εκπαιδεύσει γυναίκες ως επιχειρηματίες μελισσοκόμους και προστάτιδες του φυσικού περιβάλλοντος στο οποίο ζουν αυτά τα έντομα σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

 

«Οι επικονιαστές έχουν ζωτική σημασία για τη ζωή και το περιβάλλον μας. Πρέπει να κατανοήσουμε επιστημονικά τι θα συμβεί αν τους χάσουμε. Αυτό είναι κάτι πάνω στο οποίο μπορούμε να δουλέψουμε και να το λύσουμε», δήλωσε η Τζολί στο National Geographic.

 

 

Το σημαντικό, τόνισε, είναι πως όλοι μπορούν να είναι μέρος της λύσης, απλά οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν τι μπορούν να κάνουν για αυτό το θέμα.

 

«Μπορεί να φαίνεται τώρα ότι ασχολούμαι με τις μέλισσες, αλλά για μένα η μέλισσα, η επικονίαση και ο σεβασμός για το περιβάλλον συνδέονται με τον βιοπορισμό των γυναικών και τους εκτοπισμούς εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής», υπογράμμισε.

 

Τρεις από τις τέσσερις κορυφαίες καλλιέργειες για ανθρώπινη κατανάλωση- και πάνω από το ένα τρίτο της αγροτικής γης παγκοσμίως- εξαρτώνται εν μέρει από τους επικονιαστές, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Η συμβολή των μελισσών δεν αφορά μόνο την καλλιέργεια φρούτων ή λαχανικών, αλλά επίσης επικονιάζουν μεταξύ άλλων αλφάλφα, που καταναλώνουν οι αγελάδες, όπως και καλλιέργειες που χρησιμοποιούνται για ρούχα και φάρμακα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ απαντά για τις συνθήκες σίτισης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Διεθνή / Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ για τις συνθήκες διαβίωσης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι ισραηλινές φυλακές δεν παρέχουν στους κρατούμενους τροφή που να καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις του νόμου για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και διέταξε τη βελτίωσή τους
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Διεθνή / Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ προτιμούν τον σοσιαλισμό έναντι του καπιταλισμού – Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του κόμματος;
LIFO NEWSROOM
Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

Διεθνή / Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

H αλήθεια πίσω από το ΚΚ Παρκ και άλλες παράνομες εγκαταστάσεις στη Μιανμάρ - Πώς οι εγκληματικές συμμορίες εκμεταλλεύονται τους σκλάβους για απάτες και τεράστια κέρδη
LIFO NEWSROOM
«Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Διεθνή / «Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Σχολιάζοντας κατά πόσο η αμερικανική επιχείρηση στην Καραϊβική, όπου drone κατέστρεψε ταχύπλοο, σκοτώνοντας έντεκα Βενεζουελάνους, συνιστά έγκλημα πολέμου, ο Βανς απάντησε «Δεν με νοιάζει πώς το αποκαλείτε» «I don’t give a sh*t what you call it»
LIFO NEWSROOM