ΗΠΑ: 60 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca σε άλλες χώρες

ΗΠΑ: 60 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca σε άλλες χώρες Facebook Twitter
0

Οι ΗΠΑ θα παράσχουν σε άλλες χώρες 60 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, καθώς μέχρι σήμερα δεχόταν κριτική για την άρνηση εξαγωγής αυτού του εμβολίου που δεν έχει ακόμη λάβει έγκριση στη χώρα.

«Οι ΗΠΑ θα αποδεσμεύσουν 60 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca προς όφελος άλλων χωρών, όταν γίνουν διαθέσιμες», ανέφερε με tweet του ο Άντι Σλάβιτ, σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού. Απέφυγε να απαντήσει στις επικρίσεις ότι η Ουάσινγκτον συσσωρεύει δόσεις εμβολίων χωρίς να τις χρησιμοποιεί. «Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν ακόμα πολύ λίγες διαθέσιμες. Δεν σπαταλήθηκε χρόνος», είπε.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να «σχεδιάζει» αυτό το μέτρο, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, υποσχόμενη να δώσει λεπτομέρειες «στο εγγύς μέλλον» σχετικά με το ποιες χώρες θα επωφεληθούν από αυτά τα εμβόλια. «Πριν αποσταλούν οι δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca από τις ΗΠΑ, ο FDA (σ.σ. αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων) θα επιβεβαιώσει ότι αυτές οι δόσεις πληρούν τις απαιτήσεις ποιότητας», είπε.

Η Ουάσινγκτον είχε ήδη ανακοινώσει συμφωνίες για την αποστολή 2,5 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca στο Μεξικό και 1,5 εκατομμυρίων στον Καναδά. Μόνο τρία εμβόλια είναι προς το παρόν εγκεκριμένα στις ΗΠΑ: αυτά των Pfizer / BioNTech, Moderna και Johnson & Johnson. Αλλά εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstraZeneca έχουν παρασκευαστεί στη χώρα, όπου δεν μπορούν ακόμη να χρησιμοποιηθούν.
 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM