200 χρόνια από το 1821: Παρέλαση 25ης Μαρτίου με έφιππους και πτήσεις Rafale - Ποιοι ξένοι ηγέτες έρχονται

200 χρόνια από το '21: Παρέλαση 25ης Μαρτίου με έφιππους και πτήσεις Rafale - Ποιοι ξένοι ηγέτες έρχονται Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αντίστροφη μέτρηση για την 25η Μαρτίου, με τον εορτασμό να είναι φέτος διαφορετικός, όχι μόνο λόγω της πανδημίας της covid-19, αλλά και γιατί συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ο εορτασμός θα γίνει με την «μεγαλοπρέπεια που απαιτούν οι περιστάσεις, τηρώντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα,» διαβεβαιώνουν αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που εργάστηκαν για την οργάνωση των εκδηλώσεων.

Έφιπποι, παραδοσιακές πολεμικές στολές και «Rafale»

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται η συγκρότηση φάλαγγας ιστορικών τμημάτων που θα προηγηθεί της παρέλασης και στην κορυφή της θα βρίσκονται τα ιστορικά λάβαρα και οι σημαίες της Επανάστασης. Αναμένεται να παρελάσουν έφιππα τμήματα με παραδοσιακές πολεμικές φορεσιές, ενώ παραδοσιακές στολές θα φορούν και μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Σχολής Ευελπίδων.

Στον αττικό ουρανό θα πετάξουν «Rafale», ενδεχομένως και αμερικανικά αεροσκάφη, ενώ για πρώτη φορά θα κάνουν την εμφάνισή τους τα ελικόπτερα kiowa του στρατού ξηράς.

200 χρόνια από το '21: Παρέλαση 25ης Μαρτίου με έφιππους και πτήσεις Rafale - Ποιοι ξένοι ηγέτες έρχονται Facebook Twitter

Οι ξένοι ηγέτες που θα δώσουν το «παρών»

Μπορεί ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, να ακύρωσε την επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης με τον κορωνοϊό και την επιβολή αυστηρού lockdown για έναν μήνα στο Παρίσι και άλλες 16 περιοχές, ωστόσο η διεθνής παρουσία θα είναι ισχυρή και υψηλής σημασίας, τόσο σε επίπεδο πολιτικής εκπροσώπησης όσο και αναφορικά με την στρατιωτική «συνδρομή» των ξένων δυνάμεων στο τελετουργικό που προγραμματίζει η Αθήνα.

Ως γνωστόν, εκτός από τη Φλοράνς Παρλί, την υπουργό Άμυνας της Γαλλίας, που θα εκπροσωπήσει το Παρίσι στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, «αντικαθιστώντας» τον Εμανουέλ Μακρόν, στη χώρα μας θα βρεθούν ο πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος με τη σύζυγό του, Καμίλα, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, με τη σύζυγό του, Άντρη.

Οι προσκεκλημένοι θα παρακολουθήσουν τη στρατιωτική παρέλαση και θα ξεναγηθούν στη νέα Πινακοθήκη, ενώ αναμένεται να έχουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συνολικά, σύμφωνα με πληροφορίες, στην εξέδρα των επισήμων θα βρίσκονται από 30 έως 50 άτομα με μάσκες και αποστάσεις.

200 χρόνια από το '21: Παρέλαση 25ης Μαρτίου με έφιππους και πτήσεις Rafale - Ποιοι ξένοι ηγέτες έρχονται Facebook Twitter

«Αστακός» η Αθήνα

Την ίδια ώρα, σε φρούριο θα μετατραπεί η Αθήνα για τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στην οποία θα υπάρξει υψηλού συμβολισμού συμμετοχή από ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία και Ρωσία.

Καθημερινές συσκέψεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να οριστικοποιήσουν τα μέτρα, για τα οποία θα διατεθούν στο σύνολό τους οι αστυνομικοί της Αττικής. Το πλέγμα των μέτρων, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, θα έχει ως επίκεντρο την εξέδρα των επισήμων, γύρω από την οποία θα δημιουργηθούν ομόκεντροι κύκλοι από απροσπέλαστα αστυνομικά μπλόκα που θα καθιστούν αδύνατη την προσέγγιση πολιτών.

200 χρόνια από το '21: Παρέλαση 25ης Μαρτίου με έφιππους και πτήσεις Rafale - Ποιοι ξένοι ηγέτες έρχονται Facebook Twitter
EUROKINISSI

Drone και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα «χτενίζουν» από αέρος τις τοποθεσίες της παρέλασης, μεταδίδοντας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων, ενώ παρατηρητές θα βρίσκονται και στις ταράτσες των ψηλών κτιρίων. Εκτός από τη φυσική παρουσία των αστυνομικών, υπάρχει και πρόβλεψη για ηλεκτρονικό δίχτυ ασφαλείας από βαν της Αστυνομίας με απενεργοποιητές κινητών (jammer).

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Ελλάδα / Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Έκτακτα μέτρα προστασίας για εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας λόγω των επικίνδυνα υψηλών θερμοκρασιών. Πρόστιμα 2.000 ευρώ για παραβάσεις.
LIFO NEWSROOM
Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Ελλάδα / Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Η 31χρονη κατέθεσε – παρουσία ψυχολόγου – πως έπεσε πρώτη φορά θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον πατέρα της όταν ήταν 16 ετών και ζούσαν μαζί στο σπίτι της γιαγιάς της, έπειτα από τον χωρισμό των γονιών της
LIFO NEWSROOM
Δίκη Γρίβα: «Περίμενα ότι θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκότωνε» - Ενταση στην αίθουσα με τους γονείς του θύματος

Ελλάδα / Δίκη Γρίβα: «Περίμενα ότι θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκότωνε» - Ενταση στην αίθουσα με τους γονείς του θύματος

Ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων στη δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα, με τους γονείς της να ξεσπούν εναντίον του κατηγορούμενου
LIFO NEWSROOM