Οι άνδρες στρέφονται στο Botox «λόγω Zoom»- Αύξηση της ζήτησης στη Βρετανία

Οι άνδρες στρέφονται στο Botox «λόγω Zoom»- Αύξηση της ζήτησης στη Βρετανία Facebook Twitter
Πηγή φωτό Getty Images
0

Η ζήτηση για ενέσιμες θεραπείες αισθητικής από άνδρες- όπως το Botox- κατέγραψε αύξηση πέρυσι, κάτι που οι πλαστικοί χειρουργοί το αποδίδουν και στο Zoom.

 

Οι Βρετανοί πλαστικοί χειρουργοί μιλούν για αύξηση 70% στα αιτήματα για συμβουλές εντός του 2020. Το 33% των γιατρών ανέφεραν αύξηση στον αριθμό των ανδρών που αναζητούσαν συμβουλές, ενώ το 66% ανέφερε ότι υπήρξε αύξηση μεταξύ των νεότερων γυναικών που αναζητούσαν θεραπείες.

 

«Καθώς οι άνθρωποι είναι διαρκώς σε κλήσεις στο Zoom, βλέπουν τον εαυτό τους λεπτομερώς μέσω της οθόνης και βρίσκουν κάποια “προβλήματα” που θέλουν διόρθωση, για παράδειγμα ρυτίδες, μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια και χαλάρωση προσώπου», δήλωσε η δρ. Σαλίντα Τζόνσον, διευθύντρια της London Cosmetic Clinic.

 

«Για αυτό αυξήθηκε η ζήτηση για το Botox και τα δερματικά εμφυτεύματα», συμπλήρωσε η ίδια μιλώντας στον Guardian. Η Βρετανία είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά για εμφυτεύματα στον κόσμο, μια βιομηχανία η αξία της οποίας εκτιμήθηκε στο 1 δισεκατομμύριο στερλίνες πέρυσι.

 

Όσο για τους άνδρες, οι πιο δημοφιλείς θεραπείες περιλαμβάνουν το Botox για τις ρυτίδες, δερματικά εμφυτεύματα για τη βελτίωση της γραμμής του σαγονιού, όπως και μια θεραπεία που μειώνει το «διπλοσάγονο».

 

Εκτός από τον «παράγοντα» Zoom, το 11% των ανδρών νιώθουν ότι φαίνονται πέντε χρόνια μεγαλύτεροι, εξαιτίας του στρες που προκαλεί το lockdown, σύμφωνα με περσινή έκθεση της κλινικής Uvence.

 

Πέρα από τις ενέσιμες θεραπείες, σύμφωνα με την Τζόνσον, λόγω του lockdown κάποιοι διαπίστωσαν ότι θα μπορούσαν να αναρρώσουν μακριά από αδιάκριτα βλέμματα από μία χειρουργική αισθητική επέμβαση, κάτι που επίσης τροφοδότησε την αύξηση.

 

«Οι πιο επεμβατικές διαδικασίες απαιτούν οι άνθρωποι να μπορούν να μείνουν στο σπίτι, για να μπορούν να κρύψουν το πρήξιμο και τους μώλωπες», εξήγησε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM