Φωτίου: Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Κουφοντίνα να πεθάνει

Φωτίου: Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Κουφοντίνα να πεθάνει Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Για καταπάτηση των δικαιωμάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα έκανε λόγο η Θεανώ Φωτίου κατά τη διάρκεια τοποθέτησής της, νωρίτερα σήμερα Τρίτη στη Βουλή. 

«Συζητούμε ένα δικαιωματικό νομοσχέδιο την ώρα που τα δικαιώματα κρατουμένων καταπατούνται. Τα δικαιώματα του Δημήτρη Κουφοντίνα καταπατούνται. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Κουφοντίνα να πεθάνει. Να σεβαστεί η κυβέρνηση τους νόμους και να αποδείξει ότι η ελληνική δημοκρατία είναι κράτος δικαίου», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας, Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής». 

«Η υπόθεση οδηγείται ενδεχομένως και σε τραγική εξέλιξη! Με απλά την διάθεσή σας δια της σιωπής και μη λήψης μέτρων για να υπάρχει μια εμβληματική εκδικητικού τύπου πράξη στο πρόσωπο αυτού του κρατουμένου. Τι έχει ζητήσει; Να εφαρμοστεί ο νόμος της ΝΔ, ο νόμος που ψηφίσατε και ο οποίος είναι σαφής! Εφόσον αρθεί το καθεστώς των αγροτικών φυλακών επιστρέφει στη φυλακή που ήταν», είπε μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. 

Υπενθυμίζεται πως ο καταδικασμένος δολοφόνος της 17 Νοέμβρη βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και 47 ημέρες ζητώντας να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Νοσηλεύεται από την περασμένη εβδομάδα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας.

Από την πλευρά του, ο Θανάσης Πλεύρης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, με ανάρτησή του στο Twitter κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λειτουργεί ως «πληρεξούσιος δικηγόρος του πολυισοβίτη». 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM