Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες ηθοποιών στο ΣΕΗ - Καταθέτει ο Σπύρος Μπιμπίλας

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες ηθοποιών στο ΣΕΗ - Καταθέτει ο Σπύρος Μπιμπίλας Facebook Twitter
Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες ηθοποιών στο ΣΕΗ - Καταθέτει ο Σπύρος Μπιμπίλας (Eurokinissi)
0

Εισαγγελική έρευνα έχει ξεκινήσει για τις εξελίξεις στον χώρο του θεάτρου, μετά τη σωρεία καταγγελιών από ηθοποιούς για  περιστατικά βίας, σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησής, που έχουν ήδη κατατεθεί στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, ανοίγει «Φάκελο σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου» η οποία διευρύνει την έρευνα που ξεκίνησε, μετά τις δύο μηνύσεις που κατατέθηκαν σε βάρος επιφανούς ηθοποιού και σκηνοθέτη για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και κάλεσε τη Δευτέρα το πρωί ως μάρτυρα τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρο Μπιμπίλα.

Eπιπλέον, ο εισαγγελέας θα ζητήσει από τον μάρτυρα να του γνωστοποιήσει επίσημα, υπό την θεσμική ιδιότητα που κατέχει, όσες καταγγελίες έχουν παραληφθεί από το Σωματείο Ηθοποιών για πράξεις που παραμένουν ενεργές ποινικά, δηλαδή δεν έχουν παραγραφεί, προκειμένου να ερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη.

Με την κλήτευση του κ. Μπιμπίλα και τη διπλή της στόχευση, εφόσον καλείται να εισφέρει στοιχεία όχι μόνο για την υπόθεση του προσώπου που έχει ήδη καταμηνυθεί, αλλά και για κάθε άλλη καταγγελία σοβαρών πράξεων βίας που δεν έχουν παραγραφεί, η Εισαγγελία ουσιαστικά δηλώνει πως η έρευνα διευρύνεται προς κάθε καταγγελλόμενο πρόσωπο από τον χώρο του θεάτρου για «ζωντανές πράξεις» εξουσιαστικής σεξουαλικής βίας.

Στόχος της Εισαγγελίας είναι κάθε καταγγελία να αξιολογείται με επί της ουσίας έρευνα και εφόσον προκύπτουν ικανά στοιχεία να σχηματίζεται δικογραφία για τέλεση αξιόποινης πράξης με την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του προσώπου που καταγγέλλεται.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

LiFO ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Ελλάδα / Μιχάλης Μαρμαρινός από Δελφούς: «Δεν υπάρχει το "εγώ" χωρίς τον συνάνθρωπο»

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου συμμετείχε μαζί με τον ομότιμο καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιατρικής Στέλιο Στυλιανίδη και τον επικεφαλής ιατρό αποστολών στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτών, Αδριανό Γολέμη, σε μια συζήτηση όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν η αποδοχή, η συμπερίληψη, η ψυχική υγεία και η αξία της συνεργασίας, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
THE LIFO TEAM