Μπάιντεν: Ο Σι Τζινπίνγκ δεν έχει ίχνος δημοκρατίας μέσα του

Μπάιντεν: Ο Σι Τζινπίνγκ δεν έχει ίχνος δημοκρατίας μέσα του Facebook Twitter
EPA
0

Ο Τζο Μπάιντεν σε συνέντευξη που παραχώρησε κατέστησε σαφείς τις προθέσεις του για το πώς θα αντιμετωπίσει το Πεκίνο και τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι δεν χρειάζεται να υπάρξει σύγκρουση μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου, υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να διαχειριστεί τις σχέσεις των δύο χωρών όπως ο Ντόναλντ Τραμπ ενώ ανέφερε ότι ο Σι Τζινπίνγκ- τον οποίο τόνισε ότι γνωρίζει καλά- δεν έχει... ίχνος δημοκρατίας μέσα του.

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έχει τηλεφωνήσει στον Κινέζο ομόλογό του, ο Τζο Μπάιντεν απάντησε στο CBS ότι οι δυο τους δεν είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και πως δεν υπάρχει λόγος να μην τηλεφωνήσει στον Σι Τζινπίνγκ.

«Έχουμε πάρα πολλά να συζητήσουμε. Είναι πολύ έξυπνος, πολύ σκληρός και δεν έχει ίχνος δημοκρατίας μέσα του. Δεν το λέω ως κριτική, είναι απλά μια πραγματικότητα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος για τον Κινέζο ηγέτη.

«Όπως πάντα του έλεγα, δεν χρειάζεται να έχουμε σύγκρουση, αλλά θα είναι έντονος ανταγωνισμός», συνέχισε, αναφερόμενος στις σχέσεις των δύο χωρών. «Και δεν πρόκειται να το κάνω αυτό όπως το έκανε ο Τραμπ. Και το ξέρει αυτό. Θα επικεντρωθούμε στους διεθνείς κανόνες στην πορεία», συμπλήρωσε.

Στις δηλώσεις του ο Μπάιντεν επεσήμανε ότι γνωρίζει καλά- από την προηγούμενη θητεία του στον Λευκό Οίκο- τον Σι Τζινπίνγκ. «Πιθανότατα έχω περάσει περισσότερο χρόνο μαζί του από οποιονδήποτε ηγέτη. Είχα 24-25 ώρες κατ' ιδίαν συναντήσεων μαζί του, όταν ήμουν αντιπρόεδρος, ταξίδεψα 17.000 μίλια μαζί του, τον ξέρω αρκετά καλά», ανέφερε σχετικά.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Μπάιντεν απάντησε κατηγορηματικά «όχι», όταν ρωτήθηκε αν πρώτα θα αρθούν οι κυρώσεις στο Ιράν, προκειμένου να επιστρέψει η Τεχεράνη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, για τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bad Bunny: «Όλοι είναι χαρούμενοι που θα εμφανιστώ στο Super Bowl, ακόμη και το Fox News»

Διεθνή / Bad Bunny: «Όλοι είναι χαρούμενοι που θα εμφανιστώ στο Super Bowl, ακόμη και το Fox News»

Η χιουμοριστική απάντηση του δημοφιλούς τραγουδιστή στην Κρίστι Νόεμ και στην απειλή ότι οι μετανάστες πρέπει να μείνουν μακριά από το Super Bowl, στην πρεμιέρα της νέας σεζόν του SNL
LIFO NEWSROOM
Γκρέτα Τούνμπεργκ: Την έσυραν από τα μαλλιά και την έβαλαν να φιλήσει τη σημαία του Ισραήλ

Διεθνή / Γκρέτα Τούνμπεργκ: Την έσυραν από τα μαλλιά και την έβαλαν να φιλήσει τη σημαία του Ισραήλ

«Της έκαναν ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, ως προειδοποίηση προς τους υπόλοιπους» καταγγέλλει ακτιβιστής - Νέες πληροφορίες για τις συνθήκες κράτησής της σε υψίστης ασφαλείας φυλακή στην έρημο Νεγκέβ
LIFO NEWSROOM