O ΕΦΕΤ ανακαλεί πλαστική κουτάλα από την αγορά- Ακατάλληλη η χρήση της

O ΕΦΕΤ ανακαλεί πλαστική κουτάλα από την αγορά- Ακατάλληλη η χρήση της Facebook Twitter
Pixabay
0

Την ανάκληση πλαστικής κουτάλας από την αγορά ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την β΄ χημική υπηρεσία Αθηνών, του Γενικού Χημείου του κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., διενήργησε δειγματοληψία στο προϊόν «Τρυπητή κουτάλα Nylon Espumadera 1 M1 Store (Ref. 09219) 36,3x12 cm».

Το δείγμα βρέθηκε μη κανονικό επειδή διαπιστώθηκε μετανάστευση πρωτοταγών αρωματικών αμινών σε συγκέντρωση που υπερβαίνει κατά πολύ το ανώτατο νομοθετικά επιτρεπόμενο όριο για τη χρήση της σε επαφή με τρόφιμα.

O ΕΦΕΤ ανακαλεί πλαστική κουτάλα από την αγορά- Ακατάλληλη η χρήση της Facebook Twitter
ΕΦΕΤ

Πρόκειται για πλαστική κουτάλα μαύρου χρώματος με λευκά στίγματα και πράσινο χερούλι, με εμπορική ονομασία «Τρυπητή κουτάλα Espumadera 1 M1 Store (Ref. 09219) 36,3x12 cm» κινεζικής προέλευσης και με αριθμό γραμμοκώδικα 8434485092199.

Το εν λόγω προϊόν διατέθηκε από την επιχείρηση ABC Mega Shopping IKE Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 120, Πυλαία Θεσσαλονίκης όπου έγινε η δειγματοληψία και διακινήθηκε από την M1 Store IKE, Λ. Θηβών και Μ. Μπότσαρη, 'Αγιος Ι. Ρέντης Αττικής.

O ΕΦΕΤ ανακαλεί πλαστική κουτάλα από την αγορά- Ακατάλληλη η χρήση της Facebook Twitter
ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

13ο Thessaloniki Pride:

Ελλάδα / 13ο Thessaloniki Pride: Η μεγαλύτερη γιορτή της βόρειας Ελλάδας για την αγάπη, τη συμπερίληψη και τα ανθρώπινα δικαιώματα επιστρέφει

Το 13ο Thessaloniki Pride θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 16 Ιουνίου και θα κορυφωθεί το Σάββατο 21 Ιουνίου 2025, με τη μεγάλη παρέλαση που θα ξεκινήσει από τον Λευκό Πύργο.
LIFO NEWSROOM
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

Ελλάδα / Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

«Οι καταγγελίες μου φαίνονται λίγο εξωπραγματικές», ανέφερε η Χριστίνα Παππά - «Δεν τον έχω ικανό να διαπράξει αυτά που έχει κατηγορηθεί. Δεν το πιστεύω», είπε η Φαίδρα Δούκα
LIFO NEWSROOM