Η transgender δρ. Ρέιτσελ Λεβίν, υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Μπάιντεν

Η transgender δρ. Ρέιτσελ Λεβίν, υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Μπάιντεν Facebook Twitter
Η transgender δρ. Ρέιτσελ Λεβίν, υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Μπάιντεν (GettyImage)
0

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τη θέση της υφυπουργού Παιδείας θα αναλάβει η ανώτατη αξιωματούχος της Πενσιλβάνια δρ. Ρέιτσελ Λεβίν.

H Λεβίν, παιδίατρος στο επάγγελμα, θα γίνει το πρώτο ανοιχτά trans άτομο σε θέση ομοσπονδιακού αξιωματούχου, που θα επικυρώσει η Γερουσία των ΗΠΑ.

«Η δρ. Ρέιτσελ Λεβίν θα φέρει τη σταθερή ηγεσία και την απαραίτητη τεχνογνωσία που χρειαζόμαστε σε αυτήν την πανδημία –ανεξάρτητα από τον ταχυδρομικό κώδικα, τη φυλή, τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την αναπηρία ή την ταυτότητα φύλου που έχει ο κάθε πολίτης– και θα καλύψει τις ανάγκες της δημόσιας υγείας της χώρας μας από αυτή την κρίσιμη στιγμή και στο εξής» ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του.

«Αποτελεί μια ιστορική και βαθιά εξειδικευμένη επιλογή, που θα συμβάλει στις προσπάθειές μας στον τομέα της υγείας».

Η Λεβίν προς το παρόν εργάζεται ως αρμόδια υπουργός Υγείας στην πολιτεία της Πενσιλβάνια και ηγείται της δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η μεταβατική ομάδα του Μπάιντεν σημείωσε ακόμη ότι η Λεβίν επικυρώθηκε τρεις φορές από την ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους πολιτεία της Πενσιλβάνια για τη θέση της υπουργού Υγείας και γενικού ιατρού του κράτους.

Διορίστηκε στην τρέχουσα θέση της από τον Δημοκρατικό Κυβερνήτη Τομ Γουλφ το 2017.

Με πληροφορείς της Washington Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM