New York Times: Η Deutsche Bank δεν θα συνεργαστεί στο μέλλον με τον Τραμπ, ούτε με τις εταιρείες του

New York Times: Η Deutsche Bank δεν θα συνεργαστεί στο μέλλον με τον Τραμπ, ούτε με τις εταιρείες του Facebook Twitter
EPA
0

Η Deutsche Bank δεν θα κάνει στο μέλλον δουλειές με τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ούτε με τις εταιρείες του, μετά την έφοδο υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, αναφέρουν σήμερα οι New York Times.

Η Deutsche Bank είναι ο μεγαλύτερος δανειστής του Τραμπ, με περίπου 340 εκατομμύρια δολάρια εκκρεμούντα δάνεια για τον Trump Organization, τον όμιλο-ομπρέλα του προέδρου τον οποίο αυτή τη στιγμή επιβλέπουν οι δύο γιοί του, σύμφωνα με τη δήλωση του Τραμπ με ημερομηνία 31 Ιουλίου 2020 προς το αμερικανικό Γραφείο Κυβερνητικής Δεοντολογίας και με τραπεζικές πηγές.

Η κίνηση αυτή, την οποία δημοσιοποιούν οι New York Times επικαλούμενοι ένα πρόσωπο που γνωρίζει τα τεκταινόμενα στην τράπεζα, γίνεται ενώ η Signature Bank, όπου ο Τραμπ έχει λογαριασμούς, σύμφωνα με τη δήλωσή του στο Γραφείο Κυβερνητικής Δεοντολογίας τον κάλεσε να παραιτηθεί.

«Η παραίτηση του προέδρου είναι προς το συμφέρον του έθνους μας και του αμερικανικού λαού», ανέφερε στον ιστότοπό της η Signature Bank. Εκπρόσωπος της Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει σήμερα το δημοσίευμα των NYT.

O Trump Organization δεν απάντησε αμέσως στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αίτημα για σχολιασμό που εστάλη πέραν των εργασίμων ωρών, ενώ το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου δεν απάντησε σε τηλεφώνημα.

Η Κριστιάνα Ράιλι, η επικεφαλής των επιχειρήσεων της Deutsche Bank στις ΗΠΑ, καταδίκασε την περασμένη εβδομάδα, με καταχώρισή της στο LinkedIn, τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στις 6 Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον.

«Είμαστε υπερήφανοι για το Σύνταγμά μας και στεκόμαστε στο πλευρό αυτών που επιδιώκουν να το υποστηρίξουν για να διασφαλίσουμε ότι η βούληση του λαού θα γίνει σεβαστή και θα υπάρξει μια ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας», έγραψε.

Το Reuters είχε μεταδώσει τον Νοέμβριο την πληροφορία ότι η Deutsche Bank εξετάζει τρόπους για να βάλει τέλος στη σχέση της με το Τραμπ μετά τις αμερικανικές εκλογές, καθώς έχει απαυδήσει με την αρνητική δημοσιότητα που προκαλεί η σχέση αυτή.

Τα δάνεια του Τραμπ από την Deutsche Bank είναι για ένα γήπεδο γκολφ στο Μαϊάμι και για ξενοδοχεία στην Ουάσινγκτον και το Σικάγο.

Ο πρόεδρος δέχθηκε αυτή την εβδομάδα ένα ακόμη πλήγμα καθώς τόσο η PGA (Professional Golfers Association) Αμερικής όσο και η R&A ανακοίνωσαν πως δεν θα χρησιμοποιήσουν δύο γήπεδα που ανήκουν στον πρόεδρο, μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο. Το Twitter και το Facebook έχουν κλείσει τους λογαριασμούς του Τραμπ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM
Ο Βασιλιάς Κάρολος βγάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Διεθνή / Ο Βασιλιάς Κάρολος ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Ο βασιλιάς Κάρολος δηλώνει ότι θέλει να εμπνεύσει ένα «αίσθημα αποφασιστικότητας» για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς ανακοινώνονται λεπτομέρειες για το νέο του ντοκιμαντέρ
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για ασφαλή καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη - Τι προβλέπεται

Διεθνή / Η ΕΕ επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για ασφαλή καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη - Τι προβλέπεται

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε: «Το να θέτουμε την τεχνητή νοημοσύνη σε προτεραιότητα σημαίνει επίσης να θέτουμε την ασφάλεια σε προτεραιότητα»
LIFO NEWSROOM
Χαιρετίζει η Τουρκία την εκεχειρία στη Γάζα: «Συνέβαλε και η Άγκυρα» λέει ο Ερντογάν - «Τελειώνει η γενοκτονία» λέει το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Χαιρετίζει η Τουρκία την εκεχειρία στη Γάζα: «Συνέβαλε και η Άγκυρα» λέει ο Ερντογάν - «Τελειώνει η γενοκτονία» λέει το ΥΠΕΞ

Ο Τούρκος πρόεδρος ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος «επέδειξε την απαραίτητη πολιτική βούληση για να ενθαρρύνει την ισραηλινή κυβέρνηση»
LIFO NEWSROOM