Lockdown: Μετακινήσεις σε άλλον δήμο για αγορές - Τι ισχύει με το πρόστιμο

Lockdown: Μετακινήσεις σε άλλον δήμο για αγορές - Τι ισχύει με το πρόστιμο Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Διευκρινίσεις σχετικά με τις μετακινήσεις σε άλλους δήμους για αγορές εν μέσω lockdown και την ενδεχόμενη επιβολή προστίμων έδωσε ο Γ.Γ. Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Όπως εξήγησε, η μετακίνηση από δήμο σε δήμο της ίδιας Περιφέρειας για αγορές είναι επιτρεπτή διαδικασία καλώντας όσους τους επιβλήθηκε πρόστιμο «επειδή πήγαν σε άλλο δήμο για ψώνια, να κάνουν ενστάσεις». 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ζευγάρι κατήγγειλε ότι ξεκίνησε από την περιοχή, όπου διαμένει στην Καλλιθέα για να κάνει ψώνια στου Ζωγράφου, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες με το click away. Ωστόσο, σε έλεγχο της αστυνομίας, τούς επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα, με τον αστυνομικό να τους λέει «πώς είναι δυνατόν να ξεκινούν από την Καλλιθέα για να πάνε να ψωνίσουν στου Ζωγράφου"».

Παρόμοια περιστατικά έχουν καταγγελθεί επίσης στις αρμόδιες αρχές, αν και ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε ότι η μετακίνηση σε άλλον δήμο για αγορές είναι επιτρεπτή, εφόσον ακολουθούνται οι υπόλοιπες διαδικασίες.

Για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις, που παρατηρούνται λόγω του πρωτοφανούς όγκου που έχουν να διαχειριστούν οι εταιρίες κούριερ, σημείωσε πως για αυτόν το λόγο επιλέχθηκε η παράδοση εκτός, ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση και εκτίμησε ότι, «θα αρχίσει να εξομαλύνεται την επόμενη περίοδο».

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση», παραδέχθηκε ο ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή. «Έχουμε αύξηση όσο αφορά στο ηλεκτρονικό εμπόριο κοντά στο 30%, σε σχέση με πέρυσι», ανέφερε τα μέχρι τώρα, ενδεικτικά στοιχεία, ενώ παρατήρησε ότι, υπάρχει μικρή κινητικότητα στα μικρά μαγαζιά που δουλεύουν με e-shop. «Αλλά αυτό δεν καλύπτει το κενό στην αγορά, γι' αυτό και οι επιχειρήσεις μένουν στα προγράμματα στήριξης», συμπλήρωσε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κτηματολογικά γραφεία: Σε αργία οι υπάλληλοι του Κτηματολογίου που εμπλέκονται στο κύκλωμα

Ελλάδα / Κτηματολογικά γραφεία: Σε αργία οι υπάλληλοι του Κτηματολογίου που εμπλέκονται στο κύκλωμα

Με αντάλλαγμα χρηματικά ποσά, το κύκλωμα προχωρούσε στην κατά προτεραιότητα διεκπεραίωση αιτημάτων έκδοσης εγγράφων και πιστοποιητικών σε Κτηματολογικά Γραφεία
LIFO NEWSROOM
Νέες ταυτότητες: Έτοιμη σε 10 ημέρες η πλατφόρμα για τον Προσωπικό Αριθμό - Πώς θα τον εκδώσετε;

Ελλάδα / Νέες ταυτότητες: Έτοιμη σε 10 ημέρες η πλατφόρμα για τον Προσωπικό Αριθμό - Πώς θα τον εκδώσετε;

Σε λίγες ημέρες οι έλληνες πολίτες θα μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα myinfo.gov.gr και να λάβουν τον Προσωπικό Αριθμό Πολίτη που θα αναγράφεται στις νέες ταυτότητες
LIFO NEWSROOM