Κορωνοϊός: Έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ για τη μετάλλαξη - Ποιες χώρες ανέστειλαν τις πτήσεις

Κορωνοϊός: Έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ για τη μετάλλαξη - Ποιες χώρες ανέστειλαν τις πτήσεις Facebook Twitter
EPA/ATIENZA
0

Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού μηχανισμού κρίσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπό τη γερμανική προεδρία έχει προγραμματιστεί αύριο στις 12.00 για καλύτερο ευρωπαϊκό συντονισμό στην αντιμετώπιση της μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Το βράδυ της Κυριακής, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ είχε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των χωρών – μελών για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αργότερα είναι πιθανό να ληφθούν νέες αποφάσεις και σε εθνικό επίπεδο, αναφορικά με την αναστολή πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως έκαναν πολλές ακόμη χώρες της ΕΕ.

Το νέο, λιγότερο επικίνδυνο αλλά άκρως μολυσματικό στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη Βρετανία δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε εθνικό lockdown, ενώ η ίδια μετάλλαξη του ιού έχει εντοπιστεί επίσης σε Ιταλία, Ολλανδία, Δανία και Αυστραλία. 

Μέχρι στιγμής, οι χώρες που έχουν κλείσει τα σύνορά τους με τη Βρετανία είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ιρλανδία και η Βουλγαρία, ενώ θέμα ωρών θεωρείται η αντίστοιχη απόφαση και για τις υπόλοιπες χώρες.

Ελλάδα και Κύπρος έχουν αυξήσει τον χρόνο καραντίνας, ζήτημα που θα επανεξεταστεί. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε πως οι ταξιδιώτες που φθάνουν στην Ελλάδα από τη Βρετανία θα μπαίνουν σε καραντίνα 7 ημερών.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ, ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / ΗΠΑ: Πρωτοφανείς πλημμύρες στην Ουάσινγκτον - Έως και 100.000 άνθρωποι ενδέχεται να εκκενώσουν τα σπίτια τους

Μετά από δύο ημέρες έντονων φαινομένων, η αμερικάνικη ΕΜΥ προειδοποιεί για 10 έως 20 εκατοστά βροχής - Ανησυχητική η κατάσταση στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM