Ισπανία: Πράσινο φως από το Κογκρέσο για την νομιμοποίηση της ευθανασίας

Ισπανία: Πράσινο φως από το Κογκρέσο για την νομιμοποίηση της ευθανασίας Facebook Twitter
Ισπανία: Πράσινο φως από το Κογκρέσο για την νομιμοποίηση της ευθανασίας (EPA/Αρχείο)
0

Η Ισπανία έκανε ένα σημαντικό βήμα προς τη νομιμοποίηση της ευθανασίας σήμερα, καθώς το Κογκρέσο των Αντιπροσώπων ενέκρινε νομοσχέδιο, που επιτρέπει στους σοβαρά ασθενείς να επιλέξουν να τερματίσουν τη ζωή τους.

Παρά την έντονη αντίθεση των πιο σκληρών πολιτικών και των θρησκευτικών ομάδων, η Ολομέλεια έδωσε το πράσινο φως για να φτάσει ο νόμος στην Άνω Βουλή (Γερουσία), η οποία παίρνει και την τελική απόφαση.

Το νομοσχέδιο, το οποίο επιτρέπει την ευθανασία και υποβοήθηση της αυτοκτονίας για άτομα με «σοβαρές και ανίατες» ή εξουθενωτικές ασθένειες που προκαλούν «αφόρητη ταλαιπωρία», ψηφίστηκε με 198 ψήφους υπέρ και 138 κατά, ενώ μερικές δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο για να διαμαρτυρηθούν.

Το έγγραφο θα μεταβεί τώρα στη Γερουσία, η οποία μπορεί είτε να το υπογράψει το νόμο είτε να το στείλει ξανά στο Κογκρέσο των αντιπροσώπων (Κάτω Βουλή) με τροπολογίες.

Χωρίς τροποποιήσεις, θα μπορούσε να εγκριθεί έως την άνοιξη του 2021.

Εάν περάσει ο νόμος, η Ισπανία θα γίνει η τέταρτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που νομιμοποιεί τις πρακτικές μετά το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία.

Με πληροφορίες του congreso.es/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος»: Παρέμβαση Μπάιντεν για τις διαμαρτυρίες υπέρ της Γάζας στα πανεπιστήμια

Διεθνή / «Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος»: Παρέμβαση Μπάιντεν για τις διαμαρτυρίες υπέρ της Γάζας στα πανεπιστήμια

Οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα έχουν οδηγήσει σε τουλάχιστον 2.000 συλλήψεις στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, τις τελευταίες δύο εβδομάδες
NEWSROOM
Πρόεδρος Ισραήλ: Mην φοβάστε απέναντι στην τρομακτική αναζωπύρωση του αντισημιτισμού

Διεθνή / «Μίσος και αντισημιτισμός» λέει ο πρόεδρος του Ισραήλ για τις διαμαρτυρίες στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Την ώρα που πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο διαδηλώνουν για τον πόλεμο στη Γάζα ο Ισαάκ Χέρτσογκ καταγγέλλει πως έχουν «μολυνθεί» από το μίσος και τον αντισημιτισμό
NEWSROOM