ΦΩΤΙΕΣ

Η Γαλλία άνοιξε κομμωτήρια και μαγαζιά ενόψει Χριστουγέννων - Ουρές για ρούχα και παιχνίδια

Η Γαλλία άνοιξε κομμωτήρια και μαγαζιά ενόψει Χριστουγέννων - Ουρές για ρούχα και παιχνίδια Facebook Twitter
0

Πολλοί Γάλλοι σχημάτιζαν ουρά σήμερα έξω από κομμωτήρια αλλά και πολυκαταστήματα με δώρα και χριστουγεννιάτικα στολίδια, καθώς η Γαλλία χαλάρωσε εν μέρει τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα ενόψει Χριστουγέννων.

Καταστήματα ένδυσης, υπόδυσης και παιχνιδιών επαναλειτουργούν από σήμερα σε όλη τη χώρα, σε μια πρώτη χαλάρωση του lockdown που ξεκίνησε στις 30 Οκτωβρίου και θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Τα εστιατόρια και τα μπαρ θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου.

«Σήμερα έρχονται κάποιοι που περίμεναν επί εβδομάδες για να κουρευτούν, ενώ άλλοι θέλουν να είναι έτοιμοι για τα Χριστούγεννα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει μετά», είπε ο Ρεμί Τορ, ένας κουρέας στο κεντρικό Παρίσι.

Η Γαλλία άνοιξε κομμωτήρια και μαγαζιά ενόψει Χριστουγέννων - Ουρές για ρούχα και παιχνίδια Facebook Twitter

Ως προϋπόθεση για το άνοιγμα, η κυβέρνηση μείωσε τον αριθμό των ανθρώπων που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στα καταστήματα, ένα γεγονός που δυσκολεύει τα μικρότερα από αυτά. Πολλοί ιδιοκτήτες διαμαρτύρονται ότι είναι δύσκολο να λειτουργήσουν με τους νέους κανόνες, ενώ ταυτόχρονα η κίνηση είναι λιγοστή, δεδομένου ότι οι πελάτες περιμένουν την Black Friday, την ημέρα των μεγάλων προσφορών, που φέτος εκτάκτως μετατέθηκε κατά μία εβδομάδα, για τις 4 Δεκεμβρίου.

Η Γαλλία άνοιξε κομμωτήρια και μαγαζιά ενόψει Χριστουγέννων - Ουρές για ρούχα και παιχνίδια Facebook Twitter
Η Γαλλία άνοιξε κομμωτήρια και μαγαζιά ενόψει Χριστουγέννων - Ουρές για ρούχα και παιχνίδια Facebook Twitter
Η Γαλλία άνοιξε κομμωτήρια και μαγαζιά ενόψει Χριστουγέννων - Ουρές για ρούχα και παιχνίδια Facebook Twitter

Ο αντιδήμαρχος Εμανουέλ Γκρεγκουάρ είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό franceinfo ότι η δήμαρχος Αν Ινταλγκό θα συζητήσει με τις ενώσεις των λιανεμπόρων και θα τους επιτρέψει να ανοίξουν τα καταστήματα τις Κυριακές, για να αντισταθμίσουν τα χαμένα έσοδά τους. «Το 2020 θα είναι μια καταστροφική χρονιά για όλους, αλλά για να περιορίσουμε τη ζημιά, ο Δεκέμβριος θα είναι κρίσιμος μήνας», σημείωσε.

Η κυβέρνηση έχει ήδη επιτρέψει στα καταστήματα να λειτουργούν μέχρι τις 9 το βράδυ, ώστε να δέχονται περισσότερους πελάτες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters- Φωτογραφίες: EPA

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ «τζογάρει» την προεδρία του με την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «τζογάρει» την προεδρία του με την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν

Υπό την πίεση του Νετανιάχου, θεώρησε την επίθεση στο Ιράν ως ευκαιρία που έπρεπε να εκμεταλλευτεί, αλλά και ως τρόπο να διαμορφώσει ένα προφίλ ηγέτη που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει την αμερικανική στρατιωτική ισχύ
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Αντονέλι: To sex symbol της Ιταλίας που λερώθηκε από την επιχείρηση «καθαρά χέρια»

Διεθνή / Λάουρα Αντονέλι: To sex symbol της Ιταλίας που λερώθηκε από την επιχείρηση «καθαρά χέρια»

Η Αντονέλι πέθανε στις 22 Ιουνίου του 2015 σε ηλικία 73 ετών, γεμάτη πίκρα, σημαδεμένη από τη μεγάλη περιπέτεια, που βίωσε στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 και την έφερε στην πόρτα στης φυλακής
LIFO NEWSROOM