Δημοσκόπηση CNN: Προβάδισμα 16 μονάδων για τον Μπάιντεν έναντι του Τραμπ

Δημοσκόπηση CNN: Προβάδισμα 16 μονάδων για τον Μπάιντεν έναντι του Τραμπ Facebook Twitter
Δημοσκόπηση CNN: Προβάδισμα 16 μονάδων για τον Μπάιντεν έναντι του Τραμπ (GETTY IMAGES)
0

Ο Τζο Μπάιντεν διευρύνει το προβάδισμά του έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του CNN.

Με τις προεδρικές εκλογές να μετρούν λιγότερο από έναν μήνα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν διεύρυνε το προβάδισμά του έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, με 57% στην πρόθεση ψήφου.

Ο Μπάιντεν προηγείται με 16 ποσοστιαίες μονάδες του Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου (41%), βάσει της έρευνας, που διεξήγαγε σε εθνικό επίπεδο το ινστιτούτο SSRS.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ συγκεντρώνει επίσης μεγαλύτερο ποσοστό θετικών γνωμών από τους ερωτηθέντες με 52% έναντι 39% του ενοίκου του Λευκού Οίκου.

Συνολικά, 1.001 άνθρωποι συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε το διάστημα μεταξύ 1ης και 4ης Οκτωβρίου, μετά το πρώτο προεδρικό debate και εν μέρει μετά την ανακοίνωση του θετικού τεστ στον νέο κορωνοϊό του προέδρου των ΗΠΑ. Το περιθώριο λάθους είναι +-3,6%.

Ο Μπάιντεν θεωρείται καταλληλότερος σε διάφορα σημαντικά ζητήματα: για τη διαχείριση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού με ποσοστό 59% έναντι 38% υπέρ του Τραμπ, του συστήματος υγείας με 59% έναντι 39% και των φυλετικών ανισοτήτων με 62% έναντι 36%.

Περισσότερο ανησυχητικό για τον Ντόναλντ Τραμπ, το στοιχείο ότι οι ερωτηθέντες προτιμούν τον Μπάιντεν για να διαχειριστεί την οικονομία (50% έναντι 48%) και τη μάχη εναντίον της εγκληματικότητας (55% έναντι 43%), τα δύο κεντρικά θέματα της εκστρατείας του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Στην ηλικία των 77 ετών, ο Τζο Μπάιντεν διευρύνει το προβάδισμά του σε πολλές κατηγορίες ψηφοφόρων: τις γυναίκες, τους νέους, τους μετριοπαθείς και τους ανεξάρτητους.

Ο Μπάιντεν, μάλιστα, θεωρείται νικητής της πρώτης τηλεμαχίας, της 29ης Σεπτεμβρίου στο Κλίβελαντ, σύμφωνα με το 57% των ερωτηθέντων που την παρακολούθησαν, έναντι 26% που θεωρούν νικητή τον Τραμπ.

Ο Χόγκαν Γκίντλεϊ, ένας εκ των εκπροσώπων τύπου του Αμερικανού προέδρου, αμφισβήτησε την εγκυρότητα της δημοσκόπησης, επισημαίνοντας πως «οι ίδιοι δημοσκόποι ανακοίνωναν την ήττα του το 2016» από τη Χίλαρι Κλίντον.

«Κέρδισε τις εκλογές και κάνει το ίδιο αυτή τη στιγμή», τόνισε, διαβεβαιώνοντας πως βασίζεται σε εσωτερικές δημοσκοπήσεις, που δεν δίνονται στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.

Οι μεταβολές σε αυτή τη δημοσκόπηση είναι παρόμοιες με αυτές που παρατηρήθηκαν σε δημοσκόπηση του NBC News / Wall Street Journal που κυκλοφόρησε την Κυριακή, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά την προεδρική συζήτηση, αλλά πριν αποκαλυφθεί η διάγνωση του Προέδρου για κορωναϊό.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι το ίδιο το debate μπορεί να συνέβαλε στην ενίσχυση του Μπάιντεν. Εκείνοι οι ψηφοφόροι που λένε ότι παρακολούθησαν τη συζήτηση της περασμένης εβδομάδας βλέπουν σε μεγάλο βαθμό ότι ο Μπάιντεν έκανε την καλύτερη δουλειά (57%), με μόνο το 26% να στηρίζει Τραμπ. Ωστόσο, το 14% αναφέρει ότι κανένας δεν τα πήγε καλά.

Με πληροφορίες του CNN/AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Greenpeace καταγγέλλει «εντατικοποίηση» εμπορίου πυρηνικών υλικών μεταξύ Γαλλίας - Ρωσίας εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Greenpeace καταγγέλλει «εντατικοποίηση» εμπορίου πυρηνικών υλικών μεταξύ Γαλλίας - Ρωσίας

«Δεν είναι παράνομο, αλλά είναι ανήθικο», δήλωσε η Πολίν Μπουαγιέ, αρμόδια για την πυρηνική ενέργεια και την ενεργειακή μετάβαση στο παράρτημα της Greenpeace στη Γαλλία
LIFO NEWSROOM
Το Ιράν λέει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες για «ισότιμες και δίκαιες» συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα

Διεθνή / Το Ιράν λέει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες για «ισότιμες και δίκαιες» συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα

«Η Τεχεράνη είναι πρόθυμη να ξεκινήσει ξανά τις συνομιλίες με την Ουάσινγκτον, αρκεί να αντιμετωπιστεί με "αξιοπρέπεια και σεβασμό"», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Το Ιράν ξεκινά τεχνητή σπορά νεφών για να προκαλέσει βροχή εν μέσω ιστορικής ξηρασίας

Διεθνή / Το Ιράν ξεκίνησε σπορά νεφών για να προκαλέσει βροχή εν μέσω ιστορικής ξηρασίας

Η σπορά νεφών περιλαμβάνει την έγχυση χημικών αλάτων, μέσα στα σύννεφα μέσω αεροσκαφών ή από γεννήτριες στο έδαφος. Έτσι ο υδρατμός μπορεί να συμπυκνωθεί ευκολότερα και να μετατραπεί σε βροχή
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Διεθνή / ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ψηφίζει σχέδιο που προβλέπει μεταβατική διοίκηση στη Γάζα και ανοίγει τον δρόμο, υπό προϋποθέσεις, για μελλοντική παλαιστινιακή κρατική υπόσταση
LIFO NEWSROOM
Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Διεθνή / Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Οι δηλώσεις της νέας πρωθυπουργού Σαναέ Τακαΐτσι για το ενδεχόμενο ιαπωνικής εμπλοκής σε μια πιθανή κινεζική επίθεση κατά της Ταϊβάν έχουν κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Διεθνή / Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο όπου περίπου το 90% της πρωτεύουσας βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων, οι οποίες επιβάλλουν «τέλη προστασίας», λεηλατούν και συγκρούονται για τον έλεγχο περιοχών
LIFO NEWSROOM
«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM