Πέτσας: Δεν θα γίνουν παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου- Λόγω κορωνοϊού

Πέτσας: Δεν θα γίνουν παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου- Λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις, λόγω του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Κατά τη διάρκεια του briefing, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις.

Η απόφαση αφορά τόσο τη στρατιωτική όσο και τις μαθητικές παρελάσεις, διευκρίνισε ο κ. Πέτσας. «Σας ενημερώνω ότι εξαιτίας του κορωνοϊού, δεν θα πραγματοποιηθούν, με απόφαση του πρωθυπουργού, στις 28 Οκτωβρίου μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις», ανέφερε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.  

Αναφορικά με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, ο κ. Πέτσας εκτίμησε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να τα πηγαίνει καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, υπογραμμίζοντας «χρειάζεται εγρήγορση, όχι εφησυχασμός, γιατί πολύ εύκολα η εικόνα μπορεί να αλλάξει δραματικά». 


«Η εικόνα αυτή τη στιγμή είναι σταθεροποίησης και όχι εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Τα αποτελέσματα του σαββατοκύριακου ήταν ενθαρρυντικά, περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ για να δούμε το επιδημιολογικό φορτίο», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

«Αν συνεχίσουμε έτσι, δεν χρειάζεται κάποια λήψη μέτρων», πρόσθεσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Σε ό,τι αφορά για το ενδεχόμενο καθολικής χρήσης της μάσκας- και σε εξωτερικούς χώρους- απάντησε ότι αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται ένα τέτοιο μέτρο

Όσο για τα κρούσματα σε γηροκομεία αλλά και σε χώρους εργασίας, «όπου η μετάδοση γίνεται με ραγδαία αυξανόμενους ρυθμούς, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τη σημασία της ατομικής ευθύνης, της τήρησης των πρωτοκόλλων, της πιστής εφαρμογής των μέτρων που συστήνουν οι ειδικοί».

«Είναι ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε άλλα περιοριστικά μέτρα, αλλά και να αποφύγουμε τα χειρότερα, να συγκρατήσουμε τον αριθμό των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων», ανέφερε ακόμη ο κ. Πέτσας. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Μαραθώνιος» για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες- Προφυλακίστηκε ακόμη ένα ηγετικό μέλος

Ελλάδα / Δολοφονία Λυγγερίδη: «Μαραθώνιος» για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες- Προφυλακίστηκε ακόμη ένα ηγετικό μέλος

Το ηγετικό μέλος, που μαζί με άλλους τέσσερις θεωρούνται επικεφαλής  της εγκληματικής οργάνωσης και αυτοί που οδήγησαν στη δολοφονία του αστυνομικού, φέρεται να είναι αυτός που έδωσε το σήμα για την έναρξη των επεισοδίων
NEWSROOM
Λέκκας για Θηρασιά: «Η Σαντορίνη έχει πάντα στην καλντέρα υψηλό κατολισθητικό κίνδυνο»

Ελλάδα / Λέκκας για Θηρασιά: «Η Σαντορίνη έχει πάντα στην καλντέρα υψηλό κατολισθητικό κίνδυνο»

«Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, το 2010 έχουν γίνει μεγάλα έργα στη Σαντορίνη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κατολισθήσεις και στον Αθηνιό και στο παλιό λιμάνι και στην Οία» εξήγησε ο κ. Λέκκας
NEWSROOM