Πέτσας: Δεν θα γίνουν παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου- Λόγω κορωνοϊού

Πέτσας: Δεν θα γίνουν παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου- Λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις, λόγω του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Κατά τη διάρκεια του briefing, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις.

Η απόφαση αφορά τόσο τη στρατιωτική όσο και τις μαθητικές παρελάσεις, διευκρίνισε ο κ. Πέτσας. «Σας ενημερώνω ότι εξαιτίας του κορωνοϊού, δεν θα πραγματοποιηθούν, με απόφαση του πρωθυπουργού, στις 28 Οκτωβρίου μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις», ανέφερε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.  

Αναφορικά με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, ο κ. Πέτσας εκτίμησε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να τα πηγαίνει καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, υπογραμμίζοντας «χρειάζεται εγρήγορση, όχι εφησυχασμός, γιατί πολύ εύκολα η εικόνα μπορεί να αλλάξει δραματικά». 


«Η εικόνα αυτή τη στιγμή είναι σταθεροποίησης και όχι εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Τα αποτελέσματα του σαββατοκύριακου ήταν ενθαρρυντικά, περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ για να δούμε το επιδημιολογικό φορτίο», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

«Αν συνεχίσουμε έτσι, δεν χρειάζεται κάποια λήψη μέτρων», πρόσθεσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Σε ό,τι αφορά για το ενδεχόμενο καθολικής χρήσης της μάσκας- και σε εξωτερικούς χώρους- απάντησε ότι αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται ένα τέτοιο μέτρο

Όσο για τα κρούσματα σε γηροκομεία αλλά και σε χώρους εργασίας, «όπου η μετάδοση γίνεται με ραγδαία αυξανόμενους ρυθμούς, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τη σημασία της ατομικής ευθύνης, της τήρησης των πρωτοκόλλων, της πιστής εφαρμογής των μέτρων που συστήνουν οι ειδικοί».

«Είναι ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε άλλα περιοριστικά μέτρα, αλλά και να αποφύγουμε τα χειρότερα, να συγκρατήσουμε τον αριθμό των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων», ανέφερε ακόμη ο κ. Πέτσας. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αττική: Συνελήφθη 19χρονος για εκδικητική πορνογραφία με θύμα ανήλικη

Ελλάδα / Αττική: Συνελήφθη 19χρονος για εκδικητική πορνογραφία με θύμα ανήλικη

Ο 19χρονος ασκούσε ψυχολογική πίεση στη 17χρονη, μέσω μηνυμάτων και τηλεφωνικών κλήσεων, απειλώντας ότι θα προκαλέσει κακό στην ίδια, σε πρόσωπα του περιβάλλοντός της ή στον εαυτό του
LIFO NEWSROOM
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω της διαμαρτυρίας των αγροτών

Ελλάδα / Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω της διαμαρτυρίας των αγροτών

Έχοντας μαζί τους πανό που φέρουν συνθήματα με τις λέξεις «Daniel», «Πανώλη» και «Ευλογιά», οι αγρότες που έχουν ταξιδέψει από διάφορα μέρη της Ελλάδας, έχουν ξεκινήσει ήδη τη διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας
LIFO NEWSROOM