Χάρβεϊ Γουάινστιν: Νέες κατηγορίες για βιασμούς στο Λος Άντζελες

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Νέες κατηγορίες για βιασμούς στο Λος Άντζελες Facebook Twitter
EPA
0

Κατηγορίες για τον βιασμό δύο ακόμη γυναικών απαγγέλθηκαν σε βάρος του Χάρβεϊ Γουάινστιν στο Λος Άντζελες.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε πως ο 68χρονος, πρώην πανίσχυρος παραγωγός του Χόλιγουντ, είναι αντιμέτωπος με τρεις ακόμη κατηγορίες για βιασμό και τρεις κατηγορίες για διά της βίας στοματική σεξουαλική επαφή.

Οι νέες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του Γουάινστιν αφορούν δύο γυναίκες, τις οποίες- σύμφωνα με την καταγγελία- βίασε σε ξενοδοχεία του Μπέβερλι Χιλς. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, ο 68χρονος είναι πλέον αντιμέτωπος με 11 κακουργήματα στο Λος Άντζελες, τα οποία αφορούν σεξουαλικές επιθέσεις σε πέντε γυναίκες.

Τα εγκλήματα αυτά, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, έγιναν από το 2004 έως το 2013. Οι κατηγορίες αφορούν βιασμό, σεξουαλική βιαιοπραγία, σεξουαλική διείσδυση διά της βίας και στοματική σεξουαλική επαφή διά της βίας. Αν καταδικαστεί για όλες τις κατηγορίες, τότε είναι αντιμέτωπος με κάθειρξη έως και 140 ετών.

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν ήδη εκτίει κάθειρξη 23 ετών σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, έπειτα από την καταδίκη του στη Νέα Υόρκη για βιασμό και σεξουαλική επίθεση. Οι εισαγγελικές αρχές του Λος Άντζελες είχαν κινήσει τις διαδικασίες για την έκδοσή του, αλλά συμφωνήθηκε να καθυστερήσει η προσπάθεια μεταφοράς του στην Καλιφόρνια, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν πάντα υποστήριζε ότι κάθε μία από τις σωματικές επαφές σε όλη τη ζωή του ήταν συναινετική. Αυτό δεν έχει αλλάξει», δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Τζούντα Ενγκελμάγιερ και συμπλήρωσε: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να σχολιάσουμε για τις επιπλέον κατηγορίες μέχρι να μάθουμε περισσότερα για αυτές».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Διεθνή / Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Τι επισημαίνεται στη δήλωση που συνυπογράφουν Εμανουέλ Μακρόν, Τζόρτζια Μελόνι, Φρίντριχ Μερτς, Κιρ Στάρμερ, Αλεξάντερ Στουμπ, Ντόναλντ Τουσκ, Αντόνιο Κόστα και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Βαρύτατες κατηγορίες εναντίον της Πρισίλα Πρίσλεϊ: Απάτη και εργαλειοποίηση τραγωδίας

Διεθνή / Βαρύτατες κατηγορίες εναντίον της Πρισίλα Πρίσλεϊ: Απάτη και εργαλειοποίηση τραγωδίας

Πρώην συνεργάτες κατηγορούν την Πρισίλα Πρίσλεϊ για απάτη και εκμετάλλευση, με φερόμενες προσβολές της φήμης τους και σκηνές οικογενούς κρίσης μετά τον θάνατο της Λίζα Μαρί.
ΦΩΤ.: GETTY
Ισραηλινή μονάδα επιχειρεί να δυσφημίσει δημοσιογράφους της Γάζας ως μαχητές της Χαμάς

Διεθνή / Ισραηλινή μονάδα επιχειρεί να δυσφημίσει δημοσιογράφους της Γάζας ως μαχητές της Χαμάς

Η αποκαλυπτική έρευνα του +972 Magazine αποκαλύπτει τη «μονάδα νομιμοποίησης» του ισραηλινού στρατού, που σπιλώνει τη φήμη δημοσιογράφων της Γάζας για να δικαιολογήσει τις δολοφονίες τους
LIFO NEWSROOM