ΗΠΑ: Κατασχέθηκαν πάνω από 1 εκατ. βαρέλια ιρανικού πετρελαίου - Με προορισμό τη Βενεζουέλα

ΗΠΑ: Κατασχέθηκαν πάνω από 1 εκατ. βαρέλια ιρανικού πετρελαίου - Με προορισμό τη Βενεζουέλα Facebook Twitter
ΗΠΑ: Κατασχέθηκαν πάνω από 1 εκατ. βαρέλια ιρανικού πετρελαίου - Με προορισμό τη Βενεζουέλα (US JUSTICE DEPARTMENT)
0

Την κατάσχεση 1,1 εκατ. βαρελιών με ιρανικό πετρέλαιο επιβεβαίωσαν οι ΗΠΑ από 4 τάνκερ.

Προορισμός ήταν οι Φρουροί της Επανάστασης στη Βενεζουέλα, τους οποίους η Ουάσιγκτον θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Η ποσότητα του φορτίου αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη κατάσχεση από τις ΗΠΑ ιρανικού πετρελαίου, διευκρίνισε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε δελτίο τύπου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα Wall Street Journal.

Το υπουργείο ανέφερε ότι κατέθεσε τη 2α Ιουλίου ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Ουάσιγκτον αγωγή και εντολή κατάσχεσης για τα φορτία των πετρελαιοφόρων Bella, Bering, Pandi και Luna, με προορισμό τη Βενεζουέλα.

«Η κυβέρνηση ανακοινώνει σήμερα ότι πραγματοποίησε αυτήν την κατάσχεση με επιτυχία και κατάσχεσε περίπου 1,12 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου», σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου.

«Με τη βοήθεια ξένων εταίρων, το κατασχεμένο φορτίο βρίσκεται τώρα στα χέρια των ΗΠΑ».

Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής του Ιράν στη Βενεζουέλα Χότζατ Σολτανί έγραψε σε μήνυμα στο Twitter ότι οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσχεση των ιρανικών τάνκερ συνιστούν «ένα ακόμη ψέμα και έναν ψυχολογικό πόλεμο» εκ μέρους των ΗΠΑ.

«Τα πλοία δεν είναι ιρανικά και ούτε ο ιδιοκτήτης ούτε η σημαία έχουν οποιαδήποτε σχέση με το Ιράν», ανέφερε ο Σολτανί.

Με πληροφορίες του BBC/AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Διεθνή / «Δεν θυμάμαι τίποτα»: Θύμα του Έπσταϊν καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού μετά από χορήγηση ναρκωτικών

«Προσπάθησε ξανά να μου κατεβάσει το τζιν, και του είπα 'όχι, όχι, είμαι στην περίοδο μου', και μου απάντησε: 'Δεν χρειάζεται να μου λες ψέματα», θυμάται
THE LIFO TEAM
Αντιδράσεις πριν από την πρεμιέρα του προκαλεί η τανία της Zendaya και του Robert Pattinson Τhe Dramaa

Διεθνή / Αντιδράσεις πριν από την πρεμιέρα της προκαλεί η ταινία της Zendaya και του Robert Pattinson Τhe Drama

Η νέα ταινία του Kristoffer Borgli με τη Zendaya και τον Robert Pattinson προκαλεί ήδη αντιδράσεις στις ΗΠΑ πριν από την πρεμιέρα της, λόγω μιας αποκάλυψης στην πλοκή που άνοιξε δημόσια συζήτηση γύρω από τα όρια του θέματος που επιλέγει να αγγίξει
THE LIFO TEAM