Νέες απειλές Ερντογάν: «Αν συνεχίσουν τις προκλήσεις θα απαντήσουμε με πολλαπλάσιο τρόπο»

Νέες απειλές Ερντογάν: «Αν συνεχίσουν τις προκλήσεις θα απαντήσουμε με πολλαπλάσιο τρόπο» Facebook Twitter
0

Σε νέες απειλές προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιώντας πως «αν η Ελλάδα συνεχίσει να επιτίθεται κατά του Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία θα ανταποδώσει».

«Αν η Ελλάδα συνεχίσει τις προκλήσεις η Τουρκία θα απαντήσει με πολλαπλάσιο τρόπο», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος, που αναφέρθηκε επίσης στη συνομιλία του με την Άγκελα Μέρκελ αλλά και εκείνη του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Γερμανίδα Καγκελάριο.

«Δε μπορούν να συνεχιστούν οι παρενοχλήσεις. Αν συνεχιστούν θα απαντήσουμε με πολλαπλάσιο τρόπο. Το  Ορούτς Ρέις θα συνεχίσει τις έρευνες μέχρι 23 Αυγούστου. Με τη Μέρκελ μιλήσαμε και μου ζήτησε να ρίξουμε τους τόνους. Συμφωνήσαμε να δείξουμε καλή διάθεση. Ελπίζω να συμφώνησε το ίδιο και με τον Μητσοτάκη, με τον οποίο μίλησε», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Τσαβούσογλου: Να μην προκαλεί η Ελλάδα το Oruc Reis, διαφορετικά θα πάρει απάντηση

Των νέων προκλητικών δηλώσεων του Τούρκου προέδρου είχαν προηγηθεί προειδοποιήσεις σε εξίσου έντονο τόνο από τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που μεταξύ άλλων σημείωσε πως «δεν θέλουμε ένταση, όμως η Ελλάδα πρέπει να συμπεριφερθεί με κοινή λογική». 

«Μην κάνει όπως έκανε πριν δυο μέρες και επιχείρησε να παρενοχλήσει το Oruc Reis. Θα πάρει την κατάλληλη απάντηση. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τις χώρες της Μεσογείου», ανέφερε ο Τσαβούσογλου, προσθέτοντας πως «η Ελλάδα με νταηλίκια δε μπορεί να φτάσει πουθενά».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ κάλεσε επίσης την ΕΕ να μην «παραχαϊδεύει» πια την Ελλάδα κι αντιθέτως να υποστηρίξει τη διπλωματία και την κοινή λογική, ενώ απευθυνόμενος στη Γαλλία είπε ότι θα πρέπει να απέχει από βήματα που θα κλιμακώσουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με πληροφορίες από Καθημερινή, ΣΚΑΪ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Διεθνή / Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη διορισμένη από τον Μπάιντεν επικεφαλής «ανίκανη» και διέταξε την άμεση απομάκρυνσή της, μετά από δυσμενή έκθεση για την αγορά εργασίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας επέστρεψε τα χρήματα που του είχαν δανείσει επιχειρηματίες και ευγενείς για να καλύψει μια τεράστια φορολογική οφειλή το 2021. Πώς τα κατάφερε από την εξορία στο Αμπού Ντάμπι
LIFO NEWSROOM
Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Διεθνή / Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Σφοδρές επικρίσεις κατά του πρώην δημοσιογράφου του CNN Τζιμ Ακόστα, που πήρε «συνέντευξη» από εικονική αναπαράσταση 17χρονου θύματος του μακελειού στο Πάρκλαντ. Η συνέντευξη χαρακτηρίστηκε «μακάβρια», «χειριστική» και «τερατώδης»
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Διεθνή / Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Το Στενό της Μεσίνας θεωρείται μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, στοιχείο που αποτέλεσε καθοριστικό λόγο για την απόρριψη του έργου στο παρελθόν
LIFO NEWSROOM
«Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Διεθνή / «Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Σύμφωνα με την κατάθεση του 16χρονου ανιψιού του, ο 37χρονος παγίδευε τα θύματά του, τα σκότωνε, τεμάχιζε τα σώματά τους, τα έκαιγε και στη συνέχεια ξεφορτωνόταν τα υπολείμματα σε σακούλες σκουπιδιών
LIFO NEWSROOM
Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Διεθνή / Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Από το Λάτσιο μέχρι το Σαλέντο και την Τοσκάνη, οι παραθαλάσσιες περιοχές βιώνουν πτώση της τουριστικής κίνησης. Πού οφείλεται η κρίση και ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM