«Σας παρακαλώ, θα πεθάνω»: Οι τελευταίες στιγμές του Τζορτζ Φλόιντ - Νέο βίντεο από την σύλληψη

«Σας παρακαλώ, θα πεθάνω»: Οι τελευταίες στιγμές του Τζορτζ Φλόιντ - Νέο βίντεο από την σύλληψη Facebook Twitter
0

Νέο βίντεο με τις πρώτες στιγμές της σύλληψης του Τζορτζ Φλόιντ αλλά και όσα συνέβησαν πριν αφήσει την τελευταία του πνοή ήρθε στο φως της δημοσιότητας. 

Η Daily Mail δημοσιοποίησε αποσπάσματα του υλικού από τις κάμερες των δυο αστυνομικών που εμπλέκονται στην σύλληψη του Φλόιντ, στις 25 Μαΐου, ενός μαύρου άντρα που πέθανε όταν ο πρώην αστυνομικός Σόβιν, ο οποίος είναι λευκός, γονάτισε στον λαιμό του για σχεδόν οκτώ λεπτά ενώ ο Φλόιντ εκλιπαρούσε πως δεν μπορεί να αναπνεύσει. Ο θάνατος του Φλόιντ πυροδότησε διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις και την αστυνομική βία. 

«Σας παρακαλώ, θα πεθάνω»: Οι τελευταίες στιγμές του Τζορτζ Φλόιντ - Νέο βίντεο από την σύλληψη Facebook Twitter

Τα βίντεο, που η βρετανική εφημερίδα χαρακτήρισε «διαρροές», δείχνουν περίπου 10 λεπτά από την κάμερα που έφερε στη στολή του ο αστυνομικός Τόμας Λέιν και σχεδόν 18 λεπτά από εκείνη του Τζ. Κουένγκ. 

Στο υλικό, που εξέτασε επίσης το The Associated Press, ο Λέιν πλησιάζει τον Φλόιντ και προσπαθεί να τον βγάλει έξω από το αυτοκίνητό του ενώ τον σημαδεύει με όπλο. Ο Φλόιντ ακούγεται να ικετεύει τον αστυνομικό, λέγοντας «Σας παρακαλώ, μην με πυροβολήσετε». 

Οι αστυνομικοί καταγράφουν το όνομά του και την ημερομηνία γέννησης και τους λένε πως τον σταμάτησαν επειδή υποτίθεται πως χρησιμοποίησε πλαστό χαρτονόμισμα. Τον οδηγούν προς ένα περιπολικό και ο Φλόιντ πέφτει στο έδαφος, εκλιπαρώντας τους να μην τον βάλουν μέσα. 

Οι αστυνομικοί τού περνούν χειροπέδες και του λένε να σταματά να αντιστέκεται. Σε κάποιο σημείο, ο Λέιν λέει πως νομίζει ότι ο Φλόιντ «έχει πάρει κάτι». «Γιατί κλαίγεται και δεν μας δείχνει τα χέρια του; Γιατί φέρεται έτσι περίεργα;», ρωτά την σύντροφο του Φλόιντ. «Δεν έχω ιδέα», απαντά εκείνη. «Επειδή τον έχουν πυροβολήσει ξανά. Έχουμε πάντα πρόβλημα όταν έρχονται, ειδικά όταν κάποιος τον σημαδεύει έτσι», συνεχίζει. 

«Σας παρακαλώ, θα πεθάνω»: Οι τελευταίες στιγμές του Τζορτζ Φλόιντ - Νέο βίντεο από την σύλληψη Facebook Twitter
«Σας παρακαλώ, θα πεθάνω»: Οι τελευταίες στιγμές του Τζορτζ Φλόιντ - Νέο βίντεο από την σύλληψη Facebook Twitter

Ο Φλόιντ λέει επανειλημμένα στους αστυνομικούς πως είναι κλειστοφοβικός και έχει άγχος ενώ αντιστέκεται να μπει στο περιπολικό. «Αλήθεια είμαι κλειστοφοβικός. Θα πεθάνω εκεί μέσα. Θα πεθάνω, φίλε».

Οι αστυνομικοί τον τραβούν μέσα στο αυτοκίνητο ενώ τους λέει πως δεν μπορεί να αναπνεύσει. Ο Φλόιντ τότε ρίχνεται με την βία στο πεζοδρόμιο όπου ακούγεται να φωνάζει την μητέρα του και να επιμένει πως δεν μπορεί να αναπνεύσει. «Ηρέμησε», του απαντά ένας αστυνομικός. «Μια χαρά μιλάς», συνεχίζει. Τα τελευταία λόγια του Φλόιντ είναι, «Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ, σας παρακαλώ». 

Ο Λέιν ρωτά τον Σόβιν αν ο Φλόιντ πρέπει να γυρίσει στο πλάι, με τον Σόβιν να απαντά, «θα μείνει όπως τον έχουμε». «Εντάξει, απλώς ανησυχώ για το ντελίριο», λέει ο Λέιν. «Λοιπόν, γι' αυτό έχουμε το ασθενοφόρο που έρχεται», λέει ο Σόβιν. 

Περαστικοί λένε στους αστυνομικούς πως ο Φλόιντ είναι αναίσθητος και τους καλούν να πάρουν τον σφυγμό του. Ο Κουένγκ του παίρνει τον σφυγμό και ένα λεπτό αργότερα το βίντεο σταματά.  

Δείτε το βίντεο [ΠΡΟΣΟΧΗ- Κάποιες εικόνες ενδέχεται να ενοχλήσουν τους αναγνώστες]:

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Διεθνή / Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Τα δέκα εκλεγμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας άρχισαν συνομιλίες για το απορριφθέν σχέδιο στα τέλη Αυγούστου, αντιδρώντας στην επίσημη κήρυξη από τον ΟΗΕ κατάστασης λιμού στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM