Σύψας: Στο «τραπέζι» ο περιορισμός μετακίνησης μέσω SMS- Εάν το επιβάλλει η κατάσταση της επιδημίας

Σύψας: Στο «τραπέζι» ο περιορισμός μετακίνησης μέσω SMS- Εάν το επιβάλλει η κατάσταση της επιδημίας Facebook Twitter
Σύψας: Στο «τραπέζι» ο περιορισμός μετακίνησης μέσω sms- Εάν το επιβάλλει η κατάσταση της επιδημίας
0

«Εάν το επιβάλλει η κατάσταση της επιδημίας, ενδεχομένως να επιβληθεί ένας περιορισμός μετακίνησης μέσω SMS» τόνισε ο λοιμωξιολόγος Νικόλαος Σύψας.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθεί ακόμα και ο περιορισμός της μετακίνησης μέσω SMS, ένα μέτρο που όπως είπε είναι «στο τραπέζι».

«Αυτή τη στιγμή είναι σαν να πατάμε σε ένα λεπτό κομμάτι που μπορεί να σπάσει από στιγμή σε στιγμή. Και φοβάμαι πως μπορεί στο τέλος της εβδομάδας τα κρούσματα να πολλαπλασιαστούν» είπε μεταξύ άλλων.

«Βλέπουμε τις συνέπειες της συμπεριφοράς πολιτών προ δύο εβδομάδων, με τα πανηγύρια, την χαλαρότητα και τους συνωστισμούς», τόνισε σημειώνοντας πως «Δεν σας κρύβω ότι έχουμε μία σημαντική ανησυχία.».

Ερωτώμενος δε, εάν αναμένεται ακόμα και τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων, σημείωσε πως «Δεν θέλω να σπείρω πανικό, όμως η ανησυχία είναι έντονη για την εξέλιξη της πανδημίας μετά την τελευταία εβδομάδα. Στο τραπέζι είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων.

Ενδεχομένως εάν το επιβάλει η κατάσταση της επιδημίας να επιβληθεί ένας περιορισμός μετακίνησης μέσω SMS. Ένα μέτρο που είναι πάνω στο τραπέζι και θα ενεργοποιηθεί ανάλογα με τις εξελίξεις», τόνισε ο καθηγητής.

Σε ό,τι αφορά στο κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων και των μπαρ νωρίτερα επισήμανε ότι «είναι ένα μέτρο που έχει εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες. Εάν το επιβάλλει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας θα εφαρμοστεί».

Επίσης, ο καθηγητής στο ερώτημα για τις περιοχές που τον ανησυχούν περισσότερο, επισήμανε πως «Με ανησυχούν τα αστικά κέντρα κυρίως Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι περιοχές που έχουν πολύ μεγάλη πυκνότητα πληθυσμού και αν εκεί πέρα η διασπορά συνεχίσει να επεκτείνεται, ενδεχομένως να έχουμε πολλά κρούσματα.

Αυτή είναι η κύρια πηγή ανησυχίας αλλά βέβαια, η διασπορά των κρουσμάτων σε όλη την Ελλάδα, σε πολλές περιοχές, είναι και αυτή μία δεύτερη πηγή ανησυχίας.

Πρόσθεσε δε, πως «Το κύμα αμφισβήτησης είναι ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος» με την έννοια ότι ο κόσμος δεν λαμβάνει μέτρα και συμβάλλει στη διασπορά επισήμανε ο Νικόλας Σύψας. «Άρα η άγνοια στην περίπτωση αυτή σκοτώνει» πρόσθεσε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργατικά ατυχήματα: θλιβερό ρεκόρ τριετίας το 2025

Ρεπορτάζ / Εργατικά ατυχήματα: θλιβερό ρεκόρ τριετίας το 2025

Το τραγικό εργατικό δυστύχημα στα Τρίκαλα επαναφέρει με ένταση τη συζήτηση για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Ποιες είναι οι χρόνιες αδυναμίες πρόληψης και ελέγχου που εξακολουθούν να κοστίζουν ανθρώπινες ζωές και τι αναφέρουν τα στοιχεία ανεξάρτητης έρευνας, που καταγράφει τρομακτικό ρεκόρ θανάτων σε χώρους εργασίας το 2025.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
ΤΡΙΚΑΛΑ ΦΩΤΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΙΤΙΑ

Ελλάδα / Πώς έγινε η έκρηξη στη Βιολάντα: Το πιο πιθανό σενάριο για τα αίτια - Γιατί ψάχνουν τους σωλήνες παροχής αερίου

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού αναζητά τα ακριβή αίτια, ενώ στο «μικροσκόπιο» βρίσκεται η ακαριαία ανάφλεξη που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας
THE LIFO TEAM
ΤΡΙΚΑΛΑ ΦΩΤΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ελλάδα / Έκρηξη στη Βιολάντα: Νέα ανακοίνωση για τις οικογένειες των θυμάτων - «Εφαρμόζουμε αυστηρά πρωτόκολλα»

Πρόκειται για την τρίτη ανακοίνωσή της, ενημερώνοντας για τα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων, πέραν των νόμιμων αποζημιώσεων που θα λάβουν
THE LIFO TEAM