Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Το soft παγωτό μηχανής έχει γεύση τριαντάφυλλο και απόχρωση millennial pink.

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι

0

Παγωτό μηχανής με cotton candy

Η προσέγγιση που χρειάζεται για να φαγωθεί είναι ένας μικρός γρίφος. Βγάλε τη φωτογραφία πριν επιχειρήσεις να τον λύσεις. Το soft παγωτό μηχανής έχει γεύση τριαντάφυλλο και απόχρωση millennial pink. Κάθεται σε χωνάκι και περιβάλλεται από ένα σύννεφο φρεσκοφτιαγμένου cotton candy. Στην κορυφή, ζαχαρώδη στολίδια και πέρλες.

Dickie Dee, Βουλής 23, Σύνταγμα

 

Σικάγο

Κάτω τα ραντεβού για καφέ! Ζήτω τα καλοκαιρινά ραντεβού σε ζαχαροπλαστεία για παγωτό Σικάγο! Μια ρετρό και θεαματική επιλογή από την κλασική «Χαρά» της Πατησίων, το Σικάγο έχει άφθονο παγωτό σοκολάτα, κρέμα σαντιγί, ψιλοκομμένα αμύγδαλα και ξεχειλίζει σος σοκολάτα.

Χαρά, Πατησίων 339Γ, Πατήσια

 

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Τα ξυλάκια των Vegan Fairies

Με βάση από κάσιους, κρέμα καρύδας, σιρόπι αγαύης (και ωμό, ανεπεξέργαστο κακάο στη σοκολατένια τους εκδοχή), τα ξυλάκια των Vegan Fairies δεν περιέχουν κανένα ζωικό προϊόν και είναι ωραία απέξω και από μέσα. Προς το παρόν, είναι διαθέσιμα σε τρεις γεύσεις: κρέμα με καραμέλα (από βασιλικούς χουρμάδες και φιστικοβούτυρο), σοκολάτα με καραμέλα και κρέμα με μαρμελάδα σμέουρο (από σπόρους chia και σμέουρα).

Ν. Ερυθραία, Νικ. Πλαστήρα 29 (σύντομα και στο Wolt) & Amelie sweet shop, Κράτητος 63, Νέα Σμύρνη, Θεοδόση Ελληνικό Τραπέζι, 25ης Μαρτίου 36, Νέο Ψυχικό

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter

Παγωτό αυτοκίνητο

Στα όρια του φαιδρού και του γοητευτικού, όπως πολλά πράγματα από τα '80s, το «αυτοκίνητο» του Δεληολάνη φτιάχνεται ακόμα με παγωτό σοκολάτα, φιστίκι, μπανάνα και φράουλα σε παστέλ αποχρώσεις, σαντιγί, σιρόπι σοκολάτα και βύσσινο. Τα τέσσερα μπισκότα που τοποθετούνται κάθετα στο πλάι είναι, για όποιον δεν κατάλαβε, οι ρόδες.

Δεληολάνης, Συγγρού 110

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Gelato Panino

Οι Ιταλοί κάνουν πολλά πράγματα σωστά. Ένα από αυτά είναι και το σάντουιτς με παγωτό ή gelato panino που συναντάται συχνά στη Σικελία. Ένα αφράτο μπριός γεμίζεται με παγωτό. Αυτό μπορεί να συνοδεύεται από διάφορες σος, κρέμα σαντιγί ή ένα ανάλαφρο πασπάλισμα με ζάχαρη άχνη. Στην Αθήνα, στο Morris Brown σερβίρεται με γέμιση αυθεντικό gelato, πραλίνα και πράσινο φιστίκι.

Morris Brown, Πλατεία Αναλήψεως 4, Βριλήσσια & Πλατεία Ηρωών Πολυτεχνείου 11, Νέα Πεντέλη

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Χρωματιστά χωνάκια

Δίπλα στον τρίμετρο καταρράκτη σοκολάτας του Arte, της τζελατερίας που βρίσκεται στο κέντρο της Πλάκας, αναζήτησε το Cremino με τις πληθωρικές, διαδοχικές στρώσεις πραλίνας, σοκολάτας και παγωτού φουντούκι ή το παγωτό φυστίκι και ζήτησέ το σε χρωματιστό χωνάκι.

Arte, Τριπόδων 16, Πλάκα

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Ανάποδο soft serve πανακότα

Λούνα παρκ σε μορφή παγωτού. Σε ένα πλαστικό ποτήρι με δροσερή πανακότα φράουλα τουμπάρεται ένα χωνάκι με παγωτό μηχανής βανίλια και μπόλικο σιρόπι φράουλας. Ο μπισκοτένιος κώνος στέκεται στην κορυφή σαν καπέλο για πάρτι.

Überness, Κέννεντυ 1, Λαχαναγορά Ρέντη

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Φωσφοριζέ μάνγκο

Μόνο με φρέσκα φρούτα, χωρίς συντηρητικά ή χρωστικές, το παγωτό μάνγκο του Solo Gelato εντυπωσιάζει με το λαμπερό του χρώμα, ειδικά όταν σερβίρεται μαζί με λευκή σοκολάτα με τριαντάφυλλο.

Solo Gelato, Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Χωνάκι-Βάφλα

Αν τα toppings σε ένα συνηθισμένο χωνάκι έχουν ένα όριο λόγω της βαρύτητας, τα χωνάκια από φρεσκοψημένη, αφράτη βάφλα μπορούν να χωρέσουν τα πάντα: φρούτα, μπισκότα, sprinkles, marshmallows. A, και παγωτό! Στο Bufala Gelato το φτιάχνουν με βουβαλίσιο γάλα Σερρών.

Bufala Gelato (Κηφισιά, Χαλάνδρι, Νέα Σμύρνη, Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη, Θεσσαλονίκη και Πάτρα)

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter

 

Παγωτό με βιολέτα

Το μικρό παγωτατζίδικο της Αρχελάου πρότεινε από το ξεκίνημά του πρωτότυπες γεύσεις, όπως το παγωτό ρυζόγαλο, το παγωτό με κρόκο Κοζάνης ή μια συνταγή φτιαγμένη με μαύρη μπίρα από μικρή ελληνική ζυθοποιία. Το καινούργιο του δημιούργημα είναι το σορμπέ ροδάκινο με βιολέτα.

Μαραμπού, Αρχελάου 17, Παγκράτι

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter

Καμινάδα

Έχει καταγωγή από τη Βουδαπέστη. Στην αρχική του σύλληψη το γλυκό είναι μια σπειροειδής ζύμη πασπαλισμένη με κανέλα και ζάχαρη, αλλά μπορεί επίσης να βουτηχτεί σε σοκολάτα, να γεμίσει με παγωτό, με χρωματιστή τρούφα και ό,τι άλλο επιθυμείς.

Hans & Gretel, Αδριανού 48 Μοναστηράκι

 

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter

Παγωτό με στυλ (και μαρέγκες)

Vintage και στυλάτο το παγωτό στον Βάρσο μπορεί να μην έχει τα πυροτεχνήματα που έχουν τα υπόλοιπα παγωτά της λίστας. Κερδίζει όμως τις εντυπώσεις με λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Που αλλού σερβίρεται παγωτό σε μεταλλικά πιατελάκια με το λογότυπο του καταστήματος χαραγμένο πάνω; Για περισσότερο εφέ παραγγείλτε τη βαρκούλα με τις τρείς μπάλες ή παγωτό με φρέσκες μαρέγκες.

Βάρσος, Κασσαβέτη 5, Κηφισιά

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Caramel pop corn

Ο συνδυασμός αλμυρού και γλυκού είχε ανέκαθεν μια σπιρτάδα που δεν άφηνε κανέναν ασυγκίνητο. Παρατηρήστε στον ουρανίσκο σας πώς ολόκληρα κομμάτια pop corn κάνουν βουτιά σε μια απαλή, λαχταριστή κρέμα μέσα από την ολοκαίνουρια γεύση καραμέλα pop corn της Kayak. Tip: Ζητήστε τη με γαρνίρισμα από καραμελωμένα pop corn.

Στα καταστήματα και τα σημεία πώλησης των παγωτών Kayak

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ