Πώς να φτιάξεις εύκολα παγωτό σε βαζάκι ή σε σακούλα

Πώς να φτιάξεις εύκολα παγωτό σε βαζάκι ή σε σακούλα Facebook Twitter
Υπάρχουν δύο πολύ απλοί τρόποι να φτιάξεις παγωτό οι οποίοι μοιάζουν περισσότερο με σχολικό πείραμα παρά με συνταγή – διασκεδαστικοί και γρήγοροι.
0



ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ πραγματικό, κλασικό παγωτό. Αυτό θέλει ξεχωριστή τέχνη, φαντεζί μηχανές και πολλές ώρες. Μερικές φορές όμως έχει πλάκα και να κόβεις δρόμο, ειδικά όταν αυτός καταλήγει σε παγωμένη κρέμα.

Υπάρχουν δύο πολύ απλοί τρόποι να φτιάξεις παγωτό οι οποίοι μοιάζουν περισσότερο με σχολικό πείραμα παρά με συνταγή – διασκεδαστικοί και γρήγοροι. Ο ένας περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος και ένα βάζο και ο άλλος κρέμα γάλακτος, παγάκια και δύο πλαστικές σακούλες τροφίμων που κλείνουν με φερμουάρ (zip lock). Και στις δύο περιπτώσεις σημασία έχει το συνεχές κούνημα του μίγματος (γυμναστική για τα μπράτσα). Αυτό είναι που, όπως και στη περίπτωση της παγωτομηχανής, αποτρέπει τη δημιουργία κρυστάλλων και δίνει παγωμένη κρέμα αντί για ένα μεγάλο παγάκι.

Μπορεί το αποτέλεσμα των δύο αυτών μεθόδων να μην είναι η πιο φίνα κρέμα που δοκίμασες ποτέ. Αλλά ποιος νοιάζεται; Είναι παγωτό!

Αυτοσχεδίασε ελεύθερα προσθέτοντας κομμένα φρούτα, μαρμελάδα, ξηρούς καρπούς, φυστικοβούτυρο, τριμμένη καρύδα, κανέλα, θρυμματισμένα μπισκότα ή ό, τι άλλο σου αρέσει.  

Παγωτό σε βαζάκι (2 μερίδες)

Υλικά

1 κούπα κρέμα γάλακτος

1 ½ κ.σ. ζάχαρη

1 ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Μια μικρή τσιμπιά αλάτι

1 βάζο των 500 ml με καπάκι (κατά προτίμηση mason jar). Αν δεν έχεις βάζο κατάλληλο για κατάψυξη μπορείς να μεταφέρεις το μείγμα σε άλλο δοχείο πριν το καταψύξεις.  

Εκτέλεση

• Βάλε την κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και αλάτι στο βάζο και κλεισ' το καλά με το καπάκι του. Κούνησέ το δυνατά μέχρι η κρέμα να γίνει αφράτη (4-5 λεπτά). Ο όγκος της θα διπλασιαστεί σχεδόν. Πρέπει να είναι αδιαφανής και να καλύπτει το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας χωρίς να γλιστράει. (Τώρα μπορείς να προσθέσεις ό, τι άλλη γεύση θες στο παγωτό).


• Πάγωσε το βάζο για 3 ώρες ή μέχρι να στερεοποιηθεί. Βγάλ' το από το βάζο με ένα κουτάλι και σέρβιρε με ό, τι topping θες.

Πώς να φτιάξεις εύκολα παγωτό σε βαζάκι ή σε σακούλα Facebook Twitter
Αυτοσχεδιάσε ελεύθερα προσθέτοντας κομμένα φρούτα, μαρμελάδα, ξηρούς καρπούς, φυστικοβούτυρο, τριμμένη καρύδα, κανέλα, θρυμματισμένα μπισκότα ή ό, τι άλλο σου αρέσει.

Παγωτό σε σακούλα (1-2 μερίδες)

Υλικά

1 κούπα κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. ζάχαρη

1 ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Μια μικρή τσιμπιά αλάτι

2 σακούλες τροφίμων (zip lock, μία μικρή και μια μεγάλη)

3 κούπες πάγο

1/3 κούπας θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση

• Βάλε τη κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι (& θρυμματισμένα μπισκότα ή ό, τι άλλο θες) στη μικρή σακούλα και κλείσε την αφαιρώντας όσο περισσότερο αέρα μπορείς. Κούνα για λίγο τη σακούλα μέχρι να αναμιχθούν τα υλικά.


• Στη μεγαλύτερη σακούλα ανακάτεψε τα παγάκια με το αλάτι.


• Βάλε τη σακούλα με την κρέμα μέσα στη σακούλα με τον πάγο.


• Κλείσε την καλά και ανακίνησέ τη δυνατά μέχρι το μείγμα στη μικρή σακούλα να στερεοποιηθεί (περίπου 10 λεπτά).

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ