Πώς να φτιάξεις εύκολα παγωτό σε βαζάκι ή σε σακούλα

Πώς να φτιάξεις εύκολα παγωτό σε βαζάκι ή σε σακούλα Facebook Twitter
Υπάρχουν δύο πολύ απλοί τρόποι να φτιάξεις παγωτό οι οποίοι μοιάζουν περισσότερο με σχολικό πείραμα παρά με συνταγή – διασκεδαστικοί και γρήγοροι.
0



ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ πραγματικό, κλασικό παγωτό. Αυτό θέλει ξεχωριστή τέχνη, φαντεζί μηχανές και πολλές ώρες. Μερικές φορές όμως έχει πλάκα και να κόβεις δρόμο, ειδικά όταν αυτός καταλήγει σε παγωμένη κρέμα.

Υπάρχουν δύο πολύ απλοί τρόποι να φτιάξεις παγωτό οι οποίοι μοιάζουν περισσότερο με σχολικό πείραμα παρά με συνταγή – διασκεδαστικοί και γρήγοροι. Ο ένας περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος και ένα βάζο και ο άλλος κρέμα γάλακτος, παγάκια και δύο πλαστικές σακούλες τροφίμων που κλείνουν με φερμουάρ (zip lock). Και στις δύο περιπτώσεις σημασία έχει το συνεχές κούνημα του μίγματος (γυμναστική για τα μπράτσα). Αυτό είναι που, όπως και στη περίπτωση της παγωτομηχανής, αποτρέπει τη δημιουργία κρυστάλλων και δίνει παγωμένη κρέμα αντί για ένα μεγάλο παγάκι.

Μπορεί το αποτέλεσμα των δύο αυτών μεθόδων να μην είναι η πιο φίνα κρέμα που δοκίμασες ποτέ. Αλλά ποιος νοιάζεται; Είναι παγωτό!

Αυτοσχεδίασε ελεύθερα προσθέτοντας κομμένα φρούτα, μαρμελάδα, ξηρούς καρπούς, φυστικοβούτυρο, τριμμένη καρύδα, κανέλα, θρυμματισμένα μπισκότα ή ό, τι άλλο σου αρέσει.  

Παγωτό σε βαζάκι (2 μερίδες)

Υλικά

1 κούπα κρέμα γάλακτος

1 ½ κ.σ. ζάχαρη

1 ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Μια μικρή τσιμπιά αλάτι

1 βάζο των 500 ml με καπάκι (κατά προτίμηση mason jar). Αν δεν έχεις βάζο κατάλληλο για κατάψυξη μπορείς να μεταφέρεις το μείγμα σε άλλο δοχείο πριν το καταψύξεις.  

Εκτέλεση

• Βάλε την κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και αλάτι στο βάζο και κλεισ' το καλά με το καπάκι του. Κούνησέ το δυνατά μέχρι η κρέμα να γίνει αφράτη (4-5 λεπτά). Ο όγκος της θα διπλασιαστεί σχεδόν. Πρέπει να είναι αδιαφανής και να καλύπτει το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας χωρίς να γλιστράει. (Τώρα μπορείς να προσθέσεις ό, τι άλλη γεύση θες στο παγωτό).


• Πάγωσε το βάζο για 3 ώρες ή μέχρι να στερεοποιηθεί. Βγάλ' το από το βάζο με ένα κουτάλι και σέρβιρε με ό, τι topping θες.

Πώς να φτιάξεις εύκολα παγωτό σε βαζάκι ή σε σακούλα Facebook Twitter
Αυτοσχεδιάσε ελεύθερα προσθέτοντας κομμένα φρούτα, μαρμελάδα, ξηρούς καρπούς, φυστικοβούτυρο, τριμμένη καρύδα, κανέλα, θρυμματισμένα μπισκότα ή ό, τι άλλο σου αρέσει.

Παγωτό σε σακούλα (1-2 μερίδες)

Υλικά

1 κούπα κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. ζάχαρη

1 ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Μια μικρή τσιμπιά αλάτι

2 σακούλες τροφίμων (zip lock, μία μικρή και μια μεγάλη)

3 κούπες πάγο

1/3 κούπας θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση

• Βάλε τη κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι (& θρυμματισμένα μπισκότα ή ό, τι άλλο θες) στη μικρή σακούλα και κλείσε την αφαιρώντας όσο περισσότερο αέρα μπορείς. Κούνα για λίγο τη σακούλα μέχρι να αναμιχθούν τα υλικά.


• Στη μεγαλύτερη σακούλα ανακάτεψε τα παγάκια με το αλάτι.


• Βάλε τη σακούλα με την κρέμα μέσα στη σακούλα με τον πάγο.


• Κλείσε την καλά και ανακίνησέ τη δυνατά μέχρι το μείγμα στη μικρή σακούλα να στερεοποιηθεί (περίπου 10 λεπτά).

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ