Αμερικανοί στην Κύπρο για πρόγραμμα εκπαίδευσης του κυπριακού στρατού

Αμερικανοί στην Κύπρο για πρόγραμμα εκπαίδευσης του κυπριακού στρατού Facebook Twitter
0

Την πρόθεση των ΗΠΑ για πρόγραμμα Διεθνούς Στρατιωτικής Εκπαίδευσης και Προετοιμασίας, μέσω του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην Κυπριακή Δημοκρατία ανακοίνωσε η πρεσβεία της χώρας στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όπως ανακοίνωσε το philnews.gr, το πρόγραμμα ΙΜΕΤ στην Κυπριακή Δημοκρατία θα αρχίσει από το έτος 2021, αν και εφόσον εγκριθούν τα σχετικά κονδύλια από το αμερικανικό Κογκρέσο.

Πρόκειται για πρόγραμμα που αφορά τη βοήθεια των ΗΠΑ σε θέματα ασφαλείας, προώθησης της περιφερειακής σταθερότητας και δυνατότητες άμυνας, μέσω επαγγελματικής στρατιωτικής εκπαίδευσης και προετοιμασίας.

Μέσω τεχνικών προγραμμάτων και εξειδικευμένες οδηγίες, το ΙΜΕΤ παρέχει στους εκπαιδευόμενους «από συμμαχικά και φιλικά έθνη» χρήσιμη προετοιμασία και εκπαίδευση επί των στρατιωτικών πρακτικών των Ηνωμένων Πολιτειών. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση των στρατιωτικών συνεργασιών και των διεθνών συμμαχιών που προστατεύουν τα αμερικανικά ενδιαφέροντα στην εθνική ασφάλεια.

Η ΙΜΕΤ «διευκολύνει την ανάπτυξη σημαντικών επαγγελματικών και προσωπικών σχέσεων μεταξύ ηγετών στον τομέα της άμυνας». Βοηθά επίσης «στην ανάπτυξη μιας κοινής κατανόησης κοινών διεθνών προκλήσεων και ενισχύει τις σχέσεις που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων συλλογικά».

Σημειώνεται ότι η αμερικανική προσφορά στην Κυπριακή Δημοκρατία συνάδει στη στρατηγική του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και στην πολιτική των ΗΠΑ για την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου και τη συνεργασία στα θέματα Ενέργειας. Αμφότερα στοχεύουν στην ενδυνάμωση της συνεργασίας των ΗΠΑ με την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένας σημαντικός συνέταιρος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Προσβλέπουμε στη συνέχιση της εκβάθυνσης των διμερών σχέσεων, καθώς και στην προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας», καταλήγει η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία.

Με πληροφορίες από Philenews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM
Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Διεθνή / Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Από τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα, κύκλοι της αμερικανικής δεξιάς και μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προσπάθησαν να συνδέσουν το έγκλημα με την τρανς κοινότητα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ