Έρευνα για τη δολοφονία του Αρμπέρ Μπακό μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού

Έρευνα για τη δολοφονία του Αρμπέρ Μπακό μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού Facebook Twitter
O Aλβανός κρατούμενος που δολοφονήθηκε στις φυλακές
0

Πειθαρχική και ποινική έρευνα για τη δολοφονία του Αλβανού κρατούμενου, Άρμπερ Μπακό, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται σε εξέλιξη με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.

Παράλληλα, με εντολή του κ. Καλογήρου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στις φυλακές Κορυδαλλού, υπό τον γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά τη δολοφονία του κρατούμενου έχει ως εξής:

«Δολοφονική επίθεση δέχτηκε σήμερα το πρωί στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι ο Αλβανός κρατούμενος Α.Β. από δύο συγκρατούμενούς του.

Το θύμα, όπως και ο ομοεθνής δράστης και συγκρατούμενός του είχαν μεταχθεί από το Κ.Κ. Δομοκού, προκειμένου να δικαστούν ως κατηγορούμενοι -για ηθική και φυσική αυτουργία αντίστοιχα- στην υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και βρίσκονταν στην ίδια πτέρυγα των μεταγωμένων, όπου είχαν κρατηθεί και παλιότερα. Το θύμα είχε καταδικαστεί επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου.

Το συμβάν διερευνάται ποινικά και πειθαρχικά, ενώ μετά από εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΚΗ ΤΕΜΠΗ ΣΗΜΕΡΑ

Ελλάδα / Δίκη για Τέμπη: Συνεχίζεται με αλλαγές στην αίθουσα και διάταξη για το ποιοι και πόσοι θα μπαίνουν κάθε φορά

Μετά τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν, πραγματοποιήθηκαν εργασίες στην αίθουσα προκειμένου να ελευθερωθεί χώρος και να προστεθούν περισσότερες θέσεις
THE LIFO TEAM
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΕΚΡΗ ΘΑΝΑΤΟΣ

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Έλειπαν έγγραφα και κοσμήματα της 59χρονης από το σπίτι - Δεν υπάρχουν σημάδια διάρρηξης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η άτυχη γυναίκα ζούσε μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και είχε αγοράσει την μονοκατοικία για να είναι κοντά στους συγγενείς της
THE LIFO TEAM