Έρχονται 25.000 πλειστηριασμοί ακινήτων μέσα στο 2019

Έρχονται 25.000 πλειστηριασμοί ακινήτων μέσα στο 2019 Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ακίνητα συνολικής αξίας 2 δισεκατομμυρίων ευρώ θα βγουν σε πλειστηριασμό από τις τράπεζες μέσα το 2019, ενώ μέσα στην επόμενη τριετία, υπολογίζεται πως θα δημοπρατηθούν ακίνητα αξίας 8 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Με τις ρευστοποιήσεις, οι τράπεζες επιδιώκουν να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια και ο αριθμός των ακινήτων που θα βγουν στο σφυρί, αναμένεται να βγει κατακόρυφα έως το 2021, αγγίζοντας εκείνη την χρονιά ακόμα και τις 40.000. 

Το 2018 κλείνει με 20.000 πλειστηριασμούς ενώ, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», ο αριθμός τους θα αυξηθεί στις 25.000 το 2019, στις 35.000 το 2020, και στις 40.000 το 2021.

Η αξία των ακινήτων που θα πλειστηριαστούν το 2020 αναμένεται να διαμορφωθεί στα 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ και το 2021, η αξία των αντίστοιχων θα αγγίξει τα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Έως τον Ιούλιο, είναι προγραμματισμένο να γίνουν 4.000 πλειστηριασμοί, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας eauction. 

Στη λίστα περιλαμβάνoνται πολλά διαμερίσματα μεσαίας ή μικρής αξίας, ακόμα και κάτω των 100.000 ευρώ, οι κάτοχοι των οποίων δεν ανταποκρίθηκαν στις προσπάθειες ρύθμισης της οφειλής, σύμφωνα με τις τράπεζες.

Στον κατάλογο βρίσκονται επίσης μικρά και μεγάλα καταστήματα καθώς και άλλοι εμπορικοί χώροι.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο καθώς ο πόλεμος με το Ιράν εκτινάσσει τις τιμές της ενέργειας

Οικονομία / Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο καθώς ο πόλεμος με το Ιράν εκτινάσσει τις τιμές της ενέργειας

Καθώς οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύονται και οι επιθέσεις στα Στενά του Ορμούζ συνεχίζονται, οι ΗΠΑ επιτρέπουν προσωρινά την αγορά ρωσικού πετρελαίου εν πλω
THE LIFO TEAM
Αισχροκέρδεια στα καύσιμα: Πρόστιμα έως 5 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες

Οικονομία / Αισχροκέρδεια στα καύσιμα: Πρόστιμα έως 5 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους θα εντείνουν τους ελέγχους και θα εφαρμόσουν αυστηρά τα πρόστιμα, ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, ιδίως σε μια περίοδο διεθνούς κρίσης και αυξημένου ενεργειακού κόστους
THE LIFO TEAM