Βούτσης: Υπάρχει αμηχανία και νευρικότητα στην Τουρκία λόγω των ενεργειακών

Βούτσης: Υπάρχει αμηχανία και νευρικότητα στην Τουρκία λόγω των ενεργειακών Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Για «αμηχανία και νευρικότητα» στην Τουρκία έκανε λόγο ο Νίκος Βούτσης, κληθείς να σχολιάσει τις νέες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας. 

«Η τήρηση και ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο είναι το άλφα και το ωμέγα στη διαμόρφωση σχέσεων καλής γειτονίας και ειρήνης, ιδιαίτερα στην περιοχή μας. Το επισημαίνουμε με αυστηρότητα», τόνισε ο Νίκος Βούτσης στην τηλεόραση της ΕΡΤ, σχετικά με τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία.

Σε ερώτηση για τις νέες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της γειτονικής χώρας -«απειλητικές για τη δική μας πλευρά», όπως είπε ο δημοσιογράφος- που έγιναν νωρίτερα το πρωί σήμερα, Σάββατο, ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι πρόκειται για ένα «πινγκ-πονγκ ρητορικής, που εντάσσεται στην αμηχανία και τη νευρικότητα που δημιουργεί το ενεργειακό ζήτημα και η υπεράσπιση των ελληνικών και κυπριακών θέσεων από το διεθνές δίκαιο».

«Πιστεύω ότι δεν θα οδηγήσει και δεν πρέπει να οδηγήσει σε εσφαλμένες εκτιμήσεις και εσφαλμένες κινήσεις, που θα απειλήσουν την ειρήνη στην περιοχή», σχολίασε.

Ακόμη, σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε «εξαιρετική», ο κ. Βούτσης τόνισε ότι η υλοποίησή της είναι υποχρέωση της Ελλάδας. Παράλληλα, εκτίμησε ότι «η πλειοψηφία υπάρχει» στη Βουλή, για την επικύρωσή της.

«Ο δημόσιος διάλογος που θα γίνει τον επόμενο ένα-ενάμιση μήνα πιστεύω ότι θα βοηθήσει ώστε και άλλα κόμματα και βουλευτές να προσχωρήσουν στην άποψη ότι αυτή η εκκρεμότητα για τη χώρα πρέπει να τελειώσει», είπε.

Επίσης, χαρακτήρισε «εξαιρετικά καθαρή» τη θέση του Πάνου Καμμένου στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, το να μην υπάρχει καμία αναφορά στον όρο «Μακεδονία».

«Είναι ζήτημα δικό του και του κόμματός του το πώς θα αντιδράσει ή θα τοποθετηθεί όταν έρθει προς ψήφιση αυτό το ζήτημα στη Βουλή», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε επίσης ότι οι εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2019 και σημείωσε ότι σε περίπτωση νέας πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, δεν θα βρεθούν 151 βουλευτές να τη στηρίξουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM