Τσαβούσογλου: Έχουν συλληφθεί πολλοί υποστηρικτές του Γκιουλέν στις ΗΠΑ

Τσαβούσογλου: Έχουν συλληφθεί πολλοί υποστηρικτές του Γκιουλέν στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσοβλου υποστηρίζει ότι έχουν συλληφθεί «πολλοί υποστηρικτές» του Γκιουλέν στις ΗΠΑ.

Πολλοί υποστηρικτές του Τούρκου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν έχουν συλληφθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστήριξε σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε ομιλία του στο κοινοβούλιο, στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, διενεργούνται «έρευνες σε 15 Πολιτείες» και «σε ορισμένα μέρη, όπως στο Νιου Τζέρσεϊ, έχουν ξεκινήσει οι συλλήψεις».

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί τον Γκιουλέν ως ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016. Το γεγονός ότι ο ιεροκήρυκας ζει μόνιμα στις ΗΠΑ και η Ουάσινγκτον αρνείται μέχρι τώρα να τον εκδόσει αποτελεί πηγή έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών.

Σε μια πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον ο Τσαβούσογλου είπε ότι έδωσε στον Αμερικανό ομολόγο του, τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάικ Πομπέο, έναν κατάλογο με τα ονόματα 84 ανθρώπων των οποίων την έκδοση ζητά η Τουρκία.

Στην ομιλία του σήμερα ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι «καταβάλλονται προσπάθειες για να εκδοθεί ο ηγέτης των τρομοκρατών» αλλά και ότι η Άγκυρα αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό αυτές τις δηλώσεις επειδή «έχει ακούσει αυτά τα πράγματα και στο παρελθόν».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Νέο βίντεο από το φορτηγό που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και κρεμάστηκε από γέφυγρα

Διεθνή / ΗΠΑ: Νέο βίντεο από το φορτηγό που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και κρεμάστηκε από γέφυγρα

Στο βίντεο που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο φαίνεται η 26χρονη Σίντνεϊ Τόμας  να προσπαθεί να «κρατήσει» το φορτηγό στον δρόμο και τελικά να ουρλιάζει όταν το όχημα κρεμάστηκε στο κενό
NEWSROOM
Πούτιν: «Η κατάληψη του Χάρκοβο δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου της Ρωσίας»

Διεθνή / Αινιγματικός Πούτιν: «Η κατάληψη του Χαρκόβου δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου της Ρωσίας»

Το Χάρκοβο δέχεται αλλεπάλληλες επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες - Αναλυτές εκτιμούν ότι η Μόσχα επιδιώκει να διευρύνει τη γραμμή του μετώπου προκειμένου να εξαντλήσει περαιτέρω την ουκρανική άμυνα
NEWSROOM
Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλήθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Διεθνή / Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλίθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Ο Βρετανός μονάρχης παρακολούθησε παράσταση προς τιμήν του μαέστρου που διηύθυνε την ορχήστρα στη στέψη του - Η λακωνική απάντηση όταν ρωτήθηκε για την υγεία του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ