Ο Πάπας απομάκρυνε από την ομάδα των συμβούλων του δύο καρδιναλίους που εμπλέκονται σε σεξουαλικά σκάνδαλα

Ο Πάπας απομάκρυνε από την ομάδα των συμβούλων του δύο καρδιναλίους που εμπλέκονται σε σεξουαλικά σκάνδαλα Facebook Twitter
ΕPA
0

Ο Πάπας Φραγκίσκος απομάκρυνε από το συμβούλιο των στενών συνεργατών του δύο καρδιναλίους που εμπλέκονται σε σεξουαλικά σκάνδαλα. 

Ο λόγος τον Αυστραλό καρδινάλιο Τζορτζ Πελ και τον Χιλιανό καρδινάλιο Φρανσίσκο Χαβιέ Ερασουρίζ.

Και οι δύο αποτελούσαν μέλη των C-9, της ομάδας των εννιά καρδιναλίων που συναντιούνται σε τακτά διαστήματα με τον Πάπα στη Ρώμη. 

Ο Πελ έχει πάρει άδεια επ' αόριστον από τη θέση του ως επικεφαλής της Γραμματείας Οικονομίας, που θεωρείται ως ένα από τα πιο ισχυρά πόστα στο Βατικανό, για να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι σε κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην Αυστραλία. 

Εκπρόσωπος του Βατικανού δήλωσε πως ο Πάπας τρέφει απόλυτο σεβασμό προς τη δικαστική εξουσία της Αυστραλίας.

Όταν ρωτήθηκε αν ο 77χρονος καρδινάλιος παραμένει υπουργός Οικονομίας απάντησε πως «δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση για το αντίθετο». 

Ο 85χρονος Ερασουρίζ, o δεύτερος καρδινάλιος που απομακρύνθηκε από την ομάδα των C-9, κατηγορείται από θύματα κακοποίησης στη Χιλή ότι αρνήθηκε να διερευνήσει τις υποθέσεις τους. 

Ο πρώην αρχιεπίσκοπος Σαντιάγκο φέρεται ότι αποσιώπησε τη δράση ενός παιδεραστή ιερέα στη Χιλή.

Ένας τρίτος Καρδινάλιος, μέλος των C-9, ο Λοράν Μονσένγκου Πασίνια, από το Κονγκό, είναι επίσης εκτός ομάδας. Κανένας από τους τρεις δεν παραβρέθηκε στη χθεσινή συνάντηση των καρδιναλίων με τον Πάπα.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση για την αντικατάστασή τους. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Διεθνή / Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Η υπόθεση θυμίζει τη δίκη του Ντομινίκ Πελικό στη Γαλλία, ο οποίος για πάνω από μια δεκαετία νάρκωνε τη σύζυγό του και την παρέδιδε σε δεκάδες άντρες που εντόπιζε σε διαδικτυακά chat rooms, βιντεοσκοπώντας στη συνέχεια τις πράξεις τους
THE LIFO TEAM
Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Το Κατάρ και η Αίγυπτος, που ενεργούν ως μεσολαβητές αλλά και ως εγγυητές της κατάπαυσης πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ζητούν να ξεκινήσει η επόμενη φάση του αμερικανικού σχεδίου
THE LIFO TEAM