Βολές Ερντογάν κατά υπερασπιστών ανθρώπινων δικαιωμάτων - «Κλείνετε τα μάτια στα κίτρινα γιλέκα»

Βολές Ερντογάν κατά υπερασπιστών ανθρώπινων δικαιωμάτων - «Κλείνετε τα μάτια στα κίτρινα γιλέκα» Facebook Twitter
0

Βολές κατά των υπερασπιστών ανθρώπινων δικαιωμάτων έριξε ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας τους ότι κλείνουν τα μάτια στα «κίτρινα γιλέκα».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τους υπερασπιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων ότι κλείνουν τα μάτια στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία, ενώ είναι αντιθέτως έτοιμοι να επικρίνουν την Άγκυρα.

Αυτή η νέα δήλωση του Ερντογάν γίνεται την επομένη των επικρίσεων που του απηύθυνε η Γαλλίδα υπουργός Υγείας Ανιές Μπιζέν, η οποία τον κατηγόρησε για «ανάμιξη» στις εσωτερικές υποθέσεις της Γαλλίας αφού ο Τούρκος πρωθυπουργός εξέφρασε το Σάββατο τη λύπη του για «τη δυσανάλογη βία» που άσκησαν οι γαλλικές δυνάμεις της τάξης εναντίον των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων».

«Αυτοί που υπερασπίζονταν τα ανθρώπινα δικαιώματα στη διάρκεια των διαδηλώσεων του Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη (σ.σ.: το 2013) έγιναν τυφλοί, κουφοί και μουγκοί απέναντι σ' αυτό που συμβαίνει στο Παρίσι», δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους στη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του.

Οι τουρκικές αρχές είχαν δεχθεί έντονες επικρίσεις από τη Δύση και τις οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων μετά τη βίαιη καταστολή των μεγάλων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων της άνοιξης του 2013, των λεγόμενων διαδηλώσεων του Γκεζί.

«Κινητοποιήσατε τον κόσμο στη διάρκεια των γεγονότων του Γκεζί. Γιατί; Διότι εδώ είναι η Τουρκία; Άντε τώρα, μιλήστε και γι' αυτά με τον ίδιο τρόπο», πρόσθεσε ο Ερντογάν σε ομιλία που εκφώνησε σε μέλη του κόμματός του στην Άγκυρα.

Μετά τη δημοσιοποίηση εικόνων του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και του Ερντογάν να περιγράφουν τα «κίτρινα γιλέκα» ως την αποτυχία των ευρωπαϊκών πολιτικών, η Γαλλίδα υπουργός Ανιές Μπιζέν δήλωσε: «Γίνομαι εκτός εαυτού όταν ακούω αυτούς τους ακραίους πολιτικούς που επωφελούνται από την κατάσταση αντί να ελπίζουν στον κατευνασμό. (...) Πρόκειται για ανάμιξη, είναι άνθρωποι που επωφελούνται από μια κατάσταση για να δικαιολογήσουν τη δική τους πολιτική που είναι κατά του κλίματος, ολοκληρωτική», τόνισε μιλώντας στο δίκτυο LCI.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο με συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Διεθνή / Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο από συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Από την έρευνα που έγινε στο τηλέφωνο του μαθητή, βρέθηκαν συνολικά 9 βίντεο - Ο 14χρονος φέρεται να καλούσε τους φίλους του να συνευρεθούν με την αδελφή του
LIFO NEWSROOM