ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Nτομπρόφσκις: Η Ε.Ε. προετοιμάζεται για Brexit χωρίς συμφωνία

Nτομπρόφσκις: Η Ε.Ε. προετοιμάζεται για Brexit χωρίς συμφωνία Facebook Twitter
ΕPA
0

Για το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία προετοιμάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις. 

Ο Ντομπρόβσκις αναφέρθηκε στην περίπτωση του το βρετανικό κοινοβούλιο απορρίψει την επόμενη εβδομάδα τη συμφωνία που προτείνει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. 

«Χρειάζεται να δούμε ποιο είναι το αποτέλεσμα της συζήτησης στο βρετανικό κοινοβούλιο», δήλωσε o Ντομπρόβσκις σε δημοσιογράφους.

«Προετοιμαζόμαστε για τη συμφωνία. Έχουμε καταλήξει στη συμφωνία με την κυβέρνηση. Διασφαλίζουμε ότι μπορεί να εφαρμοστεί – και παράλληλα έχουμε εκπονήσει κάποια σχέδια έκτακτης ανάγκης», πρόσθεσε. 

Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής επικεφαλής του βορειοϊρλανδικού κόμματος που στηρίζει την κυβέρνηση της Μέι χαρακτήρισε το πλήρες κείμενο της νομικής γνωμοδότησης της κυβέρνησης για το Brexit συντριπτικό για τη συμφωνία.

Το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) είναι δυσαρεστημένο με τη πρόβλεψη του λεγόμενου backstop, το οποίο  περιλαμβάνεται στη συμφωνία διαζυγίου και θα φέρει τη Βόρεια Ιρλανδία πιο κοντά στην Ε.Ε. σε σχέση με το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο, εάν δεν καταστεί δυνατό να βρεθεί άλλος τρόπος προκειμένου να αποφευχθεί τα «σκληρά σύνορα» με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

«Συντριπτικό», ανέφερε ο Νάιτζελ Ντοτζ σε ανάρτησή του στο Twitter μετά τη δημοσιοποίηση της γνωμοδότησης. «Η νομική γνωμοδότηση που μόλις δημοσιοποιήθηκε αποδεικνύει ότι η Βόρεια Ιρλανδία θα είναι πλήρως εντός της τελωνειακής ένωσης της ΕΕ ενώ η Μεγάλη Βρετανία όχι».

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ