Τα νησιά Φίτζι ετοιμάζουν μια ταξιδιωτική «φούσκα» για τον κορωνοϊό

Τα νησιά Φίτζι ετοιμάζουν μια ταξιδιωτική «φούσκα» για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Τα νησιά Φίτζι σκοπεύουν να δημιουργήσουν μια ταξιδιωτική φούσκα με την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία στην μετά τον  κορωνοϊό εποχή καθώς ο τουρισμός της χώρας έχει πληγεί σημαντικά.


Ο πρωθυπουργός του νησιωτικού κράτους δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι το σχέδιό του για μια «κοινωνία μετά την πανδημία» περιλαμβάνει μια αργή επαναφορά της τουριστικής βιομηχανίας στην οποία βασίζεται η χώρα.

«Ενώ η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία επεξεργάζονται την προοπτική για μια ταξιδιωτική φούσκα, η επιτυχία των Φίτζι απέναντι στην διαχείριση της πανδημίας, μας βοηθάει να πρωτοστατήσουμε τουριστικά στον Ειρηνικό», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Μπαϊνιμάραμα.


«Εργαζόμαστε για να φτιάξουμε τη δική μας ταξιδιώτική φούσκα με την ονομασία Bula - μεταξύ των Φίτζι, της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας».

Οι ταξιδιωτικές φούσκες είναι επί της ουσίας ασφαλείς ταξιδιωτικές «διαδρομές» μεταξύ χωρών, ώστε να αποφευχθεί ένα άναρχο κύμα τουριστών λόγω της πανδημίας. Το Bula είναι ένας χαιρετισμός που σημαίνει γεια ή καλωσόρισμα στη γλώσσα των κατοίκων στα Φίτζι.


Τα Φίτζι κατέγραψαν το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στις 19 Μαρτίου. Υπήρξαν μόνο 18 καταγεγραμμένα περιστατικά και μηδενικοί θάνατοι, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, και δεν έχουν διαγνωστεί νέα κρούσματα από τον Απρίλιο.


Σε μία κανονική τουριστική περίοδο, ο τουρισμός αποτελεί το 40% του ΑΕΠ των Φίτζι και η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία είναι οι δύο μεγαλύτερες «δεξαμενές» τουριστών. Οι πρωθυπουργοί της Αυστραλίας και της Νέα Ζηλανδίας δεν έχουν ακόμη σχολιάσει ακόμα την πρόταση των Φίτζι.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο πάντως, οι επισκέπτες από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία θα πρέπει είτε να έχουν περάσει καραντίνα δύο εβδομάδων στη χώρα προέλευσής τους αμέσως πριν από το ταξίδι τους, είτε να μπουν σε καραντίνα σε ένα εγκεκριμένο ξενοδοχείο με δικό τους κόστος κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο των Φίτζι.


Οι τουρίστες επίσης θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοιό. Η Fiji Airways, η εθνική αεροπορική εταιρεία αερομεταφορέων με σημαία, και ο εθνικός τουριστικός φορέας, Tourism Fiji, θα είναι οι κύριοι εταίροι της κυβέρνησης στο έργο αυτό, αναφέρει η κυβέρνηση, ενώ δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη μια λίστα εγκεκριμένων ξενοδοχείων για καραντίνα.

Οι επισκέπτες που ελπίζουν να έρθουν στα Φίτζι δια της θαλάσσης αντί του αέρα μπορούν να εισέλθουν μόνο εάν πληρούν ορισμένα κριτήρια. Όσοι βρίσκονται ή εργάζονται σε σκάφη πρέπει να αποδείξουν ότι βρίσκονταν στη θάλασσα για τουλάχιστον 14 ημέρες, και θα υποβληθούν σε τεστ κατά την άφιξη. Οι επισκέπτες θα πληρώνουν οι ίδιοι το τεστ για τον Covod-19. Ωστόσο, τα κρουαζιερόπλοια απαγορεύονται επ 'αόριστον.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM
Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Διεθνή / Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Δύο μήνες μετά την επιβολή εκεχειρίας από τις ΗΠΑ, η Γάζα είναι καθηλωμένη στην πρώτη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ ενώ ο χειμώνας πλησιάζει στον πολύπαθο παλαιστινιακό θύλακα
THE LIFO TEAM