Brexit: Η Βρετανία απέρριψε παράταση της μεταβατικής περιόδου - Το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας

Brexit: Η Βρετανία απέρριψε παράταση της μεταβατικής περιόδου - Το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας Facebook Twitter
0

Το χρονοδιάγραμμα με βάση το οποίο θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για μία ελεύθερη εμπορική συμφωνία με την ΕΕ, δημοσιοποίησε η βρετανική κυβέρνηση, μετά την από κοινού απόφαση να επιταχυνθούν οι συνομιλίες και να διαμορφωθούν, όπως υποστηρίζεται, ευνοϊκότερες συνθήκες για την ολοκλήρωση και επικύρωση μίας συμφωνίας πριν το τέλος του 2020.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση σήμερα του υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και αρμόδιου για τα θέματα του Brexit Μάικλ Γκοβ, ότι η Βρετανία δεν πρόκειται να παρατείνει την τρέχουσα μεταβατική περίοδο, ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της Βρετανίας Ντέιβιντ Φροστ δημοσίευσε το πρόγραμμα των επόμενων διαπραγματεύσεων, όπως συμφωνήθηκε με την ΕΕ.

Σύμφωνα με αυτό οι διαπραγματεύσεις θα λάβουν χώρα τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο - εκτός εάν υπάρξουν αλλαγές μεταξύ των μερών -και οι συναντήσεις θα γίνονται με φυσική παρουσία των ομάδων, εναλλάξ σε Λονδίνο και Βρυξέλλες, εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες και οι οδηγίες για την δημόσια υγεία, τόσο στην πλήρη μορφή τους όσο και σε ειδικές συνεδρίες (για τα θέματα ιδιαίτερης δυσκολίας) ή σε μικρότερες ομάδες εργασίας.

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των επικεφαλής των διαπραγματεύσεων και των ειδικών συνεδριάσεων θα γίνει την εβδομάδα από τις 29 Ιουνίου - 3 Ιουλίου στις Βρυξέλλες, και κάθε εβδομάδα θα εναλλάσσονται με το Λονδίνο μέχρι και την εβδομάδα που ξεκινά στις 27 Ιουλίου. Μία ακόμη συνάντηση μέσα στον Αύγουστο (17 - 21) έχει προγραμματιστεί να γίνει στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί, μέσω τηλεδιάσκεψης, η υψηλού επιπέδου συνάντηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM