Β. Κορέα σε ΗΠΑ: Παραμείνετε «σιωπηλές» στα ενδοκορεατικά ζητήματα - Αν θέλετε ομαλές εκλογές

Β. Κορέα σε ΗΠΑ: Παραμείνετε «σιωπηλές» στα ενδοκορεατικά ζητήματα - Αν θέλετε ομαλές εκλογές Facebook Twitter
H Β. Κορέα καλεί τις ΗΠΑ να παραμείνουν «σιωπηλές» στα ενδοκορεατικά ζητήματα - Αν θέλουν ομαλές εκλογές (EPA)
0

Να παραμείνει σιωπηλή στα ενδοκορεατικά ζητήματα καλεί την Ουάσινγκτον η Βόρεια Κορέα, εάν θέλει να διεξαχθούν ομαλά οι προεδρικές εκλογές.

Η Βόρεια Κορέα δήλωσε την Πέμπτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν κανένα δικαίωμα να σχολιάσουν τις ενδοκορεατικές υποθέσεις και είναι προς το συμφέρον της Ουάσινγκτον να παραμείνει σιωπηλή εάν θέλει να διεξαχθούν ομαλά οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ.


Η δήλωση έρχεται αφού το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε την αναστολή των ανοικτών γραμμών επικοινωνίας της Βόρειας Κορέας με τη Νότια Κορέα, την Τρίτη.

«Εάν οι ΗΠΑ χώνουν τη μύτη τους στις υποθέσεις των άλλων με απρόσεκτα σχόλια, πολύ μακριά από τις εσωτερικές τους υποθέσεις, σε μια στιγμή που η πολιτική τους κατάσταση βρίσκεται στη χειρότερη σύγχυση, μπορεί να αντιμετωπίσουν ένα δυσάρεστο πράγμα, που θα είναι δύσκολο να το χειριστούν», είπε ο Jong Gun, γενικός διευθυντής για τις αμερικανικές υποθέσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, στο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να «συγκρατήσουν τη γλώσσα τους» και να αντιμετωπίσουν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα, εκτός εάν θέλουν να βιώσουν δύσκολες καταστάσεις, επισήμανε.

«Θα ήταν καλό όχι μόνο για τα συμφέροντα των ΗΠΑ αλλά και για την εύκολη διεξαγωγή των προσεχών προεδρικών εκλογών» πρόσθεσε.

Δεν είναι σαφές τι θα μπορούσε να κάνει η Βόρεια Κορέα για να διαταράξει τις αμερικανικές εκλογές ή να προκαλέσει προβλήματα στην εκστρατεία επανεκλογής του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ο Τζέιμς Κιμ, ερευνητής στο Ινστιτούτο Μελετών Πολιτικής του Asan στη Σεούλ.

Μετά από μια σειρά ιστορικών συνόδων κορυφής το 2018 και το 2019 μεταξύ του Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, έχει σημειωθεί μικρή πρόοδος στην αποπυρηνικοποίηση του προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ.

Με πληροφορίες του Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM
Νότια Αφρική DJ Δολοφονία

Διεθνή / Δολοφονήθηκε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Yλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να καταγράφει έναν άνδρα με ράστα, ντυμένο με στολή που έμοιαζε με στολή εταιρείας ασφαλείας, να πυροβολεί το θύμα πριν τραπεί σε φυγή
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM