Κεραμέως: Όχι πριν από την 1η Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά

Κεραμέως: Όχι πριν από την 1η Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ξεκαθάρισε ότι τα σχολεία δεν θα ανοίξουν πριν από την 1η Σεπτεμβρίου για την επόμενη σχολική χρονιά.

Το υπουργείο ετοιμάζει διάφορα σενάρια, ανάλογα με το τι θα πουν οι ειδικοί, σημείωσε η κ. Κεραμέως. «Γίνεται μια προσπάθεια να ανοίξουν νωρίτερα από ότι συνήθως, αλλά είναι μια απόφαση που θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες», συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας και σχετικά με τη νέα σχολική χρονιά έκανε αναφορά ειδικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για πιο αποτελεσματική στελέχωση των σχολείων.

Αναφερόμενη στην επιστροφή των μαθητών των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων, αυτή την εβδομάδα, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι η προσέλευση ήταν μεγάλη, περίπου στο 82%.

Σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και τις αντιδράσεις για την εισαγωγή των αγγλικών στο νηπιαγωγείο, είπε: «Υπάρχει μια διεθνής τάση να προστίθεται μια δεύτερη γλώσσα στην προσχολική εκπαίδευση. Οι έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά αποκομίζουν πολλαπλά οφέλη».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM