Κεραμέως: Όχι πριν από την 1η Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά

Κεραμέως: Όχι πριν από την 1η Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ξεκαθάρισε ότι τα σχολεία δεν θα ανοίξουν πριν από την 1η Σεπτεμβρίου για την επόμενη σχολική χρονιά.

Το υπουργείο ετοιμάζει διάφορα σενάρια, ανάλογα με το τι θα πουν οι ειδικοί, σημείωσε η κ. Κεραμέως. «Γίνεται μια προσπάθεια να ανοίξουν νωρίτερα από ότι συνήθως, αλλά είναι μια απόφαση που θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες», συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας και σχετικά με τη νέα σχολική χρονιά έκανε αναφορά ειδικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για πιο αποτελεσματική στελέχωση των σχολείων.

Αναφερόμενη στην επιστροφή των μαθητών των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων, αυτή την εβδομάδα, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι η προσέλευση ήταν μεγάλη, περίπου στο 82%.

Σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και τις αντιδράσεις για την εισαγωγή των αγγλικών στο νηπιαγωγείο, είπε: «Υπάρχει μια διεθνής τάση να προστίθεται μια δεύτερη γλώσσα στην προσχολική εκπαίδευση. Οι έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά αποκομίζουν πολλαπλά οφέλη».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM