» Δεν βλέπω την ώρα να βρεθώ απόψε στο ΝΙΧΟΝ, για να δω το video projection project «CONTRAST». Στο σκοτάδι της αίθουσας προβολής του μπαρ, θα πίνω το ποτό μου με μικρές γουλιές χωρίς να παίρνω τα μάτια μου από την οθόνη, και για είκοσι λεπτά περίπου θα αφεθώ στις δέκα διαφορετικές ιδέες που, σε συσκευασία συνόλου, θα μου μιλήσουν για τις αντιθέσεις και το απύθμενο πηγάδι της δημιουργικότητας με χιούμορ, μαθηματικά και ρομαντισμό. Ταλαντούχοι σκηνοθέτες, designers, 3d designers και εικαστικοί, όλοι με κοινό ενδιαφέρον για την κινούμενη εικόνα και τις δυνατότητές της, έφτιαξαν για την Ένωση Γραφιστών Ελλάδας και παρουσιάζουν στα πλαίσια των εκδηλώσεων του πρώτου European Design Conference και European Design Awards, μικρά κλιπάκια, διάρκειας έως 2΄, με γενικό τίτλο Contrast και Ελεύθερη Γραφιστική Τεχνική Επεξεργασία. Έχω την τύχη κάποιοι από αυτούς να είναι φίλοι μου, είχα την ευκαιρία να κρυφοκοιτάξω κάποια καρέ, και πραγματικά δεν βλέπω την ώρα.
CONTRAST, a video projection project, 10-13 Απριλίου.
NIXON, Αγησιλάου 61Β, Μεταξουργείο, 210 3462 077
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη-Σάββατο 19:30-22:30, Κυριακή 13:00-20:00. Eίσοδος ελεύθερη

Σίσσυ Καραβία

» Περιμένω τον τελικό του Champions League το βράδυ της 23ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ. Περιμένω τις ορδές των οπαδών της Λίβερπουλ και της Μίλαν να κατακλύσουν το κέντρο, να λιάζονται στα παγκάκια του Συντάγματος, να κατασπαράζουν σουβλάκια, να τραγουδούν αναψοκοκκινισμένοι. Δεν έχω εισιτήριο για το γήπεδο, αλλά εκείνη τη μέρα δεν θα πάω γραφείο και θα είμαι ένας απ' αυτούς. Ναι, ξέρω, οι μεθυσμένοι άγγλοι χούλιγκαν, οι πιθανές φασαρίες, η αστυνομοκρατία. Αν τσιμπάγαμε στην τρομολαγνεία των καναλιών, δεν θα ξεμυτίζαμε από το σπίτι μας. Ο τελικός του Champions League είναι μία μεγάλη γιορτή, που δεν χάνεται με τίποτα. Κάνω από τώρα πρόβες στο ανατριχιαστικό Υοu'll never walk alone, τον ωραιότερο ύμνο ποδοσφαιρικής ομάδας στον κόσμο!
Δημήτρης Ρηγόπουλος

» Περιμένω τη συναυλία των Woven Hand - 01/06 στο Αν Club. Οι «Joy Division βαπτισμένοι στον Νότο» σύμφωνα με το Uncut, δεν θα μπορούσαν παρά να σχετίζονται με τον David Eugene Edwards, ιδρυτή των (διασημότερων) 16 Horsepower. Η φωνή ιδιαίτερη, τα αισθήματα βαθιά και όργανα όπως το μαντολίνο, το τσέλο και η βιόλα, σε οδηγούν σε ένα σύμπαν μυστικιστικό. Οι στίχοι είναι εμποτισμένοι με χριστιανικές αναφορές αλλά η ιδιαιτερότητα του ήχου σε προκαλεί να το αγνοήσεις και να επικεντρωθείς όχι μόνο στο πνευματικό μαρτύριο του τραγουδιστή αλλά και σε ό,τι υποσυνείδητο αναμοχλεύει η μουσική του. Το καλλιτεχνικό αυτό εγχείρημα έχει οδηγήσει σε 5 δισκογραφικές δουλειές - με τελευταία το άλμπουμ Mosaic, το οποίο έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές.
Κωνσταντίνα Αλεξοπούλου