ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.12.2019 | 14:50

Απροθυμία με μία γεύση αγανάκτησης

Γειά σας αγαπητοί αναγνώστες.Ονομάζομαι Παναγιώτης και είμαι 17 ετών και όπως καταλάβατε πάω 3η λυκείου.ΝΑΙ και όμως το γεγονός πως δεν έχω μείνει σε καμία χρονιά στο σχολείο δεν με κάνει και το άτομο που αγαπάει το διάβασμα ή θα δώσει το 60,70,80,90 τοις εκατό (και για να μην το παρακάνω δεν θα πω 100%) προσπάθεια για να τα βγάλει πέρα έως ότου να δημιουργήσει το μέλλον που θα ήθελε.Θα μου πείτε τώρα τι ματαιοδοξία είναι αυτή και πως αυτός είναι ο λόγος που με έχει πάρει από κάτω.Γνωρίζω πως όλοι μας είχαμε στο σχολείο ένα μάθημα που το υπεραγαπούσαμε και άλλο ένα από την εντελώς αντίθετη πλευρά.Όλο αυτό βαίνει προς ένα μονόλογο με ασυναρτησίες και οπως προείπα σε ένα συναίσθημα ματαιοδοξίας(Το λές και εμφύλιο πόλεμο προσωπικότητας με την αυτοπεποίθηση).Αλλά ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑ πια να προσπαθώ για να κάνω κάτι χρησιμο και για μένα και για την κοινωνία ως ενεργός πολίτης που έχει το δικαίωμα να ψηφίζει.Τώρα θα μου πείτε που κολλάει αυτό?Και όμως δεν είμαι ο μόνος που πιστεύει πως το σύστημα των Πανελλαδικών είναι ένα ψυχοφθόρο και συνάμα απαιτητικό στάδιο για την μετεξέλιξη του ατόμου από πλευράς εκπαίδευσης και ειδικότητας.Είναι τόσο πολλά πράγματα που διακυβέβονται και άλλα τοσα που σε κάνουν να αγχώνεσαι χωρίς σταματημό.Είναι λες και ο άνθρωπος αξιολογείται για αυτά που μπορεί να κάνει και του επισημαίνει τις αδυναμίες του. Ε ΟΧΙ το βαρέθηκα.Άραγε όλο αυτό γίνεται για να συγκαλυφθεί το γεγονός της στιγματοποίησης?[π.χ Να αυτός τέλειωσε ΤΕΙ(θεωρούνται κατώτερα) για λανθασμένο λόγο,αυτός δεν έκανε τίποτα στη ζωή του και ετσι θα καταντήσει].Μήπως άραγε υπάρχει πεπρωμένο?Μήπως ήρθε η στιγμή να αλλάξει κάτι?Ελπίζω να σας δίδαξα κάτι και ιδιαίτερα στους γονείς.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ/ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ.ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ. ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΘΕ ΓΟΝΙΟΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙ Ως ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΊΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΎ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΏΝ ΣΤΟΧΩΝ.
6
 
 
 
 
σχόλια
Φίλε Παναγιώτη.Οι Πανελλήνιες είναι ένα ελεεινό σύστημα. Δε νομίζω ότι θα διαφωνήσει κανείς, ιδιαίτερα όσοι το πέρασαν μία, δύο ή τρεις φορές.Αυτό που φρικάρει την ηλικία σας είναι η ξαφνική πειθαρχία που απαιτεί αυτό το σύστημα.Τέρμα ο εφηβικός χαβαλές. Βάζεις ένα στόχο, αφοσιώνεσαι, όλη σου η δύναμη πάει εκεί.Ακόμα και άλλοι να σου διάλεξαν στόχο όπως υπονοείς, μπορείς να τον αρνηθείς, αρκεί να βάλεις κάποιον άλλο δικό σου. Η έλλειψη στόχου είναι το πρόβλημα, όχι αν λέγεται ΤΕΙ ή Πολυτεχνείο.Απ την άλλη, οι Πανελλήνιες παίζει να είναι ο μοναδικός θεσμός που είναι ξεκάθαρος και διαφανής. Αυτή είναι η ύλη, έτσι θα γράψεις, έτσι θα μπεις.Στο φινάλε, μπες σε μια σχολή και μετά βλέπεις τι θα κάνεις. Ούτε ο πρώτος θα είσαι, ούτε ο τελευταίος που άλλαξε ειδικότητα.
Οι πανελλήνιες είναι το πιο δίκαιο πράγμα που υπάρχει σ'αυτή τη χώρα. Είναι μια εξέταση, σε μια συγκεκριμένη ύλη. Το γεγονός πως κάποιοι τις έχουν κάνει την αρχή και το τέλος του κόσμου είναι ένα άλλο θέμα. Πανελλήνιες=δικαιοσύνη. Και δεν το λέω επειδή έγραψα καλά. Ας το παραδεχτούμε όλοι μας πως είναι δίκαιες επιτέλους. Ξέρω άτομο που έδωσε 5 φορές πανελλήνιες για μία σχολή. Παρ'όλα αυτά, συμφωνεί πως είναι απόλυτα δίκαιες και πως είναι ο πιο σωστός τρόπος για την εισαγωγή στη τριτοβάθμια.Το αποτέλεσμα έχει σημασία.
Το θέμα των πανελλαδικών και συγκεκριμένα το μέλλον ενός παιδιού δεν κρίνεται από τις επιλογές του στα 17,18 ή για όσο καιρό θα τον πάρει να επιλέξει μια ειδικότητα. Το πανεπιστήμιο δεν είναι ο μόνος δρόμος για την επιτυχία, όταν διαλέξεις να κάνεις αυτό που αγαπάς τότε θα πετύχεις στην ζωή σου χωρίς να σκέφτεσαι τι λένε οι άλλοι, ακόμα και σε ΙΕΚ να πας αν είσαι καλός σε αυτό και θα γίνεις επειδή το αγαπάς θα έχεις επιτυχία και μέλλον. Πέρα απ αυτά κάνεις δεν μπορεί να επιλέξει σε αυτή την ηλικία τι πραγματικά θέλει να κάνει στην ζωή του αυτό μπορεί να προκύψει και στα 30