Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα

Ενδιαφέρουσες προτάσεις που δεν θα σας κοστίσουν

Η Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων στην Τεχνόπολη

Η Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων ξεκινάει τη φθινοπωρινή της περιπλάνηση με μία συναυλία στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου στις 20:30, όπου το κοινό θα απολαύσει κυρίως έργα σπουδαίων συνθετών που έχουν γραφτεί για έγχορδα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα.

 

Η Συμφωνική Ορχήστρα θα παρουσιάσει τη Serenata για έγχορδα του Antonin Dvorak, 2 Μελωδίες op. 53 του Edward Grieg, καθώς και ένα Andante για έγχορδα του Κωνσταντίνου Γρηγορίου. Η συναυλία θα ολοκληρωθεί με δύο έργα για φαγκότο και έγχορδα, την Romanza του Edward Elgar και το Andante Ε Rondo Ungarese του C. M. Weber με σολίστ τον Κορυφαίο Α' φαγκοτίστα της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Φαρούγγια.


Info

Τεχνόπολη, Αεριοφυλάκιο 2 (Δ4)

Πειραιώς 100, 210 9243760

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, 20:30

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Three Identical Strangers στο Exile Room

Το πιο επιτυχημένο εισπρακτικά ντοκιμαντέρ της χρονιάς, το «Three Identical Strangers» του Βρετανού Tim Wardle, σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν προβολών του Exile Room, την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου στις 21:00.


Το 1980, έπειτα από μια σειρά συμπτώσεων, δύο παντελώς άγνωστοι μεταξύ τους 19χρονοι άνδρες έκαναν τη σοκαριστική ανακάλυψη ότι είναι πανομοιότυπα δίδυμα αδέλφια που χωρίστηκαν στη γέννα, και στη συνέχεια υιοθετήθηκαν και μεγάλωσαν σε διαφορετικές οικογένειες.


Η απίθανη ιστορία τους δεν σταματά όμως εδώ: Όταν η είδηση δημοσιεύτηκε στη New York Post, ένας ακόμα νεαρός άνδρας τους προσέγγισε όταν διαπίστωσε ότι επρόκειτο για τον τρίτο πανομοιότυπο αδελφό, ο οποίος επίσης είχε υιοθετηθεί από άλλη οικογένεια! Έπειτα από μια θριαμβευτική επανένωση που απασχόλησε τα διεθνή μέσα, τα τρία αδέλφια έγιναν διάσημα, φτάνοντας να εμφανιστούν ακόμα και σε ταινία της Madonna.


Μόνο που η ανακάλυψή τους έθεσε σε κίνηση μια σειρά γεγονότων που, δεκαετίες αργότερα, θα ξεσκέπαζε το ανατριχιαστικό μυστικό πίσω από τον χωρισμό τους, με απρόβλεπτες συνέπειες.


Ακολουθώντας τις αποφασισμένες προσπάθειες των αδελφών να αποκαλύψουν όλη την αλήθεια πίσω από την τραγική τους ιστορία, το «Three Identical Strangers» παντρεύει ένα συναρπαστικό συνωμοσιολογικό θρίλερ και ένα συγκινητικό οικογενειακό δράμα σε μια καθηλωτική κινηματογραφική εμπειρία.


Info

Three Identical Strangers

Exile Room

Αθηνάς 12 (3ος όροφος), Μοναστηράκι, 210 3223395

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, 21:00

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς ανοίγοντας το Εργαστήριο Συντήρησης των συλλογών της στο κοινό, στο νέο της κτίριο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 θα πραγματοποιηθούν 4 ξεναγήσεις, υπό την καθοδήγηση των συντηρητών της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Κάθε μία από αυτές θα διαρκεί 30 λεπτά. Οι ώρες έναρξης των ξεναγήσεων είναι: 11:00, 11:30, 12:00 και 12:30.


Οι συντηρητές θα μυήσουν τους επισκέπτες στον κόσμο της συντήρησης βιβλίου μέσα από 3 σταθμούς. Στον 1ο σταθμό, το μικροσκόπιο, οι επισκέπτες θα παρατηρήσουν πώς φαίνεται μια ίνα χαρτιού σε μεγέθυνση. Στο 2ο σταθμό, τη φωτεινή τράπεζα εργασίας, θα ανακαλύψουν πώς συντηρείται ένα χαρτί που έχει σκιστεί. Στον 3ο σταθμό θα δημιουργήσουν και θα πάρουν μαζί τους έναν μοναδικό σελιδοδείκτη, χρησιμοποιώντας διακοσμητικές σφραγίδες.


Info

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Τόπος συνάντησης: Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018. Ώρες: 11:00, 11:30, 12:00, 12:30

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οδηγός Σινεμά