Tα καλυτερότερα cookies τα κάνω εγώ

Tα καλυτερότερα cookies τα κάνω εγώ Facebook Twitter
1
Tα καλυτερότερα cookies τα κάνω εγώ Facebook Twitter

Από το σάιτ του περιοδικού ΓΚΡΕΚΑ (Κείμενο : Gelly K. Rais, Φωτογραφίες : Gertrude Gary Milk)

Θυμάστε μια διαφήμιση, προ αμνημονεύτων, με πρωταγωνίστρια μια «νέα νοικοκυρά» που προσπαθώντας να εντυπωσιάσει την πεθερά της, σέρβιρε έτοιμη πανακότα και εκείνη ξεγελασμένη την ρωτούσε » Ιταλίδα μαμά; Ιταλίδα γιαγιά;».

 

Όσο η επίδοξη νύφη είχε σχέση με την Ιταλία, άλλο τόσο έχω κι εγώ με την Αμερική και τον Καναδά. Μεγαλώνοντας με τη βέρα-ως-το-κόκκαλο ελληνίδα γιαγιά μου δεν γεύτηκα ξενικά εδέσματα. Όμως σαν γνήσια ξενομανής ελληνίς έφηβη τα είδα όλα να παρελαύνουν σε οθόνες πολλάκις και-αν μη τι άλλο- τα λιμπίστηκα. Ομολογώ σήμερα και δίχως φόβο ή πάθος πως ραβανί δεν ξέρω να κάνω αλλά στα cookies είμαι “μανούλα”.

 

Tα καλυτερότερα cookies τα κάνω εγώ Facebook Twitter

 

Υλικά :

 

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γρ. βούτυρο

180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

180 γρ. καστανή ζάχαρη

250 γρ. μαύρη σοκολάτα (κουβερτούρα)

250 γρ. λευκή σοκολάτα (κουβερτούρα)

2 αυγά

7 κουταλάκια της σούπας σοκολάτα σε σκόνη Cadburry

1 στικ βανίλιας

3 γρ. μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι της σούπας αλάτι

1 κουταλάκι της σούπας baking powder

 

Eκτέλεση :

 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C και απλώνετε ένα αντικολλητικό χαρτί επάνω σε ένα ταψί.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με μίξερ το βούτυρο για 10 λεπτά μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέστε τη ζάχαρη (και την κρυσταλλική και την καστανή) και συνεχίζετε να χτυπάτε για άλλα 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά και χτυπάτε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

 

Σε ένα ξεχωριστό μπολ αναμιγνύετε τη σοκολάτα σε σκόνη,το αλάτι και τη βανίλια.

Βάζετε το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα και προσθέτετε σιγά-σιγά το μείγμα με τη σοκολάτα σε σκόνη στο μείγμα με το βούτυρο.

Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το baking και προσθέτετε και αυτό το μείγμα στο μίξερ διατηρώντας πάντα τη μεσαία ταχύτητα.

 

Παράλληλα τεμαχίζετε τις σοκολάτες σε μικρά κομματάκια και τα προσθέτετε στο υπόλοιπο μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

Με ένα κουτάλι παίρνετε κουταλιές από το μείγμα και τις βάζετε στη λαδόκολλα σε απόσταση περίπου 5 εκατοστών τη μια από την άλλη γιατί στη συνέχεια θα απλώσουν.

 

Ψήνετε την κάθε φουρνιά για 10 με 15 λεπτά ώστε τα cookies να είναι ακόμα μαλακά στο κέντρο όταν τα βγάζετε από το φούρνο. Τα αφήνετε για 5 λεπτά ακόμα στη λαδόκολλα αφού τα ξεφουρνίσετε και έπειτα τα μεταφέρετε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.

 

 

Tα καλυτερότερα cookies τα κάνω εγώ Facebook Twitter

 

Tα καλυτερότερα cookies τα κάνω εγώ Facebook Twitter

 

Η “μανούλα” σας συμβουλεύει να τα φάτε ζεστά και λαχαριστά! Αν δεν καταβροχθίσετε το ταψί με τη μια γεμίστε ένα βαζάκι και καλοπιάστε τη γειτόνισσα!

 

Tα καλυτερότερα cookies τα κάνω εγώ Facebook Twitter

 

Tα καλυτερότερα cookies τα κάνω εγώ Facebook Twitter

 

 

*Ακολουθήστε το ΓΚΡΕΚΑ στο Facebook >> εδώ

 

 

Γεύση
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

1 σχόλια