Τρεις μοναδικές συνταγές με ψάρια του καλοκαιριού

Τρεις μοναδικές συνταγές με ψάρια του καλοκαιριού Facebook Twitter
1

Ροφός με βλίτα, κολοκύθια και μελιτζάνες

Υλικά

½ κιλό ροφός
1 ξερό κρεμμύδι μέτριο 2 φρέσκα κρεμμύδια 5 κολοκύθια μεσαίου μεγέθους
3 τσακώνικες μελιτζάνες
½ κιλό βλίτα
2 σκελίδες σκόρδο
3 ώριμες ντομάτες
2-3 κλαδάκια άνηθος
2-3 κλαδάκια μάραθο
1 τσίλι, 50 ml ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τον ροφό. Πλένουμε τα λαχανικά και κόβουμε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες κατά μήκος και στη μέση, ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και το κρεμμυδάκι, τρίβουμε τις ντομάτες. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα και το τσίλι. Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε για 5'. Σε ένα ταψί τοποθετούμε το ψάρι, αφού το έχουμε αλατοπιπερώσει, με τη σάλτσα, τις μελιτζάνες και τα βλίτα και μαγειρεύουμε σε φούρνο στους 200 °C Κελσίου για 20'. Προσθέτουμε τα κολοκύθια και μαγειρεύουμε για ακόμα 15'. Στο τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά και διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε 5' και σερβίρουμε.   

=====

Γοβιοί μπιάνκο (αχνιστοί, με σκόρδο και άσπρο πιπέρι)

Υλικά

1 κιλό γοβιοί
6 σκελίδες σκόρδο
κομμένο λεπτές φέτες
2 μέτριες πατάτες
κομμένες στα 6
50 ml ελαιόλαδο
πιπέρι άσπρο , αλάτι,
1 λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τους γοβιούς και τους αλατίζουμε σε ένα σουρωτήρι. Σε μια βαριά ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά μαραίνουμε το σκόρδο, βάζουμε τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και ένα ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Προωθούμε τους γοβιούς και μαγειρεύουμε για ακόμα 15 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά, με το καπάκι ανοιχτό. Λίγο πριν τους τραβήξουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι και κουνάμε την κατσαρόλα ελαφρά, να δέσει η σάλτσα μας. Βουτάμε ψωμί άφοβα.

=====

Κολιοί στην κατσαρόλα

Υλικά

1½ κιλό κολιοί
5 σκελίδες σκόρδο
σε φέτες
½ κιλό κολοκυθοκορφάδες (όχι ανθοί, αλλά κορφάδες, δηλαδή τα τρυφερά φύλλα που κορφολογούνε για να δυναμώσει η κολοκυθιά)
3 λεπτές φέτες σύγκλινο
2-3 κλαδάκια θυμάρι
40 ml ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
½ τσίλι με τα σπόρια

Εκτέλεση

Πλένουμε τους κολιούς και τους αλατίζουμε. Σε μια κατσαρόλα βαριά και ρηχή ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το σκόρδο και το τσίλι. Προσθέτουμε τις κορφάδες και το σύγκλινο και όλα τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε για ακόμα 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν οι κορφάδες. Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ακόμα σε μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό. Προσθέτουμε τα ψάρια και συνεχίζουμε για 15-20 λεπτά με κλειστό καπάκι. Διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή τηγανητά κολοκυθάκια και πιπεριές.

Γεύση
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ

σχόλια

1 σχόλια