Άνοιξε η πρώτη βιβλιοθήκη χωρίς ούτε ένα χάρτινο βιβλίο

Άνοιξε η πρώτη βιβλιοθήκη χωρίς ούτε ένα χάρτινο βιβλίο Facebook Twitter
0

Στο Τέξας, στο Bexar County, η δημόσια βιβλιοθήκη δεν έχει ίχνος βιβλίου.
Αντ' αυτού, η βιβλιοθήκη είναι εφοδιασμένη με iPad και iMacs.
Πρόκειται για την πρώτη ψηφιακή βιβλιοθήκη της χώρας.
Η βιβλιοθήκη ονομάζεται BiblioTech. Φιλοξενεί μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν φορητούς υπολογιστές, τάμπλετς και επιτραπέζιους υπολογιστές.
Το Associated Press επισημαίνει ότι η βιβλιοθήκη μοιάζει με ένα Apple Store.
Αυτή η βιβλιοθήκη, η οποία κόστισε 23.000.00 δολλάρια έγινε αμέσως διάσημη γιαυτό που δε διαθέτει: πραγματικά βιβλία.
Παρόλες τις αντιρρήσεις, η βιβλιοθήκη έχει προσελκύσει χιλιάδες ενδιαφερόμενους από όλο τον κόσμο κυρίως από το Χονγκ-Κονγκ, οι οποίοι μελετούν την ιδέα και την εφαρμογή της.

Η Μέρι Γκράχαμ, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Νότιας Καρολίνας υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι πρέπει να σταθούν προσεκτικά και να ρίξουν μια ματιά στη βιβλιοθήκη, πιστεύοντας ότι αυτό είναι το μέλλον.
Ενώ ψηφιακές βιβλιοθήκες διαθέτουν σχεδόν όλα τα πανεπιστήμια της χώρας αυτή είναι η πρώτη δημόσια ψηφιακή βιβλιοθήκη, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η American Library Association.
Πάντως παρόμοιες κινήσεις στην Καλιφόρνια και την Αριζόνα, δε σημείωσαν επιτυχία, καθώς οι επισκέπτες προτιμούσαν τα «αληθινά βιβλία» από τα ψηφιακά. Η BiblioTech βρίσκεται σε μια από τις οικονομικά υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης, στο South Side, εκεί που οι κάτοικοι δεν έχουν εύκολα οικονομική πρόσβαση στα προϊόντα της Apple.
Οι περισσότερες οικογένειες στην περιοχή εξακολουθούν να μην διαθέτουν Wi - Fi . Η βιβλιοθήκη έχει ξεπεράσει τους 100.000 επισκέπτες κατά κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους λειτουργίας της.
Οι εργαζόμενοι στην ψηφιακή βιβλιοθήκη υποστηρίζουν ότι έχουν γλυτώσει από το τεράστιο βάρος, τον απίθανα μεγάλο χώρο και τις φθορές ή τις καταστροφές που προκαλούσαν οι αναγνώστες στα βιβλία.

*****

Βιβλίο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Romantasy: Το σύγχρονο εκδοτικό φαινόμενο που σπάει ταμεία και κατακτά τους νεαρούς αναγνώστες

Βιβλίο / Romantasy: Έρωτες, δράκοι και επική δράση στη νέα υβριδική λογοτεχνία της γενιάς του ΤιkTok

Συνδυάζοντας έρωτα, δράκους και επικές περιπέτειες, το υβριδικό αυτό είδος σημειώνει εντυπωσιακές πωλήσεις παγκοσμίως, μετατρέπει συγγραφείς όπως η Ρεμπέκα Γιάρος και η Σάρα Τζ. Μάας σε σταρ της γενιάς του TikTok
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
ΕΠΕΞ 22η ΔΕΒΘ: Εμφανώς βελτιωμένη, σε τροχιά σύνδεσης με τις νέες τάσεις αλλά χωρίς συγγραφείς-σταρ

Βιβλίο / ΔΕΒΘ: Εμφανώς βελτιωμένη, αλλά χωρίς συγγραφείς-σταρ

Απολογισμός της 22ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 10 Μαΐου και διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά από το ΕΛΙΒΙΠ. Ποιες σημαντικές καινοτομίες υπήρξαν και τι μένει να γίνει ακόμα;
ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ
Η συγγραφέας πίσω από τα «Μπούτια και Διανόηση»

Βιβλία και Συγγραφείς / Η συγγραφέας πίσω από τo «Μπούτια και Διανόηση»

Η πιο αναγνωρίσιμη βιβλιοφιλική φωνή του ελληνικού Instagram, η Ματίνα Αποστόλου, γνωστή από τον λογαριασμό της «Intellectual Thighs», μιλά για την αγάπη της για τα βιβλία αλλά και για το νέο της μυθιστόρημα, «Ρίζες».
M. HULOT
«Παύλος Σιδηρόπουλος - Εν Κατακλείδι», ένα graphic novel για τη ζωή του πρόωρα χαμένου δημιουργού

Βιβλίο / Παύλος Σιδηρόπουλος: Ένα graphic novel για τη ζωή του «πρίγκιπα της ροκ»

Ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου και ο Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης, που εργάστηκαν στο σενάριο και στο σχέδιο του «Παύλος Σιδηρόπουλος - Εν Κατακλείδι», εξηγούν πώς προσέγγισαν τη ζωή και την καλλιτεχνική πορεία αυτής της σύνθετης προσωπικότητας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ευτυχώς για μας, η Τζένη Μαστοράκη αγαπούσε από μικρή τις ιστορίες που τη φόβιζαν/ «Κι όλα τα κακά σκορπά…»: Ένα ξεχασμένο, αριστουργηματικό πεζό της Τζένης Μαστοράκη

Βιβλίο / Ένα ξεχασμένο, αριστουργηματικό πεζό της Τζένης Μαστοράκη κυκλοφορεί ξανά

Ένα σπουδαίο, αλλά σχετικά άγνωστο έργο της κορυφαίας ποιήτριας και μεταφράστριας κυκλοφορεί για πρώτη φορά σε αυτόνομη έκδοση από την Άγρα, δύο χρόνια μετά τον θάνατό της.
ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ
Titus Milech: «Όταν κατάλαβα, μου ήταν αδύνατο να συνεχίσω να μιλάω Γερμανικά»

Titus Milech / O Γερμανός ψυχίατρος που νιώθει βαθιά απαξίωση για τη χώρα του

Ο Titus Milech μιλάει για τη βαθιά απαξίωση που νιώθει για τη χώρα στην οποία γεννήθηκε λόγω των εγκλημάτων του ναζισμού και εξηγεί γιατί του είναι αδύνατον ακόμα και να χρησιμοποιεί τη μητρική του γλώσσα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Άλμπερτ Σπέερ, «ο ανεκπλήρωτος έρωτας του Φύρερ»

Βιβλίο / Άλμπερτ Σπέερ, «ο ανεκπλήρωτος έρωτας του Φύρερ»

Ένα νέο βιβλίο εξερευνά την γοητεία που ασκούσε στον Χίτλερ ο αγαπημένος του αρχιτέκτονας και τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος ο Σπέερ «ξέπλυνε» τη συμμετοχή του στον όλεθρο και εμφανίστηκε ως «ο καλός Ναζί»
THE LIFO TEAM
Ερίκ Βιγιάρ: Ο συγγραφέας που μίλησε τη γλώσσα των φτωχών και των κατατρεγμένων

Βιβλίο / Ερίκ Βιγιάρ: Ο συγγραφέας που μίλησε τη γλώσσα των φτωχών και των κατατρεγμένων

Το νέο βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα που κυκλοφορεί στα ελληνικά, «Οι ορφανοί - Μια ιστορία του Μπίλι δε Κιντ», επιβεβαιώνει τον λόγο που το ελληνικό αναγνωστικό κοινό τον προτιμά: αφηγείται πραγματικά γεγονότα με την ευαισθησία του λογοτέχνη και δεν φοβάται να προασπιστεί με τις λέξεις του τους αφανείς και τους ανυπεράσπιστους.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
Όταν η αγάπη δεν έχει γλώσσα

Φωτογραφία / Father and Son: Φωτογραφίζοντας μια σιωπηλή σχέση

Στο φωτογραφικό πρότζεκτ «Father and Son» του Βάλερι Ποστάροβ, μια απλή χειρονομία, το κράτημα του χεριού, μετατρέπεται σε πράξη επανασύνδεσης, φωτίζοντας τη σιωπηλή, συχνά ανείπωτη σχέση ανάμεσα σε πατέρες και γιους μέσα από διαφορετικές κουλτούρες και γενιές.
M. HULOT