34 non fiction βιβλία που αξίζει να διαβάσετε

34 Non Fiction Βιβλία Facebook Twitter
0

Jeff Bezos

Πάθος για καινοτομία

Μτφρ.: Γιώργος Μαραγκός

Σελ.: 376

Εκδόσεις Ψυχογιός 

Με αυτήν τη συλλογή κειμένων του Τζεφ Μπέζος θα αποκτήσετε πρόσβαση στα κλειδιά της επιτυχίας του. Καλύπτοντας θέματα, από την πολιτική, την καινοτομία και την εμμονή στην πελατοκεντρική προσέγγιση έως την κλιματική αλλαγή και το Διάστημα, αυτό το βιβλίο προσφέρει την ευκαιρία να μάθουμε πώς ο Μπέζος αντιλαμβάνεται τον κόσμο και το μελλον του.

Σάντρα Λόρενς

Η Ιστορία με μια ματιά

Μτφρ.: Κωνσταντίνα Γεωργούλια, Ειρήνη Παϊδούση

Σελ.: 176

Εκδόσεις Ψυχογιός 

Το βιβλίο συγκεντρώνει όλες τις καθοριστικές στιγμές της παγκόσμιας νεότερης και σύγχρονης ιστορίας σε έναν περιεκτικό τόμο. Σε κάθε σελίδα εξηγείται ένα ορόσημο μέσα από συνοπτικά κείμενα και εύληπτα σχεδιαγράμματα και γραφήματα, σαν ένα διακριτικό «σκονάκι». Μια συλλογή μαθημάτων που με τη βοήθεια πρωτότυπων γραφημάτων κάνει την Ιστορία ελκυστική και κατανοητή σε όλους.

John Lamberton Harper

Ο Ψυχρός Πόλεμος

Μτφρ.: Κώστας Σκορδύλης

Σελ.: 447

Εκδόσεις Gutenberg

Ο συγγραφέας διηγείται την ιστορία του Ψυχρού Πολέμου με σαφήνεια, διαύγεια, αυστηρή επιχειρηματολογία, συναρπαστική αφήγηση και μια ερμηνευτική προσέγγιση που ισορροπεί παραδειγματικά μεταξύ εικασίας και αποδεικτικού υλικού, εξηγητικού σχήματος και πραγματικότητας, απρόβλεπτων συγκυριών και μη προκαθορισμένων επιλογών. Ένα βιβλίο ευανάγνωστο και ταυτόχρονα βαθυστόχαστο και εμπεριστατωμένο.


Γιάννης Ανδριανάτος

Δείπνο Αντιβαρύτητας

Σελ.: 165

Eκδόσεις Gutenberg

Το βιβλίο είναι μια σύμπλευση ποίησης και φιλοσοφίας με κείμενα, από μικρά αποφθεγματικά έως μεγαλύτερου μεγέθους, που αγγίζουν θέματα φιλοσοφικά, υπαρξιακά, κοινωνικά, ερωτικά, πολιτικά, μεταφυσικά, ενώ καταλήγει σε μικρά σατυρικά στιγμιότυπα από τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821.

Κυριάκος Μαργαρίτης

Εννέα

Σελ.: 464

Eκδόσεις Ίκαρος

Από τις 10 Μαΐου 1956 μέχρι τις 14 Μαρτίου 1957, η Βρετανική Αποικιακή Διοίκηση Κύπρου εκτέλεσε εννέα μέλη της Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών. Στο ημερολόγιο του δημίου καταγράφεται ο χρόνος εκτέλεσης οκτώ αγωνιστών: εξήντα οκτώ δευτερόλεπτα. Τόσο διαρκεί το μυθιστόρημα, με την προσθήκη του ένατου νεκρού, του Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Με την ανάσα του, το ημερολόγιο εισχωρεί στην αιωνιότητα. 

Λέλη Μπέη

Τα κτήματα των κίτρινων ρόδων

Σελ.: 48

Eκδόσεις Ίκαρος

Θραύσματα μνήμης συναρμολογούν και συνθέτουν την ερμηνεία ενός προσωπικού κόσμου ορατού και ενός άλλου πιο πολύπλοκου που χάνεται στα νερά του παρελθόντος. Από την Ινδία, την Αίγυπτο στη θάλασσα του Λάπτεφ και από τη Βαλτική στον Κόλπο του Ομάν και την Παλαιστίνη, αυτοί είναι οι τόποι αναφοράς στα ποιητικά κεφάλαια μιας υπαρξιακής αναζήτησης με κύριο συστατικό τον χρόνο.


Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης

Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή

Σελ.: 80

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Ένα graphic novel που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9+ αλλά και ενήλικες και μιλάει για το πάθος του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή για τα μαθηματικά, τη φιλία του με τον Αϊνστάιν και τη σχέση του με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τη συνεισφορά του στην επιστήμη και στα γράμματα, αλλά και την ανεξάντλητη αγάπη του για την Ελλάδα.

Dehora Feldman

Unorthodox

Μτφρ.: Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος 

Σελ.: 368

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Η αληθινή ιστορία της συγγραφέως που, παγιδευμένη σε έναν σεξουαλικά και συναισθηματικά δυσλειτουργικό γάμο από προξενιό, θα βιώσει τη σύγκρουση ανάμεσα στις επιθυμίες της και τις ευθύνες της απέναντι στην κοινότητά της. Η σύγκρουση θα κορυφωθεί όταν θα γεννήσει τον γιο της και θα συνειδητοποιήσει ότι οφείλει να χαράξει έναν άλλο δρόμο προς την ελευθερία και την ευτυχία.

Κωνσταντίνος Φίλης

Διεκδικητικός Πατριωτισμός

Σελ.: 272

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Μια μοναδική, διαχρονική επισκόπηση της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, γραμμένη για κάθε αναγνώστη που θέλει να ξέρει τι γίνεται, τι δεν γίνεται και τι είναι πραγματικά εφικτό στον τομέα αυτό. Με τη συνεργασία του Μάκη Προβατά.

Αθανάσιος Πλατιάς - Κωνσταντίνος Κολιόπουλος

Η τέχνη της στρατηγικής 

Σελ.: 384

Εκδόσεις Δίαυλος

Πενήντα κανόνες στρατηγικής με παραδείγματα που δεν προέρχονται αποκλειστικά από τον κόσμο του πολέμου, της διπλωματίας και γενικότερα της διεθνούς πολιτικής αλλά και από τον χώρο της εσωτερικής πολιτικής σκηνής, των επιχειρήσεων, του αθλητισμού και της καθημερινής  ζωής.

34 Non Fiction Βιβλία Facebook Twitter

Γρηγόρης Βασλαματζής

Ζωντάνια και ονειροπόληση

Σελ.: 166

Εκδόσεις Αρμός

Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας στρέφει την προσοχή του αναγνώστη σε έννοιες και αναλυτικά βιώματα, όπως η ζωντάνια και η  ονειροπόληση. Και οι δύο αφορούν τη συναισθηματική σύνδεση ανάμεσα στα υποκείμενα της ανάλυσης και την από κοινού αναζήτηση του νοήματος. 

Άννα Καραμάνου

Η ειρηνική εξέγερση των θηλυκών SAPIENS

Σελ.: 450

Εκδόσεις Αρμός

Ένα συναρπαστικό ιστορικό ταξίδι με αφετηρία την Επανάσταση του 1821 και τερματικό σταθμό την πανδημία και το κίνημα MeToo 2021. Μια βασική ιστορική και πολιτική γνώση για τα 200 χρόνια του νεοελληνικού έθνους-κράτους, που κάθε Έλληνας και Ελληνίδα χρειάζεται να κατέχει.

Annie Ernaux

Τα χρόνια

Μτφρ.: Ρίτα Κολαΐτη

Σελ.: 372

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Η Annie Ernaux μας συμπαρασύρει σε μια περιδιάβαση στη ζωή της, από τα πρώτα χρόνια μετά τον Πόλεμο μέχρι και σήμερα. Βιβλία, τραγούδια, ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαφημίσεις και πρωτοσέλιδα δεκαετιών, σε αντίστιξη με προσωπικές συγκρούσεις και σημειώσεις. Ένα νέο είδος αυτοβιογραφίας ξεπροβάλλει, υποκειμενικό και απρόσωπο, ιδιωτικό και συλλογικό ταυτόχρονα.

Κatie Mack

Το Τέλος των Πάντων (…σύμφωνα με την αστροφυσική)

Μτφρ.: Ανδρέας Μιχαηλίδης

Σελ.: 272

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Γνωρίζουμε πως το σύμπαν από κάπου άρχισε. Με τη Μεγάλη Έκρηξη πέρασε από μια κατάσταση αδιανόητης πυκνότητας στη μορφή της κοσμικής πύρινης σφαίρας, σκορπώντας τους πρώτους σπόρους για τα πάντα. Τι θα συμβεί όμως στο τέλος αυτής της ιστορίας; Και τι σημαίνει αυτό για μας τώρα;  

Kate Kirkpatrick

Πώς η Σιμόν έγινε η Μποβουάρ

Μτφρ.: Στέλλα Κάσδαγλη

Σελ.: 504

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Η Σιµόν ντε Μποβουάρ θεωρείται µία από τις πιο επιδραστικές διανοούμενες του εικοστού αιώνα. Αυτή η πρωτοποριακή βιογραφία αντλεί υλικό από αδημοσίευτες πηγές για να αφηγηθεί τη συναρπαστική ιστορία τού πώς η Σιµόν έγινε η Μποβουάρ, η γυναίκα που ακόμα και σήμερα προκαλεί και µας εμπνέει.

Erik Larson

Οι μέρες που έχτισαν την Ιστορία

Μτφρ.: Αλέκος Αντωνίου

Σελ.: 776

Εκδόσεις Διόπτρα

Αντλώντας υλικό από ημερολόγια, αρχεία και έγγραφα των μυστικών υπηρεσιών  ο Larson μας οδηγεί από τους βομβαρδισμένους δρόμους του Λονδίνου στην πρωθυπουργική κατοικία και στο καταφύγιο του Τσόρτσιλ στην ύπαιθρο, στις προσωπικές του στιγμές με την οικογένειά του και στις συζητήσεις με τους πιο έμπιστους συμβούλους του, συνθέτοντας με μοναδική ζωντάνια το πορτρέτο ενός αληθινού ηγέτη που κατάφερε να κρατήσει ενωμένο έναν λαό.

Kasey Edwards Dr. Christopher Scanlon

Μεγαλώνοντας κορίτσια που αγαπούν τον εαυτό τους

Μτφρ.: Χριστίνα Παναγιώτου

Σελ.: 368

Εκδόσεις Διόπτρα

Αυτό το βιβλίο είναι για γονείς με κορίτσια των οποίων η ηλικία κυμαίνεται από τη νηπιακή μέχρι την προεφηβεία. Αφορά το πώς να βγάλετε άκρη με τις σύγχρονες συμβουλές για την ανατροφή των κοριτσιών, βοηθώντας σας να αναπτύξετε μια προσέγγιση λειτουργική, που να ταιριάζει με τις δικές σας αξίες και τις κόρες σας.

Rowan Hooper

Πώς να ξοδέψεις ένα τρισεκατομμύριο δολάρια

Μτφρ.: Χρήστος Λιθαρής

Σελ.: 448

Εκδόσεις Διόπτρα

Το Πώς να ξοδέψεις 1 τρισεκατομμύριο δολάρια είναι το απόλυτο πείραμα σκέψης, αλλά ταυτόχρονα και ένα κάλεσμα να αναλάβουμε δράση: αυτά είναι τα πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε, αν θέταμε το μυαλό και τα χρήματά μας στην υπηρεσία ενός τέτοιου σκοπού. Ένα βιβλίο που θα σου αλλάξει τον τρόπο σκέψης. 

Shannon Lee

Γίνε σαν το νερό, φίλε μου

Mτφρ.: Γιώργος Μπαρουξής

Σελ.: 272

Εκδόσεις Κάκτος

H συγγραφέας αποκαλύπτει άγνωστες μέχρι σήμερα ιστορίες από τη ζωή του πατέρα της, μαζί με τις ιδέες που αποτελούν τον πυρήνα των διδασκαλιών του. Κάθε κεφάλαιο αναπτύσσει ένα μάθημα, το οποίο, στηριγμένο στη φιλοσοφία του και στο απόφθεγμά του «γίνε σαν το νερό», αποκαλύπτει ένα μονοπάτι προς έναν φωτισμένο τρόπο ζωής.

Ουίλιαμ Λάιθ

Το τέχνασμα

Μτφρ.: Βίκυ Δέμου

Σελ.: 320

Εκδόσεις Κάκτος

Μερικοί άνθρωποι μπορούν να κάνουν λεφτά, μερικοί όχι. Αυτό είναι μια σκέψη που κάνει τον Ουίλιαμ Λάιθ να ξυπνά με κρύο ιδρώτα. Σε τελική ανάλυση, το χρήμα δεν είναι πραγματικό, εμείς το δημιουργήσαμε. Όμως ο πόθος γι’ αυτό μας σκοτώνει. Αυτό είναι το δίλημμα που ωθεί τον Λάιθ σε μια παράξενη, ηθικά αμφίβολη, εξερεύνηση του κόσμου των μεγιστάνων. 

34 Non Fiction Βιβλία Facebook Twitter

Στιβ Άντερσον

Οι επιστολές του Τζεφ Μπέζος

Mτφρ.: Χρήστος Μπαρουξής

Σελ.: 264

Εκδόσεις Κάκτος

Για πρώτη φορά, οι Επιστολές του Τζεφ Μπέζος σάς δίνουν πρόσβαση στα βασικά μαθήματα, στη νοοτροπία, στις αρχές και στα βήματα που συνεχίζει να χρησιμοποιεί για να φτάσει την Amazon στην κορυφή. Ο Άντερσον δείχνει σε επιχειρηματίες, στελέχη και ηγέτες πώς να εφαρμόσουν τις ίδιες πρακτικές και να κάνουν την επιχείρησή τους πιο αποδοτική, παραγωγική και επιτυχημένη.

Στέλιος Β. Σκοπελίτης 

Νεοκλασικά της Αθήνας και του Πειραιά

Σελ.: 408 

Εκδόσεις Αίολος

Το βραβευμένο λεύκωμα του φωτογράφου Στέλιου Β. Σκοπελίτη (βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 1976) που αποτυπώνει μοναδικά τη νεοκλασική κληρονομιά της Αθήνας και του Πειραιά, σε νέα έκδοση.

Φώτης Δρακόπουλος

1% Καλύτερη ζωή / Γιατί δεν ζεις τη ζωή που θέλεις  

Σελ.: 230

Εκδόσεις Έσοπτρον

Ένα βιβλίο που θα μας βοηθήσει να χτίσουμε τη σημαντικότερη σχέση της ζωής μας: τη σχέση με τον εαυτό μας. Σκοπός του είναι να ταρακουνήσει τον αναγνώστη και να του πει ότι πρέπει να ασχοληθεί με την γνώση του εαυτού του.

Ben Macintyre

Πράκτορας Σόνυα

Μτφρ.: Γ.Ι. Μπαμπασάκης

Σελ.: 568

Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Την έλεγαν Ούρσουλα. Αλλά και Σόνυα και Ρουθ. Έδρασε τον εικοστό αιώνα και διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στον ρου της Ιστορίας, αν και ελάχιστοι το γνώριζαν μέχρι πρόσφατα. Έζησε όχι μία αλλά τρεις ζωές: της νοικοκυράς, της κατασκόπου, της μυθιστοριογράφου. Μεγάλωσε τρία παιδιά, όλα από διαφορετικό πατέρα. Οι πάντες ξέραμε τη Μάτα Χάρι. Πλέον θα μιλάμε για τη Σόνυα. 

Σέρι Μπέρμαν

Η πολιτική εξέλιξη της νεότερης Ευρώπης

Μτφρ.: Μιχάλης Λαλιώτης

Σελ.: 763

Εκδόσεις Δώμα

Από τους αγγλικούς εμφύλιους πολέμους και τη Γαλλική Επανάσταση έως τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το βιβλίο φτάνει μέχρι την πτώση των δικτατοριών της νότιας Ευρώπης και των καθεστώτων του υπαρκτού σοσιαλισμού, προσφέροντας όχι μόνο ένα εντυπωσιακό πανόραμα της πολιτικής ιστορίας της νεότερης Ευρώπης αλλά και μια διεισδυτική ερμηνεία του αντιδημοκρατικού ρεύματος που αναπτύσσεται σήμερα.

Robert C. Allen

H Βιομηχανική Επανάσταση

Μτφρ.: Ανδρέας Κακριδής Άγγελος Φιλιππάτος

Σελ.: 232

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

Ένα βιβλίο που συμπυκνώνει τη σύγχρονη επιστημονική συζήτηση για ένα από τα πιο κομβικά ζητήματα της παγκόσμιας ιστορίας, τη Βιομηχανική Επανάσταση. Η έκδοση συμπληρώνεται από επίμετρο του Ανδρέα Κακριδή, που επιδιώκει να τοποθετήσει την ελληνική εκβιομηχάνιση στον ίδιο ιστορικό καμβά.

Συλλογικό (επιμ. Παναγιώτης Σουλτάνης)

Ένα αλλόκοτο θηρίο 

Μτφρ.: Πέτρος Παρθένης

Σελ.: 192

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

Το βιβλίο αυτό ανοίγει έναν εποικοδομητικό και γόνιμο διάλογο με τον αναγνώστη γύρω από τον σκληρό κόσμο των δανείων, των τόκων, των δανειστών και των οφειλετών, συμβάλλοντας στην κατανόηση της καθημερινής ζωής στην ελληνορωμαϊκή αρχαιότητα. Περιλαμβάνει μεταφρασμένα έργα ή αποσπάσματα αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων συγγραφέων έως τον Βασίλειο Καισαρείας και την κλασική χριστιανική γραμματεία.

Μαρία Πολύζου

Μην τα παρατάς

Σελ.: 408

Εκδόσεις Key Books

Η ιστορία της Μαρίας Πολύζου, μιας γυναίκας που δεν τα παράτησε ποτέ, θα σας εμπνεύσει να ζείτε με πάθος, να αντιμετωπίζετε με θάρρος κάθε δυσκολία, να ονειρεύεστε το ακατόρθωτο και να μην τα παρατάτε ποτέ.

Κωνσταντίνος Καρνάζης

Η χαρά του δρομέα

Σελ.: 296

Εκδόσεις Key Books

Για τον Κωνσταντίνο Καρνάζη δεν έχει σημασία τι πέτυχες χθες αλλά η ιστορία που γράφεις καθημερινά, με κάθε σου βήμα. Η Χαρά του δρομέα είναι μια περιπέτεια γεμάτη ενδορφίνες και ταυτόχρονα μια ερωτική επιστολή στο άθλημα από έναν από τους πιο ξακουστούς πρεσβευτές του. Όπως δηλώνει ο ίδιος: «Οι αγώνες τελειώνουν. Το τρέξιμο είναι παντοτινό».

Νίνα Καλούτσα

Η φωνή της επιτυχίας

Σελ.: 192

Εκδόσεις Key Books

Η Φωνή της επιτυχίας, δηλαδή η φωνή που προσελκύει την προσοχή, εμπνέει εμπιστοσύνη, γοητεύει, πείθει, παρακινεί, αποτελεί σημαντικό εφόδιο στις διαπροσωπικές σχέσεις, στο επαγγελματικό και το προσωπικό περιβάλλον, αναδεικνύοντας την αξία του ομιλητή. Η Νίνα Καλούτσα, ειδικός φωνής και δημόσιας ομιλίας, μέσα από µια πρωτότυπη κοινωνική και ψυχολογική προσέγγιση της φωνής, αποκαλύπτει βήµα βήµα τη μέθοδό της. 

Gary Vaynerchuk

#AskGaryVee

Σελ.: 416

Εκδόσεις Key Books

O Gary Vaynerchuk, o επιδραστικός και αντισυμβατικός επιχειρηματίας, γνωστός ως Gary Vee, ξέρει πώς να επιτυγχάνει αποτελέσματα, και ταυτόχρονα να το διασκεδάζει. Το #AskGaryVee αποτελεί συλλογή των πιο χρήσιμων απαντήσεων σε ερωτήσεις που του έχει απευθύνει το κοινό της εκπομπής του. 

Χαρίκλεια Γ. Δημακοπούλου

Η Ιστορία έχει πρόσωπο

Σελ.: 384

Ίδρυμα Σύλβια Ιωάννου

Η έκδοση αποτελεί σταθμό στην προσωπογραφία αγωνιστών, πολιτικών, ιερωμένων και καθημερινών ανθρώπων. Νέα δεδομένα προκύπτουν, πρόσωπα άγνωστα στην εικονογραφία αναδύονται, εμπλουτίζοντας την τοπική ιστορία, και ο αναγνώστης μεταφέρεται στην Ελλάδα της οθωνικής περιόδου, μία εικοσαετία περίπου μετά την έναρξη του Αγώνα. Η έκδοση συμπληρώνεται με εμπεριστατωμένα εισαγωγικά σημειώματα.

Zeev Sterhell

Η καταγωγή του Ισραήλ

Μτφρ.: Αθανάσιος Κ. Κατσικερός

Σελ.: 560

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

H καταγωγή του Ισραήλ επιχειρεί να ερμηνεύσει τους λόγους διαιώνισης της σύγκρουσης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, η οποία εξακολουθεί να είναι ένα από τα μεγάλα άλυτα ζητήματα τόσο για την περιοχή μας όσο και παγκοσμίως. 

Σταύρος Τσακυράκης

Η ελευθερία του λόγου στις ΗΠΑ

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

Όλα τα φιλελεύθερα και δημοκρατικά συντάγματα περιέχουν διατάξεις για την ελευθερία του λόγου και του Τύπου. Σε όλο τον κόσμο η ελευθερία της έκφρασης έχει φανατικούς υποστηρικτές και σε όλες τις φιλελεύθερες δημοκρατίες χαίρει προστασίας. Ωστόσο, πουθενά η προστασία αυτή δεν είναι τόσο ισχυρή όσο στις ΗΠΑ. Κατά συνέπεια, η αμερικανική προσέγγιση στο θέμα αυτό μας αφορά όλους.

Βιβλίο
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγνωστα αριστουργήματα και άφθονα δοκίμια

Fall Preview 2021 / Book Preview: Άγνωστα λογοτεχνικά αριστουργήματα και άφθονα δοκίμια

Σπάνια αριστουργήματα από την αμερικανική και την ισπανόφωνη λογοτεχνία, δοκίμια για τα σημεία των καιρών, ιστορικά βιβλία για τις σκοτεινές πτυχές του παγκόσμιου γίγνεσθαι, πολλή φιλοσοφία αλλά και η επιστροφή Ελλήνων συγγραφέων, όπως της Ζυράννας Ζατέλη και της Μαρίας Μήτσορα, είναι τα κεντρικά σημεία της προσεχούς εκδοτικής παραγωγής.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΙΤΗ 24/05 - ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Ο Σμηναγός Χ, ο Ωνάσης και η Ολυμπιακή

Βιβλία και Συγγραφείς / Ο πόλεμος Ωνάση, Νιάρχου και Γουλανδρή για τη δημιουργία της πρώτης αεροπορικής εταιρείας στην Ελλάδα

Ο Νίκος Μπακουνάκης συζητά με τον συγγραφέα και ερευνητή Αχιλλέα Χεκίμογλου, με αφορμή το βιβλίο του «Ο Ωνάσης και ο Σμηναγός Χ» που κυκλοφόρησε πρόσφατα.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 22/05 - ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Τι γυρεύει ο Λάκης Γαβαλάς στα παλιά του λημέρια, στον Κορυδαλλό;

The Review / Τι γυρεύει ο Λάκης Γαβαλάς στα παλιά του λημέρια, στον Κορυδαλλό;

Ο Χρήστος Παρίδης και ο δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας Γιάννης Κωνσταντινίδης συζητάνε για τη βιβλιοπαρουσίαση του αυτοβιογραφικού πονήματος «Λάκης Γαβαλάς Loaded» που έγινε στο Δημαρχείο Κορυδαλλού.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Μάριο Βάργκας Λιόσα

Το πίσω ράφι / «Το παλιοκόριτσο»: Το εξαιρετικό μυθιστόρημα του Περουβιανού Νομπελίστα Μάριο Βάργκας Λιόσα

O Μάριο Βάργκας Λιόσα αποτυπώνει την πρόσφατη ιστορία του Περού, αντιδιαστέλλοντάς την με την έκρηξη ιδεών και την επανάσταση των ηθών στη Δύση.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
 ΤΡΙΤΗ 17/05 - ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Ο Διονύσιος Σολωμός χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του

Βιβλία και Συγγραφείς / Ο Διονύσιος Σολωμός χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του

Ο Νίκος Μπακουνάκης συζητά με την ιστορικό Κωνσταντίνα Ζάνου για το πώς η γεωπολιτική αλλάζει τους ανθρώπους αλλά και τις έννοιες, όπως η πατρίδα, το έθνος, η γλώσσα και τα σύνορα.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
Νιαζί Κιζιλγιουρέκ

European LiFO / Νιαζί Κιζιλγιουρέκ: «Η Κύπρος δεν είναι ούτε ελληνική ούτε τουρκική, είναι μια ανεξάρτητη κρατική οντότητα»

Ο πρώτος Τουρκοκύπριος ευρωβουλευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας μιλά για όλα στη LiFO με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου του βιβλίου «Μια ιστορία βίας και μνησικακίας – η γένεση και η εξέλιξη της εθνοτικής διένεξης στην Κύπρο» (εκδ. Heteroτοπία).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
CHECK ΚΥΡΙΑΚΗ Η Φερνάντα Μελτσόρ, ένα βιβλίο ωμής βίας που προκαλεί ενθουσιώδεις αντιδράσεις σε όλη την υφήλιο και ένα μεθύσι στην Αθήνα

Βιβλίο / Φερνάντα Μελτσόρ: Η συγγραφέας του συγκλονιστικού βιβλίου «Η Εποχή των Τυφώνων» μιλά στη LiFO

Μία από τις σπουδαιότερες φωνές της νέας λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας (και υποψήφια για Μπούκερ 2022) σε μια συζήτηση κάτω από την Ακρόπολη για τη βία στο Μεξικό, τις γυναικοκτονίες (χωρίς τιμωρία) και τον φόβο του διαφορετικού σε μια πουριτανική κοινωνία ακραίας φτώχειας και διαφθοράς.
M. HULOT

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ