Tι ετοιμάζει το Νational Geographic στην Κρήτη;

Tι ετοιμάζει το Νational Geographic στην Κρήτη; Facebook Twitter
3

 

Κάτοχος σειράς βραβείων και διακρίσεων ο παγκοσμίου φήμης φωτογράφος Matthieu Paley έχει ξεχωρίσει με θέματα που αφορούν γεωπολιτικά ευαίσθητες και απομονωμένες περιοχές. Μετά από δέκα χρόνια στο Χονγκ Κονγκ, έχει πια εγκατασταθεί στην Τουρκία την οποία και χρησιμοποιεί σαν ορμητήριο για τις αποστολές του σε κάθε άκρη του πλανήτη.

 

Είναι εκλεκτός συνεργάτης των περιοδικών Geo, Newsweek, Time, Discovery, Vanity Fair και Figaro, αλλά και του National Geogrpahic για λογαριασμό του οποίου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

 

Το ερχόμενο Φθινόπωρο το θρυλικό περιοδικό αναμένεται να παρουσιάσει ένα μεγάλο αφιέρωμα στην διατροφή και τη διασύνδεσή της με την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, την διαμόρφωση των πολιτισμών και τα ήθη των λαών. Το αφιέρωμα έχει ήδη καλύψει διάφορες περιοχές του πλανήτη, όπως η Μαλαισία και το Πακιστάν, και συνεχίζει με την εξερεύνηση της μεσογειακής διατροφής με πρώτη στάση στην Κρήτη.

 

Ο Matthieu Paley δηλώνει μαγεμένος από την πρώτη μέρα, εξερευνά το υπέροχο νησί, γνωρίζει Κρητικούς, δοκιμάζει παραδοσιακά φαγητά, φωτογραφίζει και αναμεταδίδει ζωντανά από το instagram του @NatGeo που αποθεώνει την Ελλάδα.

Tι ετοιμάζει το Νational Geographic στην Κρήτη; Facebook Twitter
Tι ετοιμάζει το Νational Geographic στην Κρήτη; Facebook Twitter
Το ευλογημένο τοπίο. Eλαιώνες, φυτείες φάβας και φιδωτοί δρόμοι. Είναι η πρώτη μου μέρα στην Κρήτη για να εξερευνήσω την πολύχρωμη και γευστική μεσογειακή διατροφή. Μόλις ξεκίνησε το πέμπτο μέρος της αποστολής μου για το National Geographic που αναζητά τις ρίζες της διατροφής και το πώς εξελιχθήκαμε από αυτό που τρώμε.
Tι ετοιμάζει το Νational Geographic στην Κρήτη; Facebook Twitter
Ο Παράδεισος σε μια φέτα. Η Πόπη κρατάει το χειροποίητο πρωινό της που είναι φρέσκο κατσικίσιο τυρί με μαρμελάδα από κουμκουάτ σε φρυγανιά.
Tι ετοιμάζει το Νational Geographic στην Κρήτη; Facebook Twitter
O Kώστας και ο Ρουμάνος βοηθός του κλαδεύουν ελιές. Το ελαιόλαδο είναι η βάση της μεσογειακής διατροφής.
Tι ετοιμάζει το Νational Geographic στην Κρήτη; Facebook Twitter
Τραγουδιστής και κηπουρός, ο Θωμάς μας ξεναγεί στον λαχανόκηπό του ο οποίος τον προμηθεύει με την μεγαλύτερη ποσότητα του φαγητού του. Εδώ συζητάμε για φιλοσοφία, δίπλα από τις αγκινάρες του. Λατρεύω τη δουλειά μου.
Φωτογραφία
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Susan Meiselas: Η θρυλική φωτογράφος που απαθανάτισε τη ζωή των στρίπερ στην Αμερική των '70s

Φωτογραφία / Susan Meiselas: Η θρυλική φωτογράφος που απαθανάτισε τη ζωή των στρίπερ στην Αμερική των '70s

Σήμερα, η Meiselas θεωρείται ότι άνοιξε τον δρόμο όχι μόνο για τους πολιτικά δεσμευμένους φωτογράφους που καταγράφουν προσεκτικά, προβληματίζονται και πλαισιώνουν το έργο τους, αλλά και για τους φωτογράφους που επίμονα εργάζονται σε συνεργασία με τα θέματά τους.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Απαγορεύεται η είσοδος στους γονείς»: Εφηβικά δωμάτια στις δεκαετίες του ’80 και του ΄90

Φωτογραφία / «Απαγορεύεται η είσοδος στους γονείς»: Εφηβικά δωμάτια στις δεκαετίες του ’80 και του ΄90

Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία επανεκδίδεται αυτό τον μήνα το φωτογραφικό λεύκωμα της Adrienne Salinger με πορτρέτα εφήβων στα υπνοδωμάτιά τους, σε μια εποχή πριν τα smartphones και τα social media.
THE LIFO TEAM
Nelly's: Η μεγαλύτερη αναδρομική έκθεση για τη σπουδαιότερη Ελληνίδα φωτογράφο

Φωτογραφία / Nelly's: Η κορυφαία Ελληνίδα φωτογράφος

Πεθαίνει σαν σήμερα η γυναίκα που είναι μέχρι τις μέρες μας η πιο γνωστή Ελληνίδα φωτογράφος. Ποια ήταν η Έλλη Σουγιουλτζόγλου; Και πώς έφτασε να φωτογραφίζει διάσημες χορεύτριες στην Ακρόπολη; Η Αλίκη Τσίργιαλου, υπεύθυνη των φωτογραφικών αρχείων του Μουσείου Μπενάκη μας εξηγεί.
M. HULOT
«Τράβηξα τη φωτογραφία ενώ λιμοκτονούσα κι ο ίδιος»: Η ιστορία της εικόνας-σύμβολο του λιμού στη Γάζα

Φωτογραφία / «Τράβηξα τη φωτογραφία ενώ λιμοκτονούσα κι ο ίδιος»: Η ιστορία της εικόνας-σύμβολο του λιμού στη Γάζα

Ο φωτορεπόρτερ Αχμέντ αλ-Αρίνι περιγράφει τις συνθήκες που οδήγησαν στην φωτογραφία που έχει κάνει το γύρο του κόσμου ως σύμβολο της ανθρωπιστικής καταστροφής που μαστίζει τη Λωρίδα.
THE LIFO TEAM
Spyros Rennt: «Το nightlife είναι καταφύγιο για τους queer ανθρώπους»

Φωτογραφία / Spyros Rennt: «Το nightlife είναι καταφύγιο για τους queer ανθρώπους»

Ο Αθηναίος φωτογράφος που έχει καταγράψει την ξέφρενη –αλλά και τρυφερή– νυχτερινή ζωή του Βερολίνου μπορεί να άργησε να βρει τον δρόμο του, αλλά μέσα από τη φωτογραφία νιώθει ότι τελικά η διαδρομή του απέκτησε ένα νόημα.
M. HULOT
Μια έκθεση με φωτογραφίες του Α. Εμπειρίκου που δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ πριν 

Φωτογραφία / Φωτογραφίες του Ανδρέα Εμπειρίκου παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε μια νέα έκθεση

54 φωτογραφίες από το πολύτιμο αρχείο του θα παρουσιαστούν από την Eleftheria Tseliou Gallery, στον χώρο της Τοσίτσα 3, σε μια έκθεση που επιχειρεί να αναδείξει πως υπήρξε εξίσου σημαντικός ως φωτογράφος, όσο και ως ποιητής και ψυχαναλυτής.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Ένας μύθος λέει πως αν χάσεις κάτι στην Αθήνα, θα το βρεις στον Ελαιώνα»

Βιβλίο / «Ένας μύθος λέει πως αν χάσεις κάτι στην Αθήνα, θα το βρεις στον Ελαιώνα»

Στο νέο του βιβλίο, «Lost Things Found», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Hyper Hypo, ο εικαστικός φωτογράφος Αντώνης Θεοδωρίδης εξερευνά τον μαγικό κόσμο της υπαίθριας αγοράς του Ελαιώνα.
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ
Το φωτογραφικό έργο της Ανιές Βαρντά σε μια νέα έκθεση/ Το Παρίσι της Ανιές Βαρντά έχει χιούμορ/ Η Ανιές Βαρντά εκτός από το σινεμά αγάπησε με πάθος και τη φωτογραφία/ Το ανορθόδοξο και διψασμένο για ζωή βλέμμα της Ανιές Βαρντά

Φωτογραφία / Η Ανιές Βαρντά εκτός από το σινεμά αγάπησε με πάθος και τη φωτογραφία

Μία νέα έκθεση στο Μουσείο Καρναβαλέ στο Παρίσι παρουσιάζει το ελάχιστα γνωστό φωτογραφικό έργο της σπουδαίας Γαλλίδας σκηνοθέτριας της Νουβέλ Βαγκ, αναδεικνύοντας τη λοξή και χιουμοριστική ματιά της στην πόλη του Παρισιού.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

σχόλια

3 σχόλια