Tι ετοιμάζει το Νational Geographic στην Κρήτη;

Tι ετοιμάζει το Νational Geographic στην Κρήτη; Facebook Twitter
3

 

Κάτοχος σειράς βραβείων και διακρίσεων ο παγκοσμίου φήμης φωτογράφος Matthieu Paley έχει ξεχωρίσει με θέματα που αφορούν γεωπολιτικά ευαίσθητες και απομονωμένες περιοχές. Μετά από δέκα χρόνια στο Χονγκ Κονγκ, έχει πια εγκατασταθεί στην Τουρκία την οποία και χρησιμοποιεί σαν ορμητήριο για τις αποστολές του σε κάθε άκρη του πλανήτη.

 

Είναι εκλεκτός συνεργάτης των περιοδικών Geo, Newsweek, Time, Discovery, Vanity Fair και Figaro, αλλά και του National Geogrpahic για λογαριασμό του οποίου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

 

Το ερχόμενο Φθινόπωρο το θρυλικό περιοδικό αναμένεται να παρουσιάσει ένα μεγάλο αφιέρωμα στην διατροφή και τη διασύνδεσή της με την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, την διαμόρφωση των πολιτισμών και τα ήθη των λαών. Το αφιέρωμα έχει ήδη καλύψει διάφορες περιοχές του πλανήτη, όπως η Μαλαισία και το Πακιστάν, και συνεχίζει με την εξερεύνηση της μεσογειακής διατροφής με πρώτη στάση στην Κρήτη.

 

Ο Matthieu Paley δηλώνει μαγεμένος από την πρώτη μέρα, εξερευνά το υπέροχο νησί, γνωρίζει Κρητικούς, δοκιμάζει παραδοσιακά φαγητά, φωτογραφίζει και αναμεταδίδει ζωντανά από το instagram του @NatGeo που αποθεώνει την Ελλάδα.

Tι ετοιμάζει το Νational Geographic στην Κρήτη; Facebook Twitter
Tι ετοιμάζει το Νational Geographic στην Κρήτη; Facebook Twitter
Το ευλογημένο τοπίο. Eλαιώνες, φυτείες φάβας και φιδωτοί δρόμοι. Είναι η πρώτη μου μέρα στην Κρήτη για να εξερευνήσω την πολύχρωμη και γευστική μεσογειακή διατροφή. Μόλις ξεκίνησε το πέμπτο μέρος της αποστολής μου για το National Geographic που αναζητά τις ρίζες της διατροφής και το πώς εξελιχθήκαμε από αυτό που τρώμε.
Tι ετοιμάζει το Νational Geographic στην Κρήτη; Facebook Twitter
Ο Παράδεισος σε μια φέτα. Η Πόπη κρατάει το χειροποίητο πρωινό της που είναι φρέσκο κατσικίσιο τυρί με μαρμελάδα από κουμκουάτ σε φρυγανιά.
Tι ετοιμάζει το Νational Geographic στην Κρήτη; Facebook Twitter
O Kώστας και ο Ρουμάνος βοηθός του κλαδεύουν ελιές. Το ελαιόλαδο είναι η βάση της μεσογειακής διατροφής.
Tι ετοιμάζει το Νational Geographic στην Κρήτη; Facebook Twitter
Τραγουδιστής και κηπουρός, ο Θωμάς μας ξεναγεί στον λαχανόκηπό του ο οποίος τον προμηθεύει με την μεγαλύτερη ποσότητα του φαγητού του. Εδώ συζητάμε για φιλοσοφία, δίπλα από τις αγκινάρες του. Λατρεύω τη δουλειά μου.
Φωτογραφία
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Athens Photo Festival 2026: Το σημαντικό γεγονός καλλιτεχνικής έρευνας, δημόσιας ανταλλαγής και στοχασμού στο Μπενάκη της Πειραιώς

Φωτογραφία / Athens Photo Festival 2026: Το μεγαλύτερο φωτογραφικό event της πόλης επιστρέφει

Σε μια εποχή καταιγισμού εικόνων στο διαδίκτυο, να τι προσφέρει ένα φεστιβάλ φωτογραφίας! Εκατό καλλιτέχνες από τριάντα πέντε χώρες δίνουν το «παρών» στο ετήσιο ραντεβού τους στην Αθήνα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Lifo Portraits 2026

Αφιερώματα / LifO Portraits 2026: Δείτε τις φωτογραφίες της μεγάλης έκθεσης

Με αφορμή τα 20 χρόνια της, η LiFO αποτίει φόρο τιμής στην τέχνη του πορτρέτου και καλεί 12 φωτογράφους να απαθανατίσουν με τον φακό τους 35 σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού. Το υλικό της έκθεσης που έγινε στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Ν. Φαλήρου και του αφιερωματικού τεύχους ψηφιοποιείται για τους αναγνώστες μας σήμερα.
THE LIFO TEAM
ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

LIFO Portraits / Γιάννης Οικονομίδης: «Δεν κάνω βίαιες ταινίες, απλώς μιλάω για τη βία»

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κατάφερε να μεταφέρει στο σινεμά μια αυθεντική εικόνα της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς να κρύψει τίποτα, ούτε τις βωμολοχίες, ούτε τη φτώχεια, ούτε την αγριότητα. Σήμερα το στυλ του έχει επιβληθεί, και πολλοί προσπαθούν να τον μιμηθούν.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Κάποιοι φωτογραφίζουν ακόμα την έξαψη ενός αγώνα στο γήπεδο

Φωτογραφία / Κάποιοι φωτογραφίζουν ακόμα την έξαψη ενός αγώνα στο γήπεδο

Με αφορμή το φετινό Mουντιάλ, το Athens Football Festival οργανώνει μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας του διεθνούς δικτύου Analog Football, φέρνοντας στην Αθήνα εικόνες που αποτυπώνουν την κουλτούρα του ποδοσφαίρου.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Σώματα, ήλιος και queer ευφορία στη Σούγια

Πολιτισμός / Σώματα, ήλιος και queer ευφορία στη Σούγια

Ο φωτογράφος Dani D’Ingeo κατέγραψε το Nature Loves Courage στη νότια Κρήτη: ένα queer φεστιβάλ στην ακτογραμμή της Σούγιας, με σώματα που χορεύουν στο φως, FLINTA DJs, θάλασσα, ιδρώτα, αλάτι και μια διαφορετική εκδοχή της club κουλτούρας έξω από τα σκοτεινά υπόγεια της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Η Kristina Rozhkova φωτογραφίζει μια γενιά που έφτιαξε παραμύθια για να μη φοβάται

Πολιτισμός / Η Kristina Rozhkova φωτογραφίζει μια γενιά που έφτιαξε παραμύθια για να μη φοβάται

Στο Unbewitched, η Ρωσίδα φωτογράφος Kristina Rozhkova καταγράφει νέους ανθρώπους που ζουν ανάμεσα στην πολιτική ασφυξία, την καταστολή, την εξορία και την ανάγκη να επινοήσουν άλλους κόσμους.
THE LIFO TEAM
Η Nancy Honey φωτογραφίζει τη στιγμή που ένα κορίτσι αρχίζει να κοιτάζει τον εαυτό του

Πολιτισμός / Η Nancy Honey φωτογραφίζει τη στιγμή που ένα κορίτσι αρχίζει να κοιτάζει τον εαυτό του

Με αφορμή την αναδρομική της έκθεση στο Λονδίνο, η cult φωτογράφος Nancy Honey μιλά για τη μετάβαση από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση, για το γυναικείο σώμα ως εικόνα προς κατανάλωση και για τη χαρά ως μια πολύ σοβαρή υπόθεση.
THE LIFO TEAM
Myriam Boulos: Η φωτογράφος πίσω από τις εικόνες του Harry Styles μιλά για τη Βηρυτό, το σώμα και την επιθυμία

Πολιτισμός / Myriam Boulos: Η φωτογράφος πίσω από τις εικόνες του Harry Styles μιλά για τη Βηρυτό, το σώμα και την επιθυμία

Σε νέο cover story του Dazed MENA, η Myriam Boulos μιλά για τις εικόνες που έκανε για τον Harry Styles, τη Βηρυτό, τη μόδα ως αυτοπροσδιορισμό και την επιθυμία ως μορφή αντίστασης.
THE LIFO TEAM
Queer νέοι της Πόλης του Μεξικού φωτογραφίζονται σαν άγιοι, πολεμιστές και μυθικά πουλιά

Πολιτισμός / Queer νέοι της Πόλης του Μεξικού φωτογραφίζονται σαν άγιοι, πολεμιστές και μυθικά πουλιά

Το Birds of Mexico City του Pieter Henket μετατρέπει queer νέους της μεξικανικής πρωτεύουσας σε τελετουργικές μορφές ανάμεσα στη lucha libre, τη θρησκευτική εικονογραφία, τη μόδα και την ελευθερία.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια