Πέθανε ο συγγραφέας Χρήστος Αγγελάκος, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο με ανάρτηση στην σελίδα του στο Facebook.

 

O Χρήστος Αγγελάκος ήταν 56 ετών και πέθανε μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο.

 

Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή η οικογένειά του.

 

Πέθανε ο συγγραφέας Χρήστος Αγγελάκος

 

Για τη μάχη του με τον καρκίνο είχε μιλήσει στη LiFO τo 2017. «Ο καρκίνος είναι μια δυσάρεστη και επώδυνη ιστορία με τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας και των φαρμάκων, από την άλλη όμως είναι και μια διαδικασία ζωής. Σε υποχρεώνει μ' έναν τρόπο να δεις τον εαυτό σου απ' την αρχή. Να κάνεις μια στάση και να πεις: «Πού είμαι; Ποιος θα 'μαι από δω και μπρος; Τι έκανα μέχρι σήμερα; Τι θα κάνω;». Είναι κάτι πιο βαθύ από έναν επαναπροσδιορισμό. Σε ό,τι με αφορά, ξέρω ότι μετά τον καρκίνο δεν θα ξαναγράψω με τον ίδιο τρόπο» είχε αναφέρει ο Χρήστος Αγγελάκος.

 

 

Ο Χρήστος Αγγελάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 και μεγάλωσε στο Περιστέρι. Αποφοίτησε από το τμήμα Βυζαντινών- Νεοελληνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

 

Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας (τμήμα Βυζαντινών-Νεοελληνικών σπουδών) και στο Νεοελληνικό Ινστιτούτο της Σορβόνης (Paris IV), όπου εκπόνησε μεταπτυχιακή διατριβή στο Κιβώτιο του Άρη Αλεξάνδρου, με τίτλο «Το μυθιστόρημα του ποιητή».

 

Έχει εκδώσει το μυθιστόρημα «Η τελευταία εικόνα» (Κέδρος 1998), την ποιητική συλλογή «Τα φώτα απέναντι» (Ίκαρος 2008) και τη μετάφραση των δοκιμίων του Jean Starobinski «Τρεις Μανίες» (Εστία, 1992). Το 2009, πήρε το Β' βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα στον ετήσιο διαγωνισμό του ΥΠΠΟ με το έργο «Οι δυο μας τώρα» (εκδόσεις Ευρασία 2014), το οποίο ανέβηκε από τη θεατρική ομάδα Pequod, την άνοιξη του 2014, στο θέατρο Skrow, με τους Αγγελική Παπαθεμελή, Δημήτρη Ξανθόπουλο, Νικολίτσα Ντρίζη και Γιάννη Λεάκο. Το δεύτερο μυθιστόρημά του, «Το δάσος των παιδιών,» που κυκλοφόρησε το 2012 από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, τιμήθηκε με το βραβείο Ελληνικής Λογοτεχνίας Αthens Prize for Literature.

 

Το δεύτερο θεατρικό του έργο, «Ήταν ένας και δεν ήταν κανένας», θα εκδοθεί το φθινόπωρο του 2015 από τις εκδόσεις Ευρασία. Έχει συνεργαστεί με τα λογοτεχνικά περιοδικά «Διαβάζω», «Λόγου Χάριν», «Λογοτεχνικός Πολίτης», «Εντευκτήριο», κι έχει δημοσιεύει διηγήματα σε πολιτικά περιοδικά, κυριακάτικες εφημερίδες και συλλογικές εκδόσεις.

 

Εργάστηκε στο ραδιόφωνο (Δεύτερο και Τρίτο πρόγραμμα) και συνεργάστηκε στη συγγραφή σεναρίων με τους σκηνοθέτες Φρίντα Λιάππα και Κυριάκο Αγγελάκο. Κείμενα, βιβλιοπαρουσιάσεις και συνεντεύξεις του φιλοξενούνται στο bibliotheque.gr και σε άλλα λογοτεχνικά σάιτ στο διαδίκτυο.

 

Τα πρώτα του δημοσιογραφικά άρθρα (και μερικές από τις κορυφαίες συνεντεύξεις του) τα δημοσίευσε στο LIFO.gr.